dinsdag 24 september 2013

TENERIFE DEEL TWEE....

Goedendag bloggers,

We gaan gewoon nog even verder met onze rondleiding ... ik heb nog meer te laten zien van de vakantie. Ik zou dolgraag weer aan de kaartenmaak gaan, want mijn handen jeuken, dat wil je niet weten. Daarom eerst ff dit afmaken ok? Nou neem er maar weer een extra bakkie bij en kijk rustig mee! Je kan weer klikken op de fotos voor een vergroting!

De tweede dag autohuur ging dus naar het Loro Parque. Loro Parque (Spaans voor papegaaienpark) is een dierenpark en plantentuin in Puerto de la Cruz .
Het park werd in 1972 geopend en richtte zich aanvankelijk alleen op papegaaien, maar in de loop der jaren is er een groot aantal andere dier- en plantensoorten bijgekomen. Het park is vandaag de dag vooral bekend van de zeedieren, zoals orka's, dolfijnen en zeeleeuwen. Het park is in die tijd gegroeid van de originele 1,3 naar 13,5 hectare. Het park bevat het grootste dolfijnenshow-aquarium van Europa, het grootste indoor pinguïnverblijf ter wereld, en de langste aquariumtunnel van Europa.
In 2011 kreeg dit park in Nederland bekendheid doordat de orka Morgan die in 2010 sterk vermagerd uit de Waddenzee werd gered en in het dolfinarium Harderwijk werd gerevalideerd, op 29 november 2011 is overgeplaatst naar Loro Parque.

Ingang is al prachtig!

Zoek de verschillen!


Baby sjimpie!!









Wauwwww wat een mooie Panter!!


Even wat bloemenpracht laten zien...




Strelizia/Papegaaienbloem
   Orchidee nog in de knop !!!

Datura

            Hyacintpapegaai


Even wat lekkers halen bij Arjan! Mmmm lekker die vinger!!

IJsje???

I am FLYING high!!!


Dit zijn toch zo zulke gave tijgers om te zien...en ze waren precies aan het poseren toen we langskwamen!


Scheel??? Kom je daar nou bij... hahahaha











Dit bedoel ik met poseren!!! Supermodellen!

 Het was me het dagje wel, hoor. Moe , maar voldaan gingen we weer naar ons appartementje en hebben de rest van de dagen gewoon weer geluierd en heerlijk gegeten en geslapen,gezwommen, gelachen etc....

Zonsondergang Playa de las Americas
....Nu maar dromen van de volgende vakantie...!!!




HOLA AMIGOS!!!


Goedemiddag ladies and gentlepeople,

We zijn weer terug van vakantie en de nodige vitamines dus opgedaan op het eiland Tenerife. Drie weken zon, zee strand. Ohhh zo heerlijk!! Op alle foto´s kan je klikken om groter te maken...:)


Kreeg in de eerste week wel last van afkickverschijnselen, rare handen die alsmaar rondjes bleven draaien, nachtmerries van BESTIE-ogen, kramp in mijn vingers die knip bewegingen wilde blijven maken, hihihihihi! Is daar wat tegen te doen of moet ik nou naar een speciale kliniek? Nee hoor, alles ging toppie, TOP VAKANTIE!

We verbleven in Parque Santiago IV in Playa de las Americas. Appartementje met alles erop en eraan en steviggebruik gemaakt van de oven! En natuurlijk ook uit eten. Veel aan het strand gelegen en af en toe aan het zwembad. De eerste anderhalve week lekker uitgerust en toen 2 dagen een auto gehuurd.

Parque Santiago IV


Toedeloe zie je aan de overkant!
De lunch arriveerd!









Lekker dobberen op mijn luchtbedje in de baai! En s-middags altijd op het strand eten. Arjan vindt het altijd prettig om ff het strand te verlaten en zorgde hij voor de lunch! En ohhh... iedere keer was het dus een verrassing ....! luxe joh...Broodje sardientjes, broodje gezond, broodje omelet offfff zelfs een stuk taart !!!! Broodje tonijn....offf een halve meloen opslurpen!!! En als we bij het zwembad bleven, gingen we naar ons appartement, hamburgers maken. Vers gehakt bij de slager gehaald , rode ui, knoflook en hamburgerbroodjes. Of we hadden hotdogs....

Pino Gordo
Nog een grotere PINO in beeld!!!
Het eerste uitstapje met de tuut was over het eiland crossen. We hebben het plaatsje Vilaflor op 1500meter hoogte aangedaan en even buiten het plaatsje Vilaflor groeien 2 gigantische dennen dicht bij elkaar. De 2 Canarische dennen hebben zelfs een eigen naam. De dikste heet "Pino Gordo". Even verderop staat "Pino de las dos Pernadas". Deze boom is minder dik maar wel hoger. De leeftijd van de bomen wordt geschat op 700 a 800 jaar. PINO GORDO heeft een omtrek van 9,36 meter en een hoogte van ongeveer 46 meter!!!

