zondag 28 april 2013

WORKSHOP BIJ HOBBYWINKEL KNIPP-INN!!!

Poeh, poeh, wat een drukte!

Van de week mijn eigen hobbywinkel begonnen , de KNIP-INN en het was gelijk bingo!! Wat een geweldige aanloop op de eerste dag...hihihi. Al 126 aanmeldingen waren er voor de workshop bij onze Daisy, gewoon VOL, dus! Het pand is gevestigd op nummer 7 zoals jullie zien en de voorgevel is kleurig geschilderd en versierd met een vlaggenlijn op deze feestelijke dag.

De KNIPP-INN voor al uw hobbyspullen en workshops!

Alleen was de schilder op de gevel boven de voordeur ff uitgeschoten met roze verf  en met roze verf net naast de voordeur, maar daar moest toch nog de bel gemonteerd worden. En boven de deur was er nog ruimte om de klimop vanuit de tuin er boven naar toe te geleiden...Ik heb hem wel ff uitgescholden, potver mijn hele huis naar de knoppen!


Ook was er nog een vandaal bezig geweest die dacht even de boel te verzieken en had met zwart graffiti de bloembak besmeurd! Wat een schorriemorrie. Maar er moesten gelukkig nog plantjes in, dus dat was ook opgelost en zie je er niks meer van! De meubels komen allemaal uit dezelfde serie...bij de IKEA vandaan...alles paste perfect bij mekaar. O ja, en de behanger was ook even onvoorzichtig geweest en had het beschadigd! *&^%$#@ AAAAhhhhhhhh... Nou, ok ,ok, pfffttt adem in adem uit...dan maar een klok ophangen hhahahaha.

De workshop is prima verlopen ondanks de massale aanmelding... er zaten wel een paar druktemakers bij, maar dat mocht de pret niet drukken! Sommigen konden uiteraard hun mond ffies niet houden...hihihi...en die heb ik maar alvast een kleurplaat gegeven. Daisy heeft haar taak prima volbracht en alles in een tutorial uitgelegd.! De lunch bestond uit de beroemde heerlijke cupcakes uit mijn eigen patisserie "Chez Antoinette" en thee of koffie en voor de echte lijners onder ons uiteraard een spawatertje! Tegen de Klok van elf uur was er opperste concentratie.

SSSStttt....opperste concentratie bij de workshop....
Na afloop kreeg iedereen nog een goodybag en lagen Daisy en ik voor pampus , moe maar voldaan in ons eigen bedje op zolder in onze eigen KNIPP-INN!!! Wel nog wat nagepraat over de nieuwe artikelen van Marianne Design, vooral de stempels om je eigen huiskamertje te ontwerpen zijn echt heel gaaf. Nou ...issie gelukt?? Het receptje voor deze kaart :

* Knipvel Marianne Design Daisy making Cards Ddk 3205
* Clear stamps Marianne Design Eline's Buitenhuis EC 0143
* Pretty papers bloc PK 9089 Beautiful Butterflies
* Achtergrondpapier Kruidvat
* Perlenpen Viva Decor pastel Roze
* Brilliance Inkt Dewdrops Graphite Black

De volgende workshop staat alweer op de agenda bij KNIPP-INN, dus vergeet je niet alsnog aan te melden...de inschrijfformulieren kunt u verkrijgen bij de uitgang!!!! 

Met het maken van dit kaartje heb ik al veel voorpret gehad, want zag het allemaal al voor me gebeuren natuurlijk. Dus moest me kaartje nog maken, maar mijn verhaal lag al bij de drukker!  Fijne avond allemaal....xxx


dinsdag 23 april 2013

DE BLOEMETJES STAAN BUITEN!!!

Ja, ja letterlijk en figuurlijk,

Afgelopen zaterdag zijn we naar Lisse geweest, waar het jaarlijks Bloemencorso van de Bollenstreek werd gehouden. Wat een fantastisch weer was het er voor! Het thema van dit jaar was Bon Appétit.


De optocht bestaat uit zo'n twintig praalwagens en wel meer dan dertig rijk met bloemen versierde luxe en bijzondere wagens. Voor een extra feestelijke uitstraling wordt de stoet begeleid door muziekkorpsen. Het corso werd voor de 66e keer gehouden en met een route van 40 km, rijdt deze van Noordwijk naar Haarlem in een paar dagen.

Behalve dat het Bloemencorso van de Bollenstreek het enige evenement van dit niveau is dat zich afspeelt in het voorjaar, is het eveneens het enige corso dat wordt opgebouwd met bolbloemen zoals hyacinten, tulpen en narcissen. 

En Omroep Max was ook in Lisse om het Bloemencorso te filmen. De opnames werden gemaakt voor het gemeentehuis van  en de uitzending is  te zien bij Omroep Max op 28 april om 17:05 uur Op Nederland 2.

