donderdag 28 februari 2013

STAD VAN DE LIEFDE

Hallo allemaal,

Wat heb ik weer veel leuke reacties op mijn vorige blogpost gekregen daar ben ik best blij mee dus dankjewel . Bij deze heet ik ook Nans en Leny van harte welkom op mijn blog...en dat we maar veel inspiratie bij elkaar op kunnen doen!

Het is alwéér donderdag! Ik vind dat de weken hard voorbij vliegen...op naar het voorjaar, maar we moeten uiteraard altijd wel even de tijd nemen om te onthaasten. We gaan een stedentripje maken naar Parijs, wie gaat er mee?

Gustav Eiffel
Geen bekender symbool van Parijs dan de Eiffeltoren, gebouwd door Gustave Eiffel voor de wereldtentoonstelling in 1889 en de 100 jaar daarvoor begonnen Franse Revolutie. De gietijzeren constructie is adembenemend. Hij staat op betonnen poten en is 300 meter hoog. De eerste etage komt tot 57 m hoog, de tweede tot 115 m en de hoogste ligt op 276 m. Er gaan 2 liften op en neer naar de 3 etages.


Bright Lights, Big City!
De eerste etage is hoog genoeg voor een schitterend uitzicht, en zo kun je ook de stad beneden nog onderscheiden. De 3e etage is alleen aan te raden bij helder weer. 's Avonds is de toren prachtig verlicht. Bovendien knipperen na zons-
ondergang duizenden lichtjes. Ook wordt de omgeving verlicht door twee lichtstralen die tot 80 km ver te zien zijn.


Ik hoop wel dat jullie je globetrotters hebben aangetrokken want we gaan verder naar Arc de Triomphe!! Kom, kom allemaal in de rij blijven... 1,2 in de maat, anders wordt de juffrouw kwaad...
We hebben allemaal een button gekregen waar we elkaar aan kunnen herkennen, hihihihi

Pffftt... zo hèhè..nous sommes arrivés!!

Arc de Triomphe vogelvlucht
De Arc de Triomphe liet Napoléon bouwen om de overwinningen van zijn Grande Armée te vieren. De triomfboog staat op een plein vanwaaruit 12 brede lanen in stervorm lopen. Die lanen zijn vernoemd naar overwinningen op het slagveld of naar generaals van het keizerrijk.

La Marseillaise
Aan de rechterkant vind je de beeldengroep 'Le Départ des Volontaires', beter bekend als 'La Marseillaise'. Op de binnenmuren zijn de namen van de 558 generaals van het keizerrijk te zien, waarbij de namen van de toen al gesneuvelde generaals zijn onderstreept.


????????
Onder de boog brandt de vlam van het graf van de Onbekende Soldaat. Elke dag kun je kijken hoe de vlam opnieuw wordt aangestoken, een ritueel dat al 84 jaar bestaat. Bovenop heb je een prachtig
uitzicht over de stad van La Défense tot
aan het Louvre.


Zoooo... hebben we allemaal genoten? Mooi, dan is het nu tijd om uit te rusten en te genieten van mijn kaartje! Met frans receptje:

Vive la France !!!
* Craftable CR 1220 Eiffeltoren
* Creatable LR 0192 Leaves
*Creatable LR 0128 Flower
* Cheery lynn stans Butterfly small DL 113
* Joy!Crafts standaard 6002/ 0121
* Clear Stamp Labels & Tickets  CS 0856
* Clear Stamp Journey CS 0858
* Pretty Paperbloc Vintage Journey PK 9083
* Brilliance inkt bruin en wit
* Distriss Inkt Phintage Photo en Tumbled Glass
* Perlenpen Wit en Pastel groen
* Witte gelpen

Nou, toch wel educatief ochtendje zo, toch? En nog creatief bezig geweest ook...Tot de volgende excursie....ennn niet vervelend zijn op de terugweg in bus hè!!! hahaha


dinsdag 19 februari 2013

EVEN IETS GRAPPIGS!!!

Mogguh!!

Bij mijn manneke op het werk komt iedere 2 weken PrivaNova digitaal uit.  Dit is een digitale nieuwsbrief door en voor collega's waarmee ze iedereen op de hoogte houden van de ontwikkelingen die zich bij Priva afspelen.


Nu stond er een heel leuk stukje in over besparingen op tijd en geld. Korter vergaderen werd als optie genoemd. Ja zou je denken, soms liggen de oplossingen voor het oprapen. Maar gaat het dan niet ten koste van de inhoud? In ieder geval niet als we minder woorden nodig hebben om de boodschap over te brengen! En op dat gebied kunnen we iets leren van de Westlanders, want die gebruiken zeker geen woord méér dan echt nodig is.

Vergaderen op z'n Westlands is efficiënter....hieronder een vertaling van de gezegden die in de meeste vergaderzalen regelmatig gebruikt worden. Doe er je voordeel mee!

