maandag 23 december 2013

HEBBEN JULLIE AL TREK?

Hoi dames,

Nog héél even dames, dan is het kerst! Heel gezellig, met familie bij de boom onder het genot van een laat ontbijtje met een krentenbol met spijs of al een heerlijke oliebol, appelflap of appelbeignet ....mmmm!
Daarom wil ik jullie nog lekkerder maken met mijn creatie, nog net voordat we het nieuwe jaar inluiden en massaal misschien weer aan de lijn gaan. Nu kan het nog, hahaha.


Maken jullie dan zelf de oliebollen? Bij mijn moeder thuis is het traditie, dat ze vroeg eruit is en zelf de oliebollen maakt... van te voren alles in huis en met echte gist... blehhhhh dat stinkt altijd zo! Maar de uitkomst is super... en ze maakt ook altijd apart nog eens zelf appelbeignets...mmmm die vind ik het lekkerst!
Maar als ik bijvoorbeeld aan het winkelen ben en ik kom langs zo een oliebollenkraam en het ziet en ruikt ook goed dannnnn..... zwicht ik voor een bananenbol, speculaasbol of amandelspijsbol....ja kan er ook niks aan doen, ik ben een lekkerbek, hahahaha.

Met die gedachte heb ik dan ook weer een kaart gemaakt met het bakkersthema. Het is een drieluik geworden met daarin receptenkaartjes om je eigen krentenbollen en appelflappen te bakken. De basiskaart is van kraftpapier en is 30cm x 15cm, welke ik aan de bovenkant schuin heb afgesneden tot 10cm en de drie gedeeltes zijn ieder 10cm breed.


Het traditionele blauwe ruitjes patroon vond ik er perfect bijpassen als ondergrond en heb het papier met het graanpatroon her en der laten terugkomen zoals jullie zien. Daarbij heb ik op beide labelzakjes de grappige tekststempels gebruikt. De afbeeldingen van de appelflappen en de krentenbollen komen van het internet. Hieronder de twee detailfoto's.



De spuitzak, garde en het bakkertje zijn meerdere keren uitgestanst uit verschillend papier en op elkaar geplakt. Zo krijgt het bakkertje zijn eigen tenue aan! hihi...Omdat zijn broek nog een beetje aan de strakke kant was heb ik met bruine distressinkt en een waterbrush hem even een bips aangemeten en wat structuur aan zijn broek getekend.


De twee halve broden met het graan en de krakelingen zijn weer de mooie stempels, welke ik ook weer heb ingekleurd met inkt.


De oven is met foampads verhoogd opgeplakt op donkerbruin papier. Eerst heb ik de ovenstencil daarop overgetrokken en uitgeknipt, zodat je het randje ziet en het daardoor meer diepte krijgt. Daarna weer met distressinkt de voorste stans lichte en donkere kleuren gegeven, zodat de oven ouder lijkt door het vele gebruik. Het vuurtje komt van het internet.


Wij maken de oliebollen niet zelf...pfft vind het veel werk, maar we kopen er een paar en daarnaast lekkere appelflappen erbij, dan ist voor ons prima en lekker smikkelen. Wel maken we allerlei zelf gebakken stokbroodjes klaar voor een laat ontbijt...dat wordt weer genieten!

zondag 22 december 2013

LICHTJE IN DE DUISTERNIS...

Goedenmorgen kerstkindekes,

Wat een triest en vooral DONKER weer gister! Jeetje leek wel nacht hier in het Westland en ook in Rotjeknor, want daar zijn we even heen geweest om te winkelen....pffft wat een hondenweer! En drukkkkk...tja wat wil je zo vlak voor de feestdagen ...alsof het GRATIS was! Maar goed we hadden geen haast en nadat we weer thuis waren ff lekker bakkie koffie voor die GROTE van mij gezet en zelf warme chocolademelkie...daar wordt je weer lekker warm van.

Moest ook gelijk alle licht in de kamer aan doen, zelfs de kerstboom was niet genoeg, dus heb ik mijn saaie lantaarn van zolder gehaald en deze opgepimpt om een beetje licht in de duisternis te brengen. Hij is best hoog en breed en lekker veel ruimte binnenin.