Op de foto hierboven zie je dan ook nog net mijn plukkie haar op de foto. Als Omroep Max het interview met de bollenkweker er niet uitknipt, dan kunnen jullie mij en mijn wederhelft LIVE OPGENOMEN bewonderen op 28 april! hihiihi... En we hadden dan ook een perfekt plekkie pal naast de tribune met de Bobo's. Het commentaar werd gegeven door Joop van Zijl, vanaf de overkant uit de burgemeesterskamer.

In het bloembollendorp is tijdens de Bloemencorsodagen van alles te beleven. Onder de inwoners, buurten en organisaties wordt een bloemenmozaïkwedstrijd gehouden,maar helaas is dit jaar i.v.m. de aanhoudende kou (en dus het tekort aan bloemen) deze pas een week later te bezichtigen.


Er was in het centrum ook een Corsomarkt. Tijdens deze tweedaagse, traditionele markt met meer dan 120 kramen zorgen  veel winkeliers voor leuke acties en aanbiedingen. En het was er gewoon gezellig druk met hier en daar op een pleintje goede muziek met tentjes waar je broodjes beenham en hamburgertjes kon eten en lekker in het zonnetje kon pimpelen op de terrassen..

Een stukje historie hoe het Boemencorso is ontstaan: Voor de geboorte van het corso moet worden gaan we ff terug in de tijd naar de jaren veertig. 



De Tweede Wereldoorlog was ten einde en de behoefte aan feesten en gezelligheid was groot. Het organiseren van corso's kwam op gang. De stoet bestond toen nog uit niet veel meer dan een paar met bloemslingers en bloemtoeven versierde vrachtauto's en handkarren. Het plaatselijke muziekkorps ging vooraf. Al snel werden ook kindercorso's in het leven geroepen.


De allereerste Bloemencorso van de Bollenstreek werd gehouden in 1947 en daarbij was het Willem Warmenhoven, een amarylliskweker uit Hillegom, die de bedenker is van de allereerste volwassen praalwagen in de vorm van een walvis.



Op een krakkemikkig vrachtwagentje werd een vorm opgebouwd en met hyacinthen overdekt. Hillegom nodigde Sassenheim en Lisse uit om mee te werken aan een groots opgezet corso en toen was het hek van de dam!!! Er werd een klein corso comité opgericht en sindsdien schrijft het Bloemencorso van de Bollenstreek jaarlijks geschiedenis. Immers, het voorjaarscorso is uitgegroeid tot een fenomeen met internationale bekendheid.

Nou en dat hebben we geweten.... hahaha... er waren wat Duitsers aanwezig, maar wat me het meest verbaaste was dat er behoorlijk veel van die Heutebreuteknekkebreute piepeltjes aanwezig waren en de toeristenbusssen reden af en aan! We hebben er heel erg van genoten en GESNOVEN...hyacintengeur, dat ruikt zo lekker!!! Kortom een heel geslaagde dag....en voor herhaling vatbaar! En ik ben snel weer terug met een kaartje,hoor!








vrijdag 12 april 2013

DON & DAISY STIEKUM OP EEN MUURTJE

Met een tulp uit Amsterdam....

Vandaag laat ik een kaartje zien met Don & Daisy.. hoe kan het ook anders. Het is weer een passepartout geworden. Alleen heb er op zitten tobben, want ben helemaal verkeerd begonnen... ben er ook niet zo heel tevreden over!!! Ik had designpapier moeten matten aan de voorkant en niet effen blauw moeten laten! Dus op laatste moment maar gestempeld hier en daar.

Ummm... lieffie...ik heb je lievelingsbloempjuhh.. smak smak!!!

Ze zitten ergens stiekum op een muurtje verliefd te doen omdat ze zoveel jaar verkering hebben!! hihhihi... Don heeft voor haar uit het park de enig tulp geplukt om haar nog een keer te versieren. Fuutvieuw!!! Ze zijn er dan ook helemaal klaar voor om zondag... jaja met mooi weer een dagje erop uit te trekken om het te vieren.

Weer een bloemetje van vilt gemaakt met een plakparel erin en de achtergrondstempel is van Tim Holtz.
Ik heb vlaggetjes gemaakt van een MD Mal Craftable Cirkel Cr 1201, waaruit ik taartpunten heb geknipt en een parelkettinkje als vlaggenlijn erdoorheen gedaan. Op het label/bannertje rechtsonder zie je dat de tekst wit is ... Geen witte tekststickers in huis, maar wel andere kleur??? Gebruik wit papier, stans de label uit en laat hem in de mal zitten. Plak dan een zilveren tekststicker erop en ga met distressinkt blenden over de mal. Haal dan voorzichtig de tekststicker weg en Voila!

Kijk voor meer informatie en leuke voorbeelden op  onderstaande blogs waar ik mijn kaartje aan mee laat doen.Bij Marianne Design: alles mag. En bij Kleurenfestijn:alles mag.
En twee nieuwe volgers erbij, super Ann en Hennie...weer hele leuke blogs om te bekijken met mooie kaarten !




