dinsdag 11 juni 2013

FLESSENPOST

Hééé...kijk nou wat spoelt daar nou aan...post!

Ik loop op het strand en zie ineens een fles liggen, wat moet ik daar nou mee! Oh, maar wacht even er zit iets in....en meestal betekent dat niet veel goeds! FF kijken.... en ik open het flesje en begin te lezen....mmmm iemand van een ver, ver onbewoond eiland heeft hulp nodig! Wat een rare manier van contact op te nemen in deze moderne tijd en je zou denken, die heeft toch geen schrijfgerei bij zich?
Hoelang zou dat geleden zijn, dat er voor het eerst iemand zou iets heeft bedacht...

Op een onbewoond eiland...???

Flessenpost: is een vorm van communiceren waarbij een briefje in een fles naar een onbekende ontvanger wordt opgestuurd via het water. Flessenpost is bekend geworden doordat zeelieden, als uiterste noodkreet, een fles met daarin een laatste wens overboord gooiden, in de hoop dat deze zou aanspoelen en een lezer zou bereiken.

Ugh Ughu ughhh!!!
De Indianen uit Amerika gebruikten rooksignalen om anderen mee te waarschuwen, bijvoorbeeld als er gevaar dreigde.Het waren simpele signalen die makkelijk te herkennen waren. Een korte rookpluim betekende bijvoorbeeld dat er vijanden in de buurt waren. Als de signalen achter elkaar herhaald werden, betekende dat er veel gewapende vijanden in de buurt waren. 
Als de rookpluim telkens weer werd gestopt en aangestoken, was dat een sein dat de Indianen op een bepaalde plek moesten verzamelen. De rookpluimen werden ook gebruikt als ze in de verte andere Indianen zagen aankomen, maar niet wisten bij welke groep ze hoorden. Als degene die het vuur aanstak links van het vuur ging staan, dan betekende dat: "Wie zijn jullie?".
En dan natuurlijk niet te vergeten de tam-tam trommels, postduiven en de morse-code die ook later werden gebruikt om berichten te verzenden. We werden steeds moderner met de televisie, radio, internet, het faxapparaat ...

Tegenwoordig ,als jij met iemand in Canada wilt praten, dan gebruik je een webcam of Skype. Zoals ik nu de komende twee weken zal doen, om dat mijn mannetje daar zit op het moment voor zijn werk in Toronto! Gisterochtend heb ik hem weggebracht naar Schiphol. Boehoeoooe... mis hem nu al! Dit is zijn uitzicht van het hotel op de Niagara watervallen die hij net aan kan zien...

Klik voor vergroting
Klik voor vergroting


















En wat dacht je van sms-en. Een SMS bericht versturen kost minder dan een minuut om het waar dan ook ter wereld te ontvangen. Tenzij het heel druk is op het netwerk, zoals met Nieuwjaar, dan duurt het wel even voordat je sms ontvangen is!!!!!! Grrrrrrr.... hihihihi. 

Maar er wordt nu gewoon ff geWHATSAPPT, natuurlijk... gratis en binnen 1 seconden is je berichtje weg...zomaar vervlogen over de Atlantische Oceaan, 8 uur vliegen en zes uur vroeger , huh??? hahahaha. 

Nou over tot de orde van de dag, mijn creatie:


Spelen aan het strand.... en een bijzondere vondst!

Het is mijn tweede vintage kaart geworden weer met een plaatje van Nellie Snellen. Verwerkt in een stans van MD en versierd met kant, een bedel in de vorm van een bloem/zeester en schelpjes. De bikini, slippertjes,stempel en de stans achter het flesje zijn van Noor!Design. Wondgaas gebruikt en hier en daar het nieuwe super gave spullie ,Frantage erop gestrooid en aan de onderkant verhit met de heattool. Alles weer gedistresst met blauw en bruin. Bij de volgende blogs zijn er leuke wedstrijden waarvoor ik mijn kaartje heb ingeschreven:

Hobbyhome: Bingo, vintage, kant en bedel rijtje
Scrap@Cards Challenge Blog: Kleurenchallenge
We Love Vintage Challengeblog:: maak een zomerse kaart
Kleurenfestijn: vakantie
Duymelot: Have fun at the seaside
Kaartjes-Inspiratie ChallengeBlog: bruin/blauw
Nou was dit keer wel een lange post en hoop dat ik jullie er niet mee heb vermoeid...dan maar nu lekker uitrusten op onze strandlakens en lekker bruin worden in de zon!