Mos, dennentakken ballen en bellen toegevoegd. De ruitjes kunnen eruit...heeel handig en direkt weer een idee! Ik heb hier en daar gewoon met mijn vinger doorzichtige Versamark aangebracht en daaroverheen de frantage gestrooid en aangedrukt. Ik heb drie plekjes tegelijk gedaan met de heattool.... echt voorzichtig een paar seconden iedere keer want glas wordt natuurlijk snel heet en heb je kans dat ie PATS! zegt. Echt geduld hiermee hebben,hoor , totdat je ziet dat het gaat reageren.


Daarna heb ik kleine piepschuim balletjes van de Marskramer (zakje 1 euri!!!) door de helft geknipt en op de frantage plekjes geplakt, zodat het net lijkt of de kerstelfjes sneeuwballen tegen de ruit hebben gegooid en uitelkaar zijn gespat, hihiihi! Heb ze ook opgestapeld op de sleetjes , LEVE DE TACKY GLUE!!!



IJspegelrand is gestans uit parelmoer glitterpapier en de sleetjes komen bij Doe@ding vandaan, de mutjes heb ik zelf gemaakt naar een idee op internet.




De stansen zijn van Noor! en Joy! De popjes en de dennenboom staan ook in de sneeuwpasta met weer de VIVA DECOR ijskristallen erop.


En als laatste natuurlijk nog een kerstgroet voor jullie allemaal!


Mijn lantaarn zend ik in bij:
Webshop Anma Creatief: Alles mag
GeWe Hobbychallenge blog: Kerst of Wintercreatie
Hobbyvision: Goud van Oud
KIC:  Kerst, alles mag

Bij deze wens ik julle dan ook een hele Fijne Kerst en alvast een heel gelukkig Nieuwjaar!. Super , super bedankt voor al die leuk , grappige en lieve reacties die jullie altijd bij mij achterlaten..dat het nieuwe jaar ook weer zo gezellig bloggen mag zijn en zit weer met smart te wachten op nieuwe frisse kaartjes.



donderdag 19 december 2013

IN THE SPOTLIGHT OP HET PODIUM...

Dag Blogsters,

Allereerst wil ik jullie weer super bedanken voor de berichtjes, die jullie de laatste tijd hebben achtergelaten,vooral over de kruimels in bed die de meeste niet zo heel erg leuk vinden! Ik heb er veel om moeten lachen...ook over de uitslag van mijn schaatskaart heb ik hele leuke berichtjes gelezen, lief hoor meiden! Je merkt wel dat het wat rustiger is op blogger en facebook..maar denk dat dat na de feestdagen wel weer goedkomt....

Als jullie mijn kaart zien hieronder, dan krijg ik in ieder geval al bij de stansen een diva- en romantisch gevoel. Moest direkt denken aan Marilyn Monroe of Billie Holiday, van Lady Sings the Blues. We kennen allemaal wel de beroemde foto van Monroe met haar prachtige witte jurk op een blazend rooster. Wat ik helemaal goed vind is de nieuwe reclame van Chanel nr. 5, de radio opnamen die ze hebben gevonden met een interview met haar over What do you wear in bed? Echt heel gaaf vind ik die!


Deze kaart heet een pop-up bookcard en heb met oude stansen van Joy!crafts nieuwe leven ingeblazen door ze te gebruiken met het nieuwe muziekthema die uitgekomen is deze maand. De microfoon heb ik uitgestanst en op zilver glitterpapier geplakt en nog een keer uitgeknipt. Toe zag ik opeens het licht!!! hahaahha...SPOTLICHT wel te verstaan..de stansen met de mooie vrouwen handschoenen pasten precies om de microfoon heen alsof ze hem vasthoudt! Eureka.... De witte muzieknotenbalken zijn een polybesa embossing stencil, zo een hele dunne groene en heb die als ondergrond gebruik en ingesmeerd met liquidtex pasta. De nieuwe freubelspulletjes die uitgekomen zijn met een muziek thema, zijn supergave bijbehorende stempels en twee designpapier blokjes. Ik heb ze alle twee gebruikt, verschillende motieven voor de achtergrond en de andere is eentje met alleen maar muzieknoten die subtiel overloopt in een licht en donkere kleur, hiervan heb ik links op de foto een papiertje opgerold en een strikje eromheen gedaan.
Je kan weer op de foto klikken voor een vergroting.