.


maandag 8 april 2013

SNOESJE PASSEPARTOUT

Goedeavond bloggertjes,

Nu dat het afgelopen weekend eindelijk de zon wat heeft geschenen, krijgen we gelijk lentekriebels...tenminste , ik wel hoor!!! Ik heb er van genoten, in Baarle-Bassau wel te verstaan. We hebben daar ff rondgestruind, winkeltjes bekeken en op terrasje gezeten. Daarom vond ik dat, met het beetje aan voorjaarsbloeiers die hun best hebben gedaan om boven de grond te komen, het weer tijd werd voor een vrolijk boemenkaartje. Ja, ja, we houden de moed er maar in!! En alle beetjes helpen...

Dit keer heb ik een kaartje gemaakt voor het Marianne Design Challenge blog nr.77. De opdracht was maak een kaart met passepartout. Snoesje heeft met de voorjaarsbloemetjes een mooie bloemenketting gemaakt. En MarianneDesign Divas Challenge Garden
Tevens mijn kaart opgegeven bij Hobbynu:moederdag

Snoesje met bloemenketting

De bloemetjes zijn van vilt gemaakt en heb er meeldraden aantoegevoegd. Soms wel wat gepriegel hoor! hihihii...Maar wel hééél leuk om met vilt je kaarten aan te kleden! De binnenkant heb ik ook ff gepimpt met Floral punches van Nellie Snellen en een stempel van Noor!Design. Het recept voor deze kaart is:


* Creatable  Bloemenkransen LR 0152
* Creatable Swirl LR 0116
* Creatable Vlinder LR 0153
Creatable Branch and Flower LR 0256
* Creatable Labels LR 0154
* Ribbon Lace Chantilli Ju 0862
* Pretty paperbloc Summerfun PK 9073
* Bordermal XCut Gweneth 503137
* Viva Decor Perlenpen Parelmoer Wit en Roze
* Roze en wit linnenkarton
* Lila Stempelinkt van Brilliance Dewdrops

Nog even een welkom aan Janie, Cora en Hennie en Hanny, super dat jullie volger zijn geworden, gezellig. En aan iedereen zeg ik bij deze: ZET DE BLOEMETJES BUITEN!!! OK, ok, er komt wat regen, maar dat hebben we nodig. HELP DE LENTE EEN HANDJE! En tot blogs allemaal...




dinsdag 2 april 2013

HAKEN EN BREIEN IS HOT !!!

Dag blogfreaks!

Vandaag ook maar eens weer een freubel item erbij halen? De laatste tijd zie ik veel haak en breiblogs voorbij komen. Nou ben ik niet een van haken maar ook niet echt van breien... maar ik heb leuke creaties gezien...ohhh echt heel gaaf!

Buiten de gewone truien, dassen, wanten, sokken zijn de gepimpte waxinelichtjes met een haakjasje aan natuurlijk heel leuk om als decoratie neer te zetten!

En dan natuurlijk die overheerlijke cupcakes die je kan haken...ook super aanlokkelijk om als decoratie neer te zetten. Je kunt het zo gek niet bedenken of het wordt wel ff gehaakt! Ik kan er namelijk geen hout van...Hoesjes voor je telefoon, tasjes voor je tablet met zo'n gaaf houtje-touwtje sluiting!



 Of natuurlijk van die gave sleutelhangers
voor de kids!


Voor 1 jaar of twee geleden waren de kronkelsjaals in! Breien met scheepjeswol of de originele Katia wol. Nou .. ik heb mij er toen ook aan gewaagd.. hihii.. ik vond het nog leuk ook, nadat mijn moeder het een keer voor moest doen, natuurlijk. hahaha. Ik had al wol ingeslagen en breinaalden en mijn moeder mocht het eerst voordoen, hoor! Errug ben ik hè? Mijn moeder vond het zo leuk om te doen, ze breide de ene na de andere. Toen kon ik gewoon niet achterblijven. Hier een kleine greep uit mijn collectie!!!


Voor de rest lijkt het mij verstandiger om het breien over te laten aan onze Snoes! Kijk maar ze is al aardig op weg.

Snoesje aan de brei

Het papier, passepartoutmal en de brei stansen zijn van Marianne Design en het plaatje rechtsonder bestaat uit drie delen, mandje met wol, meetlint en schaartje, die ik her en der op internet heb gevonden en aan en op elkaar heb geplakt. Wel heb ik ze eerst in Photodraw kleiner gemaakt. De knoopjes zijn van het Kruidvat. Rondom heb ik ff... hihii ff uit de losse pols een stikrandje met een gelpen gemaakt. En op stansje wat distressinkt Worn Lipstick verwerkt.

Ik laat mijn kaartje meedoen aan de volgende challenges:

Nog even mijn bijgekomen volgers welkom heten!! Deborah, Tanja, Juanita, Guida uit Spanje (Wauww,Ola!!)Maar van twee kan ik helaas niet terugvinden wat hun blog is en ze heten alle twee ook nog eens Marian. Hoop dat jullie ook een blog hebben die ik kan bezoeken.

Nog allen een prettige avond ... tot de volgende keer.