Ik verklaar hierbij de vergadering voor geopend : Mogguuuuuh!
De koffie is weer heerlijk vandaag... : Beste bak
Kunt u mij kort toelichten waar het over gaat? : Wat hebbie an de zeis?
Vorder het naar wens? : Loop ut?
In welk stadium is het nu gekomen? : Hoe na bennie?
Zou u dit even kunnen herhalen? : Wat zeej jai?
Mag ik even het woord?  :  Hoortan
Wat gaat mij dit opleveren?  : Tekkeran?
De prijs die u noemt, overstijgt het budget. : Ken je bek nie verder oop?
We kunnen hier niet op in gaan. : Wordt um nie
Ik heb hier waarschijnlijk niets aan : Mokkurmit?
Dat lijkt me een slecht idee. : Wordt um niet
Dit geloof ik echt niet : Ja, ut zel.
U onderschat mijn verstandelijke vermogens. : Bennie gek
Verkoop mij geen onzin : Lul niet
Ligt dit niet in de lijn der verwachtingen? : Zou ut?
Ik ben niet met uw standpunt eens : Ja, dus niet
Dit plan kan echt niet door gaan. : Ja, niet dus
Dit actiepunt neem ik voor mijn rekening : Kom best uit
Ik wil het volgende inbrengen : Wa'k zeggen wou
Hier zullen mensen weinig om rouwen : Maak ut uit
Dit is ongeveer wat ik bedoel : Zeg maar
Dit is een onwaarschijnlijk goed idee : Merakels
In alle eerlijkheid, zover komt het niet : Moggie wouwe
Ik vind het prima als u het zo gaat doen : Gelijk hebbie!
Ligt dat binnen het kader van uw bevoegdheden? : Maggie dat wel?
Dit behoort tot de mogelijkheden : Da ken
Daar ben ik niet zo blij mee : Benk lekker mit
Wij zijn in een moeilijke situatie belandt : 't Is wat
Blijf deze lijn van handelen voortzetten : Houe zo
Dit kan mij niet zoveel schelen : Ken mij ut balle
Dit interesseert mij niet : Mij een biet.
Weet u dit zeker? : Denkie, denk?
U vraagt naar de bekende weg : Wat denkie zelluf?
Nu zegt u de goede dingen : Das Praat!
Heeft u nog iets voor de rondvraag? : Hebbie nog wat?
De energie van deze vergadering is dalende :  'K ben ut spougzat!
Zullen we de vergadering afsluiten? : Wat denk ie durvan?
Ik moet er echt vandoor. Ik heb een afspraak : Ik peer um!
Samengevat was dit het ongeveer. : Nnndusss

Hihihiihi, vond dit zo leuk, dat ik dacht dit MOET ik met jullie delen. Moet je voorstellen... groot kantoor in kassengebied en bloemenveiling op korte afstand en een stelletje "boeren" rondom een grote tafel om de boel maar weer eens door te spreken.... Ik zag het allemaal voor me..
Dus ik zou zeggen probeer het toe te passen, misschien werruk ut...hahaha.

PS Ik ben GEEN Westlandse van origine. Ik noem mij hier een expat! Ben hier al 20 jaar lang ingeburgerd.


    

maandag 18 februari 2013

FELIZ COMPLEAÑOS!

Van harte gefeliciteerd met je verjaardag, Moeders!

Speciaal voor mijn moeder, die afgelopen zaterdag nog 1 jaartje verwijderd zal zijn van de jaren 60, heb ik dit kaartje gemaakt. Dus volgens jaar groot feest, waar ze niet onderuit zal komen, hihihi.

Het is voor het eerst dat ik een Magnolia afdrukje gebruik. Ik kom het namelijk in veel blogs tegen, die ik volg. En dan zijn ze nog ook zo prachtig ingekleurd! Nou, ik kan dat niet, hoor. Met kaarten maken heb ik wel geduld, maar om dan iets heel secuur in te kleuren, is niet besteed aan Annietwanettie, hahaha.

Het  ingekleurde plaatje heb ik namelijk van een hobbymaatje gekregen en heb het in 3d opgewerkt . Magnolia, of eigenlijk Tilda moet ik zeggen, is bezig met een cursus Flamenco-dansen zoals je ziet. En aangezien mijn moeder vaak op vakantie gaat naar de Canarische Eilanden en dus van Spaanse invloeden houdt, heb ik dit plaatje uitgekozen, OLÉ!

Het is een Center Step kaart geworden met drie Noor!Designmallen, welke echt helemaal toppie zijn! De middelste mal heb ik 2 keer gestanst, waarvan ik de buitenste ring en het middengedeelte verhoogd heb opgeplakt. En pas geleden heb ik de stans van Marianne Design gekocht , waarmee je mooie bloempjuhsss kunt maken, welke je op moet rollen...Echt heel leuk om te doen en ze worden heel mooi. Mooie bezigheid voor de TV, als je ff niks te doen heb..pffft  (alsof wij vrouwen ons vervelen met deze hobby???)....om een vooraadje met bloempjuhs te maken in verschillende kleuren.


