donderdag 30 mei 2013

CHALLENGE DON & DAISY

 Gooeoeoeoede middag...creatievelingen,

Nog even op de valreep een Don & Daisy kaartje gefrutsteld, dan kan ie nog net meedoen met de Challenge op het Don & Daisy Blog met het thema Vlinders en  hij is ook ingezet voor Marianne Design Divas: Get your Dies Out!

Ik heb gebruik gemaakt van de carousselmal van Marianne Design en een bloemen 3D plaatje van een tropisch bloemen knipvel. Natuurlijk moest ik de vlinders van MD ook niet vergeten en versierd met blauwe pareldotjes. En heb ik in de boogjes van de stans zilverkleurige randjes in de vorm van vlindertjes geplakt.
Daisy is alvast haar bloembakjes aan het vullen om de vlindertjes naar haar tuintje te lokken.
Vlindertjes naar het tuintje lokken met een nieuwe bloembak!

Nou, daar ben ik ook nog ff mee bezig geweest... hihihihi! Ik heb bij de Wibra tuinposters gekocht. De laatste tijd zie je dat zo veel en vond het ook gaaf om zoiets in de tuin te hebben, maar hoefde niet zo duur te zijn....
Ben gek op koopjes namelijk en zie wel hoelang ze van kleur blijven, maar voor het bedrag kan je je toch geen bult voor vallen toch? Zo struin ik de laatste tijd ook de Action af of de Boekenvoordeel hahahaa...ook slecht voor je portomonnee hoor!

En laat die vlinders nu maar komen... zowel in tuin als in mijn buik pffffttt.

Ik wil jullie echt allemaal heel hartelijk bedanken voor jullie super reacties op mijn eerste vintage kaart!! Toppie allemaal...en ben nu even Aniet... kreeg bij alles een glimlach van oor tot en oor en nog verder ook... hahaha! Ik heb er gewoon heel lang over gedaan om alles goed te bekijken op de blogs hoe dat er nou uit zag en wat de overeenkomsten waren en toen was dat kaartje het resultaat...

En Nelleke, Astrid en Luzik van harte welkom op mijn bloggie en natuurlijk Machteld, Joanna Seller en Marjan van der Wiel via Bloglovin.

Tot een volgende creatieve bui in en om het huis!
Follow on Bloglovin


dinsdag 28 mei 2013

MIJN ALLEREERSTE VINTAGE STRAND!

Vintage, wat is dat eigenlijk...?

Nou, ik heb het maar even opgezocht in de Dikke van Dale Online...want ik kwam er maar niet uit om een begin te maken met mijn kaartje, zucht.

Vintage als zelfstandig naamwoord, spreek uit vintidz, betekent: wijnoogst of wijnpluk. O, dat wist ik niet hihihi. Je zou zeggen dat er niks mee te maken heeft.Tevens wijntijd en (goed) wijnjaar. Als laatste kan het ook jaar, jaargang, bouwjaar of lichting betekenen. Het bijvoeglijk naamwoord: uitstekend, voortreffelijk: a vinage silent film ( een klassieke stomme film) ... Ahhh kijk hier komen we in de buurt, zoals Charlie Chaplin of wat ik beter ken, zijn de Boefjes (klik).... en jullie? En natuurlijk niet te vergeten : oud, antiek!

Ik wilde het echt nu eens uit proberen en ja, waar begin je dan...veel blogs kijken, kijken naar kleuren, samenstelling enzo..pfff moeilijk, moeilijk! Denk, denk... Nou, An... nu ff beslissen en gewoon beginnen, pak je mooiste nostalgische malletjes en DOE HET GEWOON.. hahahahah. Volgens mij is het al goed als je alle randjes bruin maakt en een nostalgisch plaatje erop verwerkt, dat viel me namelijk op bij alle kaarten die ik tegen kwam.

Op het blog bij We Love Vintage staat er een challenge: maak een baby/kinderkaart en omdat we zoooo graag wat beter weer willen, heb ik me gelijk maar laten inspireren door de zomer...

