donderdag 21 maart 2013

woensdag 20 maart 2013

CUPCAKES & SMOOTHIES PATISSERIE!

Mmmmm lijkt jullie dat niet lekker?

Wie weet het niet, dat cupcakes maken tegenwoordig hot is. Er is zoveel te krijgen, fondants en marsepein in allerlei kleuren, crêmes met schillende smaken, versiersels die om op te vrrrr...oeps.... eten zijn! Teveel om op te noemen. Als ik dat dan zo zie dan waan ik mij gelijk in Sjakie en Chocoladefabriek hihhihi!  Zou wel gaaf zijn je eigen patisserie!

 De zoete geur van al dat lekkers en vers gebakken cake, overheerlijk! Maar dan mag een goede cappuccino natuurlijk niet ontbreken. En dan door een echte barista klaargemaakt, die door middel van een sjabloon en cacaopoeder een afbeelding op het melkschuim maakt.
Of met een techniek, die je dus echt niet even onder de knie krijgt, het melkschuim er later pas aan toevoegen om een afbeelding van bijv. een blaadje te voor schijn te toveren!! Heb het laatst op TV gezien, schitterend joh en vind het knap hoe ze dat doen!
Nou al het gekwijl hebben we nu gehad hoor, mijn maag gaat er zelfs van knorren. We gaan over naar mijn kaartje die natuurlijk geïnspireerd is op bovenstaand zoete verhaal. 

Ik heb namelijk mijn eigen Patisserie gestart...komen jullie ook? Daisy en haar vriendin zitten alvast heerlijk te genieten van hun smoothie... en zo langzamerhand stroomt het terrasje ook weer vol, want die gekke meidenclub van ???Blogger??? ofzo, die komen ook zometeen snoepen van mijn cupcakes, bevroren yoghurtjes en smoothies. Hoop alleen dat ze Mijn Tentje niet afbreken...hahaha.

Daisy & Vriendin BIJ MIJN EIGEN PATISSERIE
* Creatable Uithangbord LR 0194
* Stempel Daisy Icecream
* Pretty Paperbloc Cafe La Patisserie PK 9090
* Knipvel Els Wezenbeek La Patisserie 2 EWK1210
* Distress Inkt Vintage Photo
* Wit linnenkarton
* Kraft papier

De twee menuborden komen van het internet af en heb die een beetje bewerkt met Glossy Accents. Het raam is omlijst met een Perlenpen van Viva Decor, pastelgroen. En achter het raam Mica geplakt. Voor het uithangbord heb ik eerst een plaatje van internet bewerkt in Photodraw en daarna mijn naam in Curly letters toegevoegd en uitgeprint en daarna de mal van het uithangbord met de snijkant naar beneden op het plaatje gelegd en gekeken of er niets uitstak, hup... ff mallentape erop en uitstansen!
Ik laat mijn kaartje meedoen aan de volgende challenge:


Nou dit was ons middagje smikkelen en smullen... pfff ik zit vol en morgen maar weer een balansdag, zegt Sonja Bakker altijd!!! P.S. En het staat natuurlijk vrij om een plaatsje op het terras te reserveren "CHEZ ANTOINETTE"!!!


woensdag 13 maart 2013

LENTE BIJ DON & DAISY

Goedeavond lieve volgers,

Bij Don & Daisy is volop de lente begonnen... nou hier wil het dus niet echt doorzetten. De zon schijnt hier wel in het Westland, maar het is wel ijzig koud en een gure wind! Brrr...

Dit keer heb ik een trapjes easelkaart gemaakt. Voor een uitleg, hoe deze te maken, kan je vinden op het blog van Renske. En uit het knipvel van Don & Daisy heb ik de mini's gebruikt. En een stans van Cheery Lynn verknipt om een voetpad te maken.

 Don, Daisy en familie zijn druk bezig in de tuin om deze klaar te maken voor het voorjaar. En gelijk loopt er al 1 weer de kantjes ervan af, kijk maar bij de voordeur. Die wil er al vandoor gaan met de hond en IJS!! Boven op zolder worden de bloempjus ook niet vergeten, denk alleen dat je er niet onder moet gaan staan,hihihhii! Het gras en de bloempotten worden ook goed verzorgd. Hekje heeft ook een fris kleurtje gehad en het voetpad is ook ff ontdaan van groene aanslag...(moet bij ons ook eens nodig gebeuren, hahaha!)