OLÉ, MI MADRE... COMO ESTAS!!!

* Creatable Blad met Nerf LR 0255
* Creatable Leaves LR 0192
* Creatable branche and flower LR 0256
* Joy!Crafts Cutting & Embossing 6003/1002
* Joy!crafts Cutting & Embossing 6003/1004
 * Pons Nellie Snellen dennetakje
* Perlenpen Viva Decor licht blauw
* Distress Inkt Tumbled Glass
* Plakparel lichtblauw

Zijkant Glossy effect!

Hier nog een foto van de zijkant genomen om te laten zien dat Tilda echt glanst van plezier...! Ik heb het plaatje namelijk weer bewerkt met Glossy Accents van Inkssentials van Ranger. Je kan je plaatje alsnog weer laten stralen als je het te dof vindt. Echt superspullie...
Het beinkten van de stansen met distress inkt, Tumbled Glass, maakt het geheel af. Deze kaart heb ik opgegeven bij:
You,Me and Magnolia: Alles mag

Bij deze wil ik nog even Ans en Margreet als nieuwe volgers welkom heten, helemaal leuk dat jullie mijn blog hebben gevonden!

Ben weer benieuwd wat jullie van de creatie vinden en lekker aan de freubel blijven allemaal!!!







zondag 10 februari 2013

GEK VAN RACESPELLETJES OP DE WII

Good evening to you all!

Eerst even mijn nieuw bijgekomen volgers bij deze welkom heten!!! Leuk dat jullie mijn blog hebben gevonden...ben uiteraard bij jullie ook volger geworden. En allemaal bedankt voor de leuke reacties op mijn vlinderkaart!

Enige tijd terug was er een oproepje van Erica alias Heidebloempjuh om eens haar zoon te verrassen met een verjaardagskaart. Zij hebben helaas geen familie in de buurt wonen en vriendjes heeft hij ook al niet, die op zijn verjaardag komen. Natuurlijk doen we dat, altijd leuk om iemand blij te maken en weer een uitdaging aangezien ik het altijd moeilijk vind om jongens c.q. mannenkaarten te maken.

Nadat ik me daarvoor had aanbevolen, kreeg ik een mail van Erica met daarin leuke details over wat dit jochie allemaal zoal doet en wat hij leuk vindt. Nou, ik weet nu al dat hij de verjaardag van zijn leven krijgt, want er zijn al heel veel reacties geweest!!! Hij wordt negen jaar op 12 februari. Die loopt de hele dag met een glimlach van oor tot oor die niet te stoppen is... en ik wed dat zijn moeder net zo hard meelacht.

Erica's blog is overigens zeker een bezoekje waard, ze maakt hele mooie kaarten! En zit ze in het Designteam van Studiolight!

Ik heb de mail wel tig keer doorgelezen want mijn inspiratie de afgelopen week of twee was wel erg ver te zoeken na de kerstkaarten. Ik had er een beetje de P in!!! Ben wel telkens rondjes wezen bloggen en reacties bij anderen achtergelaten. Er kwamen wel weer schitterende klaarten voorbij, hoor! Echt wel.
Op het laatst heb ik toch nog eruit kunnen halen waar ik zeker wat mee kon. Nou hè, hè, daar kwam ze dan, hoor. Uiteindelijk zag ik het licht ... hhihihi!!
Racespelletjes en de WII komen het beste uit. Ik heb zelf ook een WII en vind de Zelda spellen gaaf om te spelen. Items zoeken, grotten doorzoeken en grote bazen verslaan met de uitrusting die je hebt gevonden.

Deze kaart is vandaag op de post gegaan naar Middelburg.

It's me, Mario!



De plaatjes komen allemaal van het internet en heb het in 3D opgewerkt. Het is een dubbele kaart geworden om een beetje de Nintendo DS na te bootsen. Aardig gelukt al zeg ik het zelf.

You've won this race, Happy Birthday!!!
Het bovenste plaatje binnenin de kaart heb ik bewerkt in Photodraw om de tekst toe te voegen en te buigen. De losse onderdelen heb ik achteraf bewerkt met Glossy accents. Glossy Accents is helder en 3-dimensionaal glanzend medium. Als je het gebruikt dan accentueert, verheldert, 3-dimensionaliseert en vergroot verschillende plekken op een scrapbookpagina, een gestempeld beeld, papier of een homedecoratie. Je kunt zelfs Glossy Accents onder embellishments gebruiken om ze te laten plakken en boven op embellishments om ze te beschermen en een schitterende glans te geven. Als je op de foto's klikt, kan je goed zien dat het glanst en bovenin Mario en Princess Peach uit het plaatje springen!!

Ben benieuwd wat jullie ervan vinden... en ik hoop dat mijn creabea-gevoel weer een level opgekrikt is! Tot de volgende keer...