62 opmerkingen:

  1. wat een super leuk kaartje
    en triest hoor dat je mannetje van huis is
    des te leuker is het weer als hij thuiskomt

    groetjes gré

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Hallo Antoinette

    De egyptenaren moesten hun sms jes in steen hakken daar moet je nu dus ook even niet aan denken dat je zo een steen op je hoofd krijgt!
    En toen was er nog geen TNT POST
    En met het duurder worden van postzegels zullen zij geen vrienden maken.

    Jij wel Antoinette, want wat ziet het kaartje er weer schitterend uit!
    Ontzettend leuk gedaan en heerlijk zomers!

    Nu dat je mannetje in Toronto zit heb je nog meer tijd om je op je hobby te storten, des te sneller gaat de tijd!

    Fijne hobby dag en tot het volgende kaartje!

    Ada

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Een schitterend kaart Antoinette, lekker zomers, wat een leuk verhaal,de tijd vliegt en voor je het weet is je man weer thuis vooral als je je uit kunt leven in je hobby...

    fijne dag en groetjes Bea.

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Wat een super mooie kaart en je hebt ook hele mooie kleuren gebruikt.

    Groetjes Hanny.

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Mooi kaartje heb je gemaakt Antoinette. Gelukkig kun je regelmatig berichten met je mannetje. En gelukkig heb je nog een hele leuke hobby om je lege tijd mee op te vullen :-)) volgende week vertrekt die van mij naar Frankrijk en ik weet zeker dat ik heel veel ga bloggen, kaartjes maken enz. Je mist ze toch heel erg! Toi toi toi, Ingrid

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Leuk verhaal Antoinette en ook zooooooo waar, hahah!! Zo handig om te kunnen what's appen!! Kan me voorstellen dat je je man mist maar wat heeft hij een prachtig uitzicht zeg! WAUW om jaloers op te worden. En dan je kaart........ook al zo WAUW!! Geweldig dat flesje en al die andere mooie mallen en details. Toppie! Liefs, Nicole

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Wat een Prachtige kaart heb je gemaakt, een kaart met een heel verhaal.
    Succes met de challenges.

    Groetjes Cobie

    BeantwoordenVerwijderen
  8. Hoi Antoinette,

    Wat een heerlijk verhaal, ik hou er wel van om zulke berichten te lezen hoor. Je kaart is weer supermooi, lief plaatje en al die heerlijke details, je blijft kijken. Je man is dus een tijdje weg, het is mooi daar en inderdaad een prachtig uitzicht. Mijn man heeft voor zijn werk ook altijd veel gereisd, heel leuk maar ook vermoeiend hoor, ook voor degene die alleen thuis blijft want die moet de boel draaiende houden hihi.
    Gelukkig hebben we inderdaad al die fijne dingen om contact te houden, wat dat betreft boffen we en kan er gewoon elke dag even contact zijn.
    liefs Hanny♥
    http://tierelantijntjes.blogspot.nl

    BeantwoordenVerwijderen
  9. Wauw wat een prachtige kaart is dat geworden zeg, heel leuk met dat flesje eraan
    gr linda

    BeantwoordenVerwijderen
  10. Wat een schitterende kaart.
    Erg mooi gemaakt.
    En heel erg leuk de flesje met schelpen en briefje.

    Dank je wel voor het mee doen aan de Challenge Bij Scrap Cards Challenge Blog.

    Veel liefs Angelique

    BeantwoordenVerwijderen
  11. Wauw Antoinette wat is die schitterend, je hebt het echt in je vingers, ik vind hem helemaal super de super. Heb weer genoten van je verhaal en snap dat je je mannetje nu al mist maar gelukkig is het contact zo gelegd. Sterkte de komende 2 weken meis, maar des te leuker als hij weer thuis komt.
    Liefs van Anita

    BeantwoordenVerwijderen
  12. Hoi Antoinette,
    Nu je mannetje weg is moeten wij je maar gaan vermaken met onze blog berichtjes! Beter dan flessen post, hihi. Je kaart is fantastisch, net als je mooie verhaal er om heen, waar haal je die fantasie toch vandaan, prachtig!!!! Ik vond het een feestje om bij je te zijn!
    Lieve groetjes van Gerie