Vintage Beachgirl

Ik heb veel malletjes van Noor!Design gebruikt en o.a. de nieuwe stans SLIPPERTJES. Het designpapier is van Eline's Buitenhuis , de vlindertje van Cheery Lynn en de bloempjusss van Marianne Design. Ik heb ook echte minischelpjes erop geplakt met de NIET TE MISSEN TACKY GLUE... wat een top spullie. En je kan het niet zo goed zien maar om de schelpjes heen heb ik geprobeerd om schelpenzand erop te krijgen, is een beetje gelukt. Goed kijken hoor! Ook de metalen vlinder op de strik blijft zitten als een huis...hihihi! Alles afgewerkt met distress inkt Vintage Photo en de malletjes met Tumbled Glass. O ja , en veel kant kwam ik ook tegen op vintagekaarten dusss..ook maar ff een randje erop en dat komt van de Action. Tevens heb ik een Noor-mal verknipt en beide naast het lint geplakt.

Mijn Eigen Vintage Strand!

En met het maken kom je steeds meer in de stemming ...ik heb vandaag al een kuitbroek aan met een tshirt , tuindeur staat open en jaaa... dan mis ik toch echt al het strand, hoor. Dan moet je het maar doen met de middelen die je hebt en kijk eens,  mijn eigen strandje met palmboompje!

Ik laat mijn kaartje meedoen bij:
We Love Vintage Challenge Blog: baby/kinderkaart
Anmacreatief: gebruik iets van metaal
GE-WE HOBBYCHALLENGE: Vlinders
Scrapcardschallengeblog: Dieren
Crealing: Pastel

Ook allemaal bedankt voor julie gave berichtjes over mijn boekkaart. Ik lees ze altijd met veel plezier en geeft altijd weer inspi ...voor een volgend kaartje, heel erg bedankt dames!
Geniet allemaal nog even van het weer! Ik ga even nog pootje baden ...



donderdag 23 mei 2013

BOEKKAART ROBIJNEN HUWELIJK

Dag bloggertjes en uiteraard mijn nieuwe volgers, Irene, Ineke, Ingrid, Annerieke, Maia, Anneke,Mieke, Henriët, Ira, Chantal, Mandy, Yvonne en Creamieke.

Vandaag laat ik jullie een boekkaart zien welke ik gemaakt heb voor een robijnenhuwelijk. Een oom en tante  zijn 40 jaar getrouwd en daarom reden voor een feestje. Dit stond al een tijd op mijn "to do" lijstje en ik zeg je, dit is voor herhaling vatbaar. Echt heel leuk om te maken.

Maar eerst even wat weetjes over jubilea. Weten we het allemaal nog...? Hieronder een lijstje met namen met de jubileajaren:

  • 1 jaar Katoenen Bruiloft
  • 2 jaar Papieren Bruiloft
  • 3 jaar Tarwe Bruiloft
  • 4 jaar Leren Bruiloft
  • 5 jaar Houten Bruiloft
  • 6 ¼ jaar Blikken Bruiloft
  • 10 jaar Tinnen Bruiloft
  • 12,5 jaar Koperen Bruiloft
  • 15 jaar Kristallen Bruiloft
  • 20 jaar Porseleinen Bruiloft
  • 25 jaar Zilveren Bruiloft
  • 30 jaar Parelmoeren Bruiloft
  • 35 jaar Koralen Bruiloft
  • 40 jaar Robijnen Bruiloft
  • 45 jaar Saffieren Bruiloft
  • 50 jaar Gouden Bruiloft
  • 60 jaar Diamanten Bruiloft
  • 65 jaar Briljanten Bruiloft
  • 70 jaar Platina Bruiloft
  • 75 jaar Albasten Bruiloft
  • 80 jaar Eiken Bruiloft

Dan de steen, de Robijn: is een rode edelsteen, waarin de kleur hoofdzakelijk door chroom wordt veroorzaakt. 
Deze steen wordt al sinds de oudheid gewaardeerd. In de Middeleeuwen waren robijnen ook geliefd in Rome. De robijn werd beschouwd als de levenssteen, die het hart versterkt en kracht teruggeeft. In de oudheid en de Middeleeuwen kende men aan robijnen magische krachten toe; hij beschermde gelovigen tegen de duivel en tegen de pest. 
Robijnen komen voor in Afrika, Azië en Australië.




Ik heb de creatie natuurlijk in de traditionele robijn kleur gemaakt in combinatie met wit. En hij doet mee aan :

http://mariannedesigndivas.blogspot.nl/2013/05/get-your-dies-out.html


Donkerrood linnenkarton en distress inkt in dezelfde kleur gebruikt. De vlinders zijn van Cheery Lynn en de rest is natuurlijk van Marianne Design. Dan de binnenkant:


Deze kant heb ik iets rustiger gelaten en een labeltje erin gestopt. De randen heb ik beetje versierd door een bordermal van X-cut met de naam Gwyneth erop te leggen en in te kleuren. Blaadjes en bloemetje is van Marianne Design. Dat kon niet missen natuurlijk... !!! Dan de rechterkant van het boek, waar het uiteraard om gaat, toch?