Klik voor vergroting...Spring has arrived!!
* Craftable Victorian House CR 1218
*Creatable Ivy LR 0206
* Creatable Vierkant van Petra LR 0234 (kleinste voor bloemen op zolder)
* Creatable IJspegels LR 0135
* Creatable Tree LR 0203
* Knipvel Daisy in the Garden DDK 3204
* Leabilities Garden Gate Lea004
* Cheery Lynn Dainty Dutch Deco frame DL141 (Voetpad)
* Distress Inkt Tumbled glass, Victorian Velvet
* Distress Inkt Wornlipstick, Shabby Shutters en Vintage Photo
* Wit,blauw en Roze linnenkarton
Deze kaart doet mee aan de challenge bij:

Tevens ben ik inmiddels over de honderd volgers!! Gaaf joh! En allemaal heel erg bedankt dat jullie volger zijn geworden. De nieuwste aanwinsten, Christine, Roelie, Corry, Ans, Anita, Kreatrends, Emma, Joke , Karin, Linda, Marjan, Gerie, Frederique, Josje, Moon, Annette, Daatje, Nicole, Aussie Annie, Gré. Welkom op dit blog en van elkaars creatie zullen we genieten, zeker weten.

Fijne avond en welterusten...


vrijdag 8 maart 2013

FF CHILLEN IN DE TUIN, EINDELIJK!

Hello sunny friday,

Zijn we allemaal een beetje bijgekomen van mijn stedentripje naar Parijs? Of hebben we er nog blaren aan over gehouden? Allemaal heel erg bedankt voor jullie prachtige berichten over die dag! Ik heb ze echt met plezier zitten lezen, over hoe de herinneringen die weer bovenkomen, over zelfs heimwee naar Parijs, en "moeten we maar weer een keer over doen" en ik lag zeker bij sommige berichten in een deuk! Heel leuk, als we ons zo allemaal inleven om even weg te zijn of te dagdromen. En welkom op mijn blog, Crealautje, Martine en Hanny en Leny. we zullen elkaar lekker creatief gaan volgen, zeker weten!

Even nog over de terugweg in de bus:
Ik hoop dat Patricia Wanten alweer kan praten, want ze had geen stem meer van het zingen in de bus op de terugweg, hihihi! Ik heb haar maar een zakje Fisherman's Friend gegeven, maar daar werd ze ook niet echt blij van. Ze bleef maar huilen, echt raar!?...toen toch maar de Strepsils overhandigd, hahaha. Er  lagen er drie te slapen als makke lammetjes, Gerjanne, Marcella en Anja 3D...die waren doodmoe. Er was volgens mij 1 iemand die honderd uit bleef praten over die dag. Ze kon gewoon niet stoppen zo helemaal geweldig had ze het gehad...helemaal genieten...ik had ook het idee dat ze nogal veel in haarzelf zat te praten...???... ik dacht : die is niet goed, hoor!! hihihi. Maar goed, het is een lieve meid met altijd een glimlach van oor tot oor!!! Nou over wie hebben we het??? En wat hebben we GENOTEN!!!

We hadden gelukkig nog even tijd om bij te komen van dit geweldige uitstapje en daarbij de afgelopen drie dagen al even kunnen genieten van het zonnetje en de temperatuur... heerlijk hoor. Ben benieuwd wanneer bij ons vlakbij weer de lammetjes in de wei lopen te dartelen...

Dan komen we natuurlijk aan bij mijn kaartje. Zoals je ziet is het een kwart carousselkaart geworden. Deze mal heb ik pas aangeschaft omdat je er hele leuke creaties mee kan maken. Ik heb al prachtige werken voorbij zien komen op sommige blogs. Wat vrolijke lente kleurtjes gebruikt en Voilà!
Chillen in het voorjaarszonnetje!

  * Craftable Caroussel CR 1236
* Craftable Scandanavian House CR 1217
* Craftables Boeket CR 1210
* Creatable Garden Bench Metal LR 0258
* Creatables Topirary and butterfly LR 0261
* Creatables Ivy LR 0206
* Knipvel MD  Snoesje Knitting 3dHM 045
 * Knipvel Springtime Nr.2 van MD Ewk1212
* Pretty Paperbloc Springtime PK 9091
* Distress Inkt Festive Berries
* Distress Inkt Mowed Lawn
* Wit, roze en lichtblauw Linnenkarton
* Perlenpen pastel roze

Snoesje is ook even lekker gaan genieten van het zonnetje in de pas aangelegde tuin en zit ze samen met de buurvrouw te chillen met een breiwerkje. Ook de vogeltjes doen ook al weer aardig hun best om het hoogste lied te zingen...

Deze kaart doet sowieso mee bij de volgende challenge:

Ik ga even verder genieten van deze dag en een heel fijn creabea weekend!