    BeantwoordenVerwijderen
  13. We vinden heel veel zo gewoon maar het is allemaal toch heel bijzonder en zeker na jouw verhaal over hoe het ooit ging!!! Maar ik vind het nog steeds een wonder dat je een paar nummers intoetst en zo maar met iemand kunt kwebbelen en wat dacht je van die mijoenen mensen die bloggen om wat dichter bij onze verslaving te blijven?? Sterkte zonder wederhelft, gelukkig hebben we een leuke hobby en jouw kaart is gewoon een droom!!!

    xx Irene

    BeantwoordenVerwijderen
  14. Ik vind je kaart beeldschoon, echt zomers, super
    groetjes Janie

    BeantwoordenVerwijderen
  15. Hoi hoi

    Geweldig verhaal heb je er weer van gemaakt .
    en een super mooie kaart heb je ook weer gemaakt ,erg leuk dat mini flesje erbij .
    Groetjes Marcella

    BeantwoordenVerwijderen
  16. wauwww wat een schitterend kaartje!!!
    super leuk zo met dat kleine flesje

    Groetjes Corrie

    BeantwoordenVerwijderen
  17. Wat een prachtige kaart met een flessenpost erbij.Super mooi.Groetjes Joke

    BeantwoordenVerwijderen
  18. Wat een super idee Antoinette.....helemaal geweldig.....en een super mooi kaartje.....helemaal té gek!
    Lieve groetjes Annette.

    BeantwoordenVerwijderen
  19. Je kaartje ziet er prachtig uit Antoinette. Hele mooie kleuren en leuke details.

    Groetjes,
    Nans

    BeantwoordenVerwijderen
  20. Prachtige chique kaart...hele mooie kleuren!!! Ben je niet bang dat het flesje breekt? ik durf het nog niet aan al vind ik het wel heel erg leuk...Ken je trouwens de film "message in a bottle"....hele mooie film over flessepost....
    Liefs Joke

    BeantwoordenVerwijderen
  21. wauw wat een geweldig kaartje zeg

    en een leuk verhaal om telezen zeg

    groetjes Dili

    BeantwoordenVerwijderen
  22. Hoi,
    Wat een geweldig verhaal weer en een nog mooiere kaart. Ziet er heel leuk uit.
    Groetjes Saskia

    BeantwoordenVerwijderen
  23. Een prachtig zomers kaartje Antoinette, mooie kleuren en leuk dat flesje erbij!
    Lieve groetjes, Berlinde

    BeantwoordenVerwijderen
  24. Wat heb je een schitterende kaart gemaakt.

    Liefs Riet.

    BeantwoordenVerwijderen
  25. Hoi Antoinette!
    Wat een mooi kaartje heb je gemaakt! Enig met dat flesje. Gelukkig zit er wat anders in dan wanhopige post! En jij zit nu dus een poosje alleen. Het lijkt wel de Euromast waar je man op uit kijkt.
    En wat een verandering in communicatie he?
    Sjonge. nu via what's app stukken makkelijker sneller en minder arbeidsintensief en net zo goedkoop als de rookwolkjes....

    GerJanne

    BeantwoordenVerwijderen
  26. hoi Antoinette, je hebt je weer lekker uitgeleefd met je verhaaltje hoor, leuk idee van je om er zo'n flesje aan te hangen, ziet er schattig uit allemaal, groetjes Jeannette

    BeantwoordenVerwijderen
  27. Ben toch heel benieuwd wat er op dat briefje staat in de fles ? Heel super gemaakt !
    Groetjes van Ineke v L .

    BeantwoordenVerwijderen
  28. Hee Antoinette,
    Bedankt voor je leuke berichtje op mijn blog :-) Ik moest wel lachen toen ik het las :-)
    En wat een leuke creatie heb je gemaakt, zo grappig , die flessepost eraan! Complimenten!

    groetjes, Elly

    BeantwoordenVerwijderen
  29. Hoi Antoinette, wat een geinig verhaaltje weer. En wat een leuk kaartje....maarre...wanneer zie ik je nou in de winkel? haha, ik sta met smart te wachten....haha
    Groetjes martine

    BeantwoordenVerwijderen
  30. Wat leuk deze flessenpost en het is een super mooie creatie geworden Antoinette geweldig.
    Lieve groetjes Nellie

    BeantwoordenVerwijderen
  31. Wat en plaatje is dit zeg! Groetjes, Nelleke

    BeantwoordenVerwijderen
  32. Hoi Antoinette,
    Wat een leuke verhaal heb je weer geschreven, leuke foto's van de Falls, je man gaat daar toch zeker wel naar toe ?? een aanrader hoor, wij zijn er 2 keer geweest, een keer met de boot onder de watervallen door en de 2de keer, via grotten kom je achter de waterval uit..zóóó prachtig ..net als je kaartje, een schatje is het, helemaal top gemaakt en leuk dat je nog een keer meedoet aan de challenge van WLVC..liefs van Ans