Ik heb een collage gemaakt van de kaart zodat je de details goed kunt zien en hoe leuk de stempels zijn. Op het Joy!crafts blog staat deze week de muziek centraal en kunnen jullie zien wat de andere met ook andere mallen hebben gemaakt! Deze post is wel gesplitst aangezien het team zo groot is geworden en dus veel kaarten te zien waren, afgelopen dinsdag en vandaag , dus heel even scrollen, dames op het Joy!blog.


Hier wordt ik nou vrolijk van en zet gelijk even de radio aan onder het afstoffen... Hele fijne dag ,dames en tot snel!


maandag 16 december 2013

MET SNOES IS HET SLOESHHH!

Helloooo dames van het goede leven,

Snoesje ligt uit de competitie ladies! Ja hoor, echt waar...Ik zei het toch dat het een DUO Challenge werd?Die Deejsieee met dur supermoderne schaatsen heeft het geflikt...sorry voor de woordkeuze, maar moest ut ffies kwijt! hihihi...


Ze heeft de eerste plaats behaald met de HobbyHome Challenge en ze heeft een tweede plaats behaald tijdens de competitie van de Marianne Design Divas...alsof zij nog geen diva was, die..... die... nou laat maar!! Daisy heeft met haar verrassingsact, Snoesje zo van het bordess afgeketst. Ze maakte een quatrovoudige lutz, met achterovergeslagen flip, en een drievoudige met schroef in combinatie met een Salchow daar zeg je u tegen!!! Tja... en toen was het dus Sloesh, over en uit, de nada.. voor Snoes! Huilennnn, huilen joh, dat arme kind!

DE KAMPIOENE!
HET ARME SCHAAP!

Maarrr, ze herpakte zich goed en na een beker chocolademelk met slagroom en een rietje knapte ze aardig op...en heeft ze zich geschikt in haar lot en de troostprijs in ontvangst genomen.

Daisy daarentegen mocht naar huis met de allernieuwste designpatronen voor haar nieuwe schaatsen, Home for Christmas genaamd en als een diva kwam het haar nog uit ook, want de prijs bij MD Divas waren mooie Flowerribbons om haar schaatsen te pimpen, en bijbehorende hulstblaadjes en een Eigen Daisy MERK stempel, woww!


Ben benieuwd wat de Olympische Spelen gaan brengen, hahahaaha!

Nu over tot de orde van de dag en heb een Bestie kerstkaartje gemaakt. Aangezien mijn vaste fotografeerplekkie nu wordt ingenomen door de kerstboom, heb ik maar gezegd: BESTIE, je kennnn de boom in! hahahaha


Ik heb de XXL Go Kreate mallen gebruikt als basis en deze bestempeld met Winter Wishes van Noor!design. De Sneeuwkristallenrand heb ik ook gebruikt en die heb ik zo gevouwen dat die het bochtje om kon. De nieuwe framemal van Noor! achter onze Bestie geplakt en bewerkt hier en daar met frantage en de heattool. De sneeuwkristallen heb ik bewerkt met Viva Decor Eiskristall. Dit geeft een extra winters effect aan je projecten. Bestie heeft het er lekker warm doorgekregen met haar mooie bontrandjes aan haar kleding. 

Het zijn kleine ijskristallen (acrylstukjes) die een ijseffect geven!!! Heb het ook bovenop de XMAS mal gedaan. Gewoon randje lijm erop en dan eroverheen strooien en goed laten drogen. O ja, dit sneeuwrandje zit ook aan het schaatsijzer van Daisy ...scroll ffies terug naar boven, kan je het zien?


De teksttickets kon je gratis aanvragen bij Noor!design en heb ze in een fotoprogramma een kleurtje gegeven. Hier en daar wat met de pearlpen bezig geweest en het strikje was de afsluiter! 