Ik heb een gedichtje in het lijst verwerkt en de randen versierd met takjes en zwaantjes van Joy!crafts. Als laatste toen ik hem in wilde pakken heb ik nog een paar waxinelichtjes in magnolia geur in het lijstje gelegd en het paste precies...!

Nou, ik hoop dat jullie weer wat geleerd hebben.. hihihii. En dat jullie mijn boekkaart leuk vinden.. like, like , like.


Follow my blog with Bloglovin

maandag 13 mei 2013

CREATIES VOOR MOEDERDAG

Een hele goede dag aan jullie allemaal!

De afgelopen twee weken is mij toppie bevallen, joh! Mijn wederhelft had vrijgenomen en we zijn veel de hort op geweest. Naar de Beverwijkse Bazaar en een dag naar Walibi, waar we natuurlijk behoorlijk gehusseld zijn door de achtbanen. Bezoekjes gebracht aan diverse tuincentra en de achtertuin behoorlijk opgeknapt en uitgedunt,op zijn zachts gezegd! En super geslaagd voor poepie-de-chique nieuwe tuinverlichting. ( klik voor vergroting). Vandaar dat het weer even geduurd heeft, voordat ik weer wat op mijn blog heb geplaatst...

De Scholekster by NIGHT

En wat kunnen mannen dan trots zijn hè, op hun eigen werk! Ik ook eigenlijk wel,hoor...hihii. Hij heeft echt zijn best gedaan en wat een troep ging er naar het grofvuil aan tuinafval! We hebben nu weer ruimte, licht en lucht. En alles is opgefrist met nieuwe plantjes en het straalt rust uit. Nu maar gauw mijn ligbedje van zolder halen... en lekker bakken maar, laat die zon nu maar komen. Wij zijn er helemaal klaar voor!

En met de Moederdag in aantocht kon ik me toch aardig uitleven. Nog even en Arjan wordt ook nog eens een CREABEA, want die heeft de accessoires uitgezocht bij het tuincentrum (na een idee aldaar te hebben gezien, maar toch ... hij deed het wel ff...hahahaha, was totaal verbaasd) en ik mocht het op gaan pimpen. Dus voor beide moeders in hun eigen lievelingskleuren deze creaties gemaakt:

Voor schoonmoeders in het rood .Klik voor vergroting

Metalen fotoframe in hartvorm versierd met vlinders op een clip en licht roze roosjes gekocht bij de Big Bazar winkel en bewerkt met Distress inkt Festive Berries, anders kwamen de kleuren niet overeen met de vlinders. Tevens een bijpassende kaart gemaakt met een stempel van Tim Holtz beinkt met Brilliance Dew drops Rocket red. Lettertjes van alfabetstans van Noor!Design en alles afgemaakt met een knipvelletje van Marianne Design en het gestanste hart is van Nellie Snellen. Het houten MDF LOVE letters ook zelf gestempeld en roosjes erop geplakt. En aan het frame vastgemaakt met lint, omdat er toch van die driehoek haakjes aanzitten. Als laatste nog een geurzakje gekocht en dat met roze pakpapier beplakt en versierd met bordeaux rode stansjes van Noor!Design en Marianne Design. En het lint vervangen door rood satijnlint met crisplint!

Voor mijn moeder in het blauw. Klik voor vergroting


Close up!
Hier heb ik de lichtblauwe roosjes met Distress inkt faded jeans bewerkt en groenblauwe vlinders op het frame gezet en het geurzakje zo gelaten met de palmboom erop en de Tim holtz stempel heb ik beinkt met Brilliance dew drops Mediterranean Blue.

Beide moeders waren er behoorlijk mee in hun nopjes en vonden het prachtig. Pfffft... gelukkig maar, hahahaha!

Deze creatie doet mee aan de candy bij Krea2day: Moederdag.
Creapaleis: Moederdag

En dan wil ik alleen nog even Eva, Petra en Annelies welkom heten op mijn blog en leuk dat jullie bij de club zijn gekomen!


Follow my blog with Bloglovin