Toen ging de reis verder naar het Parque Nacional del Teide. El Teide of Pico del Teide is de grootste vulkaan van het eiland Tenerife, een van de Canarische Eilanden.
The Big TWO BOSSES!

Met zijn 3718 meter boven zeeniveau en 7000 meter boven de zeebodem is het de hoogste berg van Spanje. 
De Teide is een jonge vulkaan in de oude caldera ( krater) van Las Cañadas. 150.000 jaar geleden leidde een grote eruptie tot de vorming van een caldera in Las Cañadas met een afmeting van 16 km in de oost-westrichting en 9 km in de noord-zuidrichting. De vulkaan en het omringende gebied meet 18900 ha en wordt het Parque Nacional del Teide genoemd. Sinds 2007 is dit gebied opgenomen in de werelderfgoedlijst van de UNESCO. Uiteraard is er een kabelbaan die je naar de krater van de vulkaan brengt....ja doeiiiii... moet je kijken...Als een blik SARDIENTJES in het bakkie.... echt niet he! En nog 25 euri vragen ook, hahahaha!
  

En het landschap verandert iedere keer weer. Het zand van gewoon licht bruin naar zwart en dan weer rood naar een mosterd kleur en OOK ja,ja, groen!!! Rotsen en stenen zijn wit, zwart, rood, bruin, geel en ook groen...ongelofelijk hoe zo een vulkaan dat allemaal in samenwerking met de natuur voor elkaar krijgt!!

En dan rij je opeens weer in de bossen aan de andere kant van het eiland!! Met ook nog leuke salamandertjes onderweg bij een pitstop!

Jodelaaaaahiiitieee!!!
Salamandertje met blauwe stipjes!!

Toen was het tijd om te winkelen in Santa Cruz bij EL CORTE INGLES. Vergelijk het maar met de Bijenkorf,maar dan een stukje chiquer. Een gebouw van 7 verdiepingen en ook nog twee onderlagen, bestaande uit een supermarkt en een autowasserette. Op de 7de verdieping is een GIGA restaurant met uitzicht over de haven en de zee! Nou als ze hier de DRIE DOLDWAZE DAGEN gaan houden , berg je dan maar! hahahahahaa....


Toen zijn we gesjeesd naar het stadje Candelaria.Candelaria is een oud vissersdorp op ongeveer 20 kilometer van de hoofdstad Santa Cruz de Tenerife. Deze plaats is in de laatste jaren enorm gegroeid en is inmiddels een forensenplaats voor mensen die in de stad Santa Cruz werken. De belangrijkste trekpleister van dit dorp is Maagd van Candelaria ("Virgen de Candelaria") patroonheilige van de Canarische Eilanden, die wordt vereerd in de basiliek van onze lieve Vrouwe van Candelaria.
Maagd van Candelaria

En eigenlijk hoef je niet religieus te zijn om de uiterlijke schoonheid van deze kerk te waarderen. De drieschepige basiliek is in de kleuren wit met camee uitgevoerd en telt drie torens. Het heilige gebouw is nog erg jong. Het stamt uit het jaar 1959. Achter het altaar bevindt zich de belangrijkste katholieke relikwie van het eiland: de Virgin de Candalaria. De heilige maagd is op opvallende wijze ingebouwd in de muur. Twee keer per jaar komen pelgrims van het hele eiland naar dit belangrijke bedevaartsoord. De eerste keer is op 2 februari, op de naamdag van Candelaria. De tweede keer is de grootste bedevaart van heel de Canarische Eilanden. Deze vindt plaats tijdens Maria Hemelvaartsdag, op 15 augustus. 
Natuurlijk mocht je geen foto's maken, maar ja, je weet het ....toch doen!! Vond het zo mooi!



Het glas in lood was ook prachtig om te zien!



Naast de basiliek staan ook nog 9 grote indrukwekkende bronzen beelden van de Guanchen. Dit waren hoofdmannen die als eerst op het eiland Tenerife leefde.


Candelaria staat ook bekend om zijn mooie kade. Aan deze kade slaan de golven stuk op de rotsen. Er ontstaan hierdoor meters hoge opspattingen van het water. Dat hebben we geweten... hihihihi... veel foto's van gemaakt. Het was maar voor de helft begaanbaar ,want het was afgesloten voor renovatie , hoop ik, want je voelde de kade gewoon trillen onder je!


En als laatste de mooie balkons van de casas!!!!


Hierna was het wel welletjes en zijn we bij een superdesuperrrrr....markt onderweg terug boodschappen gaan doen en hebben heerlijk gegeten in ons optrekje! Daarna was het weer vroeg naar bed , want de volgende dag stond een dagje LORO PARQUE op het programma.

Maar als jullie het niet erg vinden ga ik nu ook ff op 1 oor! Tis nu kwart over twaalf en ben eigenlijk nog lang niet klaar met mijn reportage, hahahahaha!!! Welterusten en tot morgen...