Mijn kaartje doet mee bij:
Besties Challenge USA:  ChristmasGlitter
My Besties Aussie: Christmas
My Besties Dutch Girls Design: Alles Mag
Scrapbook Stamp Society  : Anything goes + option Christmas

Nu dat zij zo in de boom bengelt, moet ik ook maar even onze boom laten zien, toch? 




Tja.. hij is wel hetzelfde als vorig jaar qua aankleding en kleur, maar heb wel wat nieuwe ballen gekocht en heeeeele leuke schattige schaatsjes.







Owww... en nog wat, hihihih... we zijn begonnen met een kerstdorpje... zo leuk joh! Heb twee grote houten dienbladen staan op een dressoir en daarin een tafereeltje. De huisjes en de poppetjes en alle andere materialen zijn van Lemax. En volgens mij is het ook een beetje verslavend... ennn Arjan zat al weer van alles te verzinnen, wat denk je??? Hij wil een TREINTJE!!! EN EEN KABELBAAN SKILIFT!!!  Ja Dagggg egg nie he!! Dat gaat me echt te ver, hoor. hahaaha....We houden het binnen de perken, zeg ik dan maar.



Een bakkerijtje met jongentjes er voor die een sneeuwballengevecht houden. Wat dorpelingen bij het dorpsvuur en boompies!...schattig,toch?


De andere bak is een supermooie Cathedral met Carolers Singers en een verlichte boom met vallende LED Icicles.

Zo dat was een lange zit, dames...maar wel gezellig! Ik ga verder met mijn kerstkaarten schrijven...en wens jullie een fijne avond! Morgen dagje freubelen met mijn moeder...Leuk!







donderdag 12 december 2013

SNOEPWINKEL GEOPEND...NIEUW ASSORTIMENT SOUP EN POOP!

Een hele goedemiddag lezers,

Jullie zullen wel denken: "wat krijgen we nou?". Soep en poep?? Hahaha...Ik ben een super sweet snoepwinkeltje begonnen waar je glazuur spontaan van afbreekt! Zoals je ziet is de voorraadkast goed gevuld met allerlei lekkers. Maar de sleutel heb ik wel opgeborgen , anders gaat Arjan er mee aan de haal en is het met de kerst echt op! hahahaa...
Sugar Love Candy Shop!

Dit is een kaart in A5 model en heb de nieuwe voorraad/snoeppotjes van Joy!crafts allemaal een verschillende bestemming gegeven. Cupcakes, Lollies, Engelse drop en Suikerhartjes. In de andere twee zit een verrassing en die zijn vandaag nog in de aanbieding...twee voor de prijs van 1!


Deze week staat het snoepthema ook In The Picture op het Joy!crafts blog en kunnen jullie zien watvoor lekkers de andere dames jullie allemaal voorschotelen.

Daarnaast heb ik kleine presentjes gemaakt met wat lekkers erin voor de kerst. De mallen die Joy!crafts heeft uitgegeven zijn dan ook prima te gebruiken om een kadozakje, snoepzakje etc. te versieren en te maken. Ik heb mijn begeven op uiteraard kerstgebied en heb een letterlijk een mix gemaakt van zowel kado als snoep. En heb de kopkaartjes hiervoor gebruikt.

Als eerste beginnen we met een lekkere kop sneeuwmansoep! Dit bestaat uit een zakje instant chocolademelk, een pepermunt candy cane om te roeren en mini marshmallows en de twee M& M's zijn sneeuwmankusjes.


Eerst heb ik het zelfklevende foliezakje gepimpt met een afbeelding van een sneeuwman van het internet en distressinkt. Om de titel kwijt te kunnen heb ik een willekeurige stans genomen en die op de helft gerild en het kopkaartje erop vastgelijmd. Daarna kan je hem vastmaken aan het zakje. De achterkant heb ik op het zakje gelijmd en de aan de voorkant zit alleen een klein foampadje aan de onderkant, zodat je het zakje niet stuk hoeft te maken. Dat is zonde, toch?

Op de achterkant een bijpassend gedichtje en  een leuk kleurtje Baker's twine als strik en je sneeuwmansoep is kaar!