    BeantwoordenVerwijderen
  33. Hoi hoi Antoinette,
    wat een leuk verhaaltje weer!
    Mooie vintage kaart heb je gemaakt,
    wat een lief plaatje is dat he!
    leuk dat flesje!
    Groetjes van Daatje

    BeantwoordenVerwijderen
  34. leuk verhaal

    en een prachtige vintage kaart mooie detai,s er op prachtig meid

    gr roelie

    BeantwoordenVerwijderen
  35. Haha,wat breng je het weer leuk. Je hebt een lieve kaart gemaakt met leuke details enne gelukkig hoef jij niet met flessepost te werken want dan heb je een kratje nodig ;p LOL...lieve groetjes Miranda

    BeantwoordenVerwijderen
  36. Schitterende kaart heel leuk met het flesje erbij. En je blog bericht is weer super om te lezen.
    Gr. Anja

    BeantwoordenVerwijderen
  37. Hoi Antoinette, Wat een prachtige kaart, Wat prachtig afgewerkt. Leuk, lief plaatje. Mooie details. Groeten Trijntje

    BeantwoordenVerwijderen
  38. Hallo Antoinette,
    Wat een geweldig verhaal heb je er weer bij vertelt. En je kaart is schitterend hoor, en ik hoop dat je niet al te lang alleen hoeft te zijn. Maar zoals je al zei, we hebben de moderne middelen om elkaar te spreken.
    Groetjes van Marian.

    BeantwoordenVerwijderen
  39. Wat een prachtige vintagekaart, leuk dat flesje erbij op.
    Je hebt er weer een leuk verhaal omheen gemaakt.

    Groetjes Ans

    BeantwoordenVerwijderen
  40. Oooohhhh, wat een schitterende kaart.....ze worden steeds mooier hier! Geweldig gedaan met hele gave details en een verhaal om te smullen!
    Leuk dat je nog een keer meedoet bij WLVC en graag tot de volgende keer. Liefs van Plony.

    BeantwoordenVerwijderen
  41. So pretty again, Antoinette. You always add so many beautiful details to your cards. I hope some day you can go to Niagara Falls. It is a fun place to visit!

    BeantwoordenVerwijderen
  42. Prachtig kaartje Antoinette,zo mooi gemaakt .Groetjes Joke

    BeantwoordenVerwijderen
  43. Iedere keer is het weer leuk om een bezoekje aan jou te brengen Antoinette, je maakt schitterende kaarten, maar de aanleiding en het verhaal daarbij vind ik toch zo leuk om te lezen. Ook nu weer met die flessenpost en dan beland je met je kaart toch op het strand. Het is je weer gelukt om ons te laten genieten van een schitterende kaart. Compliment verdiend hoor!
    Wens je nog een fijne dag vandaag en voor je het weet is je mannetje weer thuis.
    Groetjes Ans

    BeantwoordenVerwijderen
  44. wat een mooi verhaal en je kaart is een echte BEAUTY!!!!!!
    super, mooi prentje, prachtige details.

    groetjes jolande

    BeantwoordenVerwijderen
  45. Superleuk verhaal Antoinette en ja, het gaat allemaal wel erg snel tegenwoordig! Dus ga ik voor de ouderwetse romantiek en jouw flessenpost, ben weg van je vintagekaart, zo mooi! Maar voor jou ben ik blij dat jij en je man het niet van de flessenpost moeten hebben, want dan duurt het allemaal wel heeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeel erg lang ;-) Groetjes, Ira
    irascreacorner.blogspot.nl

    BeantwoordenVerwijderen
  46. Een heerlijk verhaal weer, Antoinette. Kan me voorstellen dat je je mannetje mist. Hopelijk zijn die 2 weken snel voorbij!
    Je kaartje is weer prachtig, zo mooi gemaakt en met zoveel oog voor detail!

    BeantwoordenVerwijderen
  47. Mooie creatie heb je gemaakt Antoinette, en wat leuk die flessepost, super gedaan, leuk verhaal ook.
    \Bedankt voor je deelname bij WLVC.
    gr. Liesbeth

    BeantwoordenVerwijderen
  48. Oh jee, het zullen 2 lange en eenzame weken worden. Positief: meer knutseltijd ;-) hihi. Prachtige creatie hoor! Heel leuk met dat flesje, heel creatief!
    Liefs, Deborah

    BeantwoordenVerwijderen
  49. Alweer zo'n leuke kaart zeg, wat heb jij leuke ideeen.
    Erg leuk bij om jou om inspiratie op te doen.
    Dank daarvoor!

    Groetjes Annelies

    BeantwoordenVerwijderen
  50. Prachtig kaart en heel erg leuk verhaaltje erbij , heb ervan genoten, jammer voor jou als je je mannetje missen moet maar het uitzien naar een bericht zal des te leuker zijn :)en inderdaad meer knutseltijd en of tijd voor jezelf gewoonje eigen es verwennen ???????????????
    Liefs Emma

    BeantwoordenVerwijderen
  51. Vanochtend schreef ik bij één van onze blogvriendinnen dat iedere blogger eigenlijk een geheel eigen stijl heeft en daardoor ook zo heerlijk uniek is...hier vind ik dat ook weer terug! Prachtig zoals jij je verhalen bedenkt en koppelt aan je creatie's Antoinette! Je neemt ons mee op reis door het thema en dat vind ik zó genieten!! Wat een geluk dat je nu niet met je man hoeft te communiceren via flessenpost...maar lekker via de whatsapp! Toch is je kaart helemaal van deze tijd hoor...we zwijmelen allemaal bij deze schitterende vintage!! Prachtig gemaakt!

    Groetjes Richtje

    BeantwoordenVerwijderen
  52. Wauw, indrukwekkend zijn de foto's van de watervallen, wat je ervan kunt zien natuurlijk ;-). Flessenpost...jaren geleden werkte ik op het postkantoor, toen is er een periode geweest dat je flessenpost kon kopen en versturen, grappig hè? Zal ik ook nog iets over je kaart zeggen ;-)....ik vind hem geweldig mooi. Wat heb je hier een kunstwerkje van gemaakt!

    Groetjes Annerieke

    BeantwoordenVerwijderen
  53. wow schitterende card Antoinette, heel erg mooi gemaakt.

    groetjes karin

    BeantwoordenVerwijderen
  54. Hallo Antoinette,

    Whoo je kaart is prachtig en je verhaal weer geweldig leuk om te lezen hoor wel jammer dat je je mannetje zo moet missen.

    Lieve groetjes Marrie

    BeantwoordenVerwijderen
  55. Hoi Antoinette, ik doe het effies zo.....ja ik heb nog steeds m,n blonde haren. En ik werk zo,n 3 midaagjes in de week, vaak op dinsdag,woensdag en donderdag.Geen vrijdag. Ik merk het wel.....doei en groetjes van mij....

    BeantwoordenVerwijderen
  56. Wouw wat heb je weer een mooi kaartje gemaakt...echt super gedaan, en je verhaal weer geweldig leuk.
    Lief anneke

    BeantwoordenVerwijderen
  57. Wat een prachtige kaart Antoinette, helemaal geweldig!
    Groetjes,
    Chantal

    BeantwoordenVerwijderen
  58. Jou verhaal is weer leuk en je kaart een toppertje,heel mooi gedaan!!!

    Gr Hannie

    BeantwoordenVerwijderen
  59. Beste Antoinette,
    Wat een leuke kaartjes maak jij.
    Groetjes Sandra Lemmens.
    sandramaaktkaartjes.blogspot.nl

    BeantwoordenVerwijderen
  60. Whahahah wat een geweldige lessen zijn er weer te volgen op je blog,
    mooie foto's heb je geplaatst en ja onvoorstelbaar toch hoe snel dat
    gaat met whatsapp...
    Je kaartje is weer helemaal schitterend, een zomers plaatje ☼

    Bedankt voor je deelname aan de Challenge
    bij Kleurenfestijn ☺

    Fijne nieuwe (knutsel) week ☺
    En lekker van het zonnetje genieten ☼
    lieve grtjsss Erica ¤
    heidebloempjuh.blogspot.nl

    BeantwoordenVerwijderen
  61. Wauw wat een topper van een kaart zeg! Supersss! Bedankt voor je deelname aan onze challenge bij Duymelot en succes! Lieve groetjes, Chantal

    BeantwoordenVerwijderen
  62. Wauw, wat een prachtige kaart!
    Bedankt voor het meedoen aan de Challenge van kic.
    Groetjes Sjoukje

    BeantwoordenVerwijderen