Op ongeveer dezelfde werkwijze heb ik ook een zakje met Grinch Pills gemaakt en ook een bijpassend gedichtje. Dit keer zit het gedicht aan voorkant en heb ik designpapier gebruikt voor zowel het kopkaartje, de stans als op de achterkant van het gedicht.

Hier zitten uiteraard weer M&M's in, aangezien ik die zelf af en toe zo lekker vind, maar kan je ook andere groene snoepjes gebruiken, bijvoorbeeld groene tictac's of groene mintsnoepjes. 


Arjan vind ze ook lekker, maar die is wel 4 keer zo erg,dan ik! "Ja"... zei hij...ik moest maar ff opschieten met maken en de foto's, want dan kon hij namelijk het zakje leeg eten! Ik had hem nog niet open of er was al een hand uit, hahahaa..Nou vooruit, maar dan alleen de blauwe,oranje en gele Emmetjes! De rest heb ik zelf nog nodig, Ar! Afblijven... dusssss...En dan iedere keer zo stiekum langs mijn tafel lopen en zogenaamd naar de keuken lopen. Ik had hem heus wel in de gaten, want die glimlach van hem spreekt dan boekdelen...zie je het voor je? Maar goed, ff verder met de pillen...

Tja en wat de rode pil doet? Dat moet je denk ik zelf maar proeven, hihi!


En voor de echte chocoladefans onder ons heb ik een  zakje rendierpoep ontworpen. Hier kan je ook weer de snoepjes vervangen door bijvoorbeeld chocolade pindarotsjes, Maltesers of chocoladebonen.

Ik heb hier het kraftkarton gebruikt en de randen bruin gedisstrest. het rendierhoofdje komt ook weer van het internet.


Het gedichtje zit hier weer op de achterkant, welke ik vastgeplakt heb met een klein stukje dubbelzijdig tape. Als je het namelijk lijmt blijf je je lijmstrepen zien.


Drie kleine grappige presentjes voor de kerst als binnenkomertje. Op het internet is nog zo veel meer te vinden op dit gebied. Je kan er alle kanten mee op en alles pimpen naar eigen inzicht en iemands favoriete snoep toevoegen, daar scoor je altijd wel mee, denken jullie niet? Wat is jullie favoriete snoep met de kerst?

Nou , uiteindelijk was de zak al gauw leeg, nadat ik de foto's had gemaakt ...hij wist niet hoe snel hij die zak moest arresteren hihihih! Ik ga maar een kopje sneeuwmansoep drinken als troost en Arjan krijgt als dank voor  de kerst een zakje poep onder de boom, stank voor dank! .... hahahaaha...


vrijdag 6 december 2013

OK DE LAATSTE DAN...

Hoi beste bloggers,

We zijn denk ik allemaal wel druk bezig met het maken van de kerstkaarten, maar waarom niet even wat anders voor de kerst dan een kaart? Gewoon even een leuk projectje voor tussendoor. en Jaaaa weer een kerstsok...de laatste dat wel hoor! hhihihihi. Echt heel leuk om te pimpen en dit is wat ik ervan gemaakt heb.


De Bestie heb ik ingekleurd met distressinkt m.b.v. de waterbrush en de kleur Salty Ocean gebruikt. Het is zo een poepie met d'r handjes onder haar kinnetje!!! Daarna heb ik de sok beplakt met het kerstdesign papier van Noor! om een mooie achtergrond te krijgen en heb het een boordje en beschermende zooltjes gegeven in een ander patroontje. Een stukje kant gebruikt en daar knoopjes op vastgezet met tacky glue en waxkoord.

Daarna heb ik de mooie sneeuwkristallen op de neus op elkaar geplakt en bewerkt met distressinkt en frantage enamal blue. Dat geeft zo een super gaaf effect!


Klik voor vergroting

Een kerstlabel zorgt voor een leuke kerstboodschap. En wat het helemaal afmaakt zijn de zilver accentjes voor wat bling.

Een heel leuk en origineel kerstidee om het samen met een kadootje onder de boom neer te leggen!


Hoop dat jullie hem weer leuk vinden en bij deze ook een warm welkom aan mijn nieuwe volgers en ben al een keer wezen gluren bij jullie, heerlijk om weer wat prachtige creaties voorbij te zien komen!