donderdag 30 januari 2014

OUD EN WIJS GENOEG

Hellluuuu creabea's,


Vandaag is er weer een nieuwe in the Picture op het blog van Joy!crafts. Jullie kunnen daar ook bekijken welke leuke creaties de andere dames hebben gemaakt. Deze keer gaat het om de schattige uilenstans en wat je er allemaal met dit zachte bolleke kunt. Dit is mijn bijdrage geworden.


Het kaartje is gemaakt voor iemand die geslaagd is voor zijn diploma. Ik heb met allemaal leuke materialen van Joy!crafts gewerkt. Allereerst de mooie uilenstans, deze heb ik uit donkerbruin linnenkarton gestanst en daarbij het nieuwe papierblok Shabby Chic die deze maand is uitgekomen, gebruikt. 

Het hoedje heb ik zelf gemaakt en het strikje is 1 oogje met twee keer het neusje gedaan! En aangezien dit arme vogelke geen pootjes had om op te staan, heb ik het gezichtsgedeelte daarvoor gebruikt en kon ie rustig op zijn takje zitten koekeloeren!!! ....hihihihi. De boom is van ribbelkarton en bewerkt met bruine distressinkt. Op de boom een satijn lint en een organzastrik in het roze met kleine vlindertjes ook weer van Joy! Ook de nieuwe vlaggetjes maken het weer een feest en de bijbehorende vlaggenlijnstempel heb ik ertussenin verwerkt.


Het rolletje papier, wat het diploma voor moet stellen, heb ik uit het grappige papierblokje Music Notes. Ik heb het vleugeltje met een satéprikker omgebogen zodat het net lijkt alsof ie z'n diploma vasthoudt! Ik heb de boom wat takjes gegeven en de bloemetjes zijn ook weer aan het ontwaken, deze zijn weer van klei gemaakt en met roze distressinkt geverfd.



Ik hoop dat jullie mijn kaart weer leuk vinden en wens jullie allemaal een fijne dag....


zondag 26 januari 2014

TANTE TIL IS BACK!... ZONNEBRIL OP DAMES!

Hallo bloggers,

Vandaag heb een easelkaartje om te laten zien en is in roze ton-sur-ton kleuren gemaakt. Wat is eigenlijk ton-sur-ton? Letterlijk betekent het tint op tint. Mijn zonnebrilcreatie is een combinatie van kleuren in dezelfde tint roze, maar dan in een donkere en lichtere nuances. Dit kan een heel verrassend effect geven.
Het is weer een Tante Til kaartje geworden ... Roze hier en roze daar!  HAHAAHA..



Het is een A5 easelkaartje, waarbij ik de basis eerst met andere twee roze kleuren heb gemat. De Bestie is uiteraard ton-sur-ton ingekleurd met distressinkt . Hieronder tref je o.a de mallen aan die ik heb gebruikt en wat er nog meer tot deze set behoort.



Als ondergrond op het liggende gedeelte heb een Die Cut Design Paper gebruikt met de prachtige geschulpte rand. 



Ook vind je nog meer leuke ontwerpen in dit pakketje om als opleg vel te verwerken op de je kaart. Hieronder het produkt met de nog meer verschillende Die Cut ontwerpen.



Daarbij maken de tekststempel en de mondkusjes van het hele leuke clearstamp sheet Sending Love het weer een SWEET geheel!



Tante Til is weer helemaal in de roze wolken, hoor en hoopt dat jullie dit ton-sur -ton kaartje ook een hoog SWEET CANDY EN VAN JE TANDEN AFSPRINGENDE GLAZUUR- gehalte geven! whahahahahaa....



vrijdag 24 januari 2014

HETZELFDE , MAAR TOCH ANDERS

Hoi meiden,

Misschien hebben jullie gemerkt dat ik de laatste tijd wat minder bij jullie langskom...ik kan op dit moment de blogrondes maar moeilijk bijhouden! Jullie maken zoveel leuke en mooie kaarten...hihi. Hoop dat jullie me het niet kwalijk nemen, maar hoop het weer op te kunnen pakken als het wat rustiger is hier...Ik ben jullie echt niet vergeten, meiden! Daarom alvast een ingelijste kus van mij!


Hij is natuurlijk van klei en het roosje met de blaadjes ook! Nu gaan we wat gezelligers doen, over naar mijn kaart dan maar,toch?  Ik heb het al in de titel vermeld. Ik heb weer een kaart met paars en rood gemaakt, maar heb me dit keer wat meer uitgeleefd! hahaha...Ben meer met de Noormallen bezig geweest en de vlinders weer uit hun coconnetje gehaald...
Mijn kaartje doet mee bij:

My Bestie Dutch Girls  :Geïspireerd door een liedje (Alles is liefde van Blöf)
My Bestie Norge : Anything goes
My Bestie Aussie Aussi: Anything goes with butterflies
Scrapbook Stamp Society: Anything goes + option use real ribbon


Weer een A5 kaartje , zodat je er lekker veel op kwijt kan...De mallen zijn beinkt met Dusty Concord en Festive Berries. De vlinders heb ik bestrooid met roze frantage met beetje roze glitter erin.


De blaadjes van de Noor!bloem heb nat gemaakt en om een satéprikker gerold, want zo blijft het beter zitten! De hartjes lijken net van de Ola ijsjes te zijn, je weet wel het logo van Ola. Door de gave Doily van Noor heb ik een paars lint gevlochten. En de muziekstempel uiteraard weer gebuikt en de letters weer laten zweven en een glans laagje gegeven met Glossy Accents.


Het meeste plezier heb ik gehad met het weer inkleuren van de Bestie....binnenkort komen er weer van die GROOTOOGIGE leukerds uit en er zijn nu al zelfs 3d vellen beschikbaar, hoe leuk is dat? Owww kan haast niet wachten...





Hierboven zie je de twee-eiige tweeling in vol ornaat..zoek de verschillen! hihihi...vandaar hetzelfde, maar toch anders...Tot snel dames, en weet, ik kom terug op jullie blogs hoor!








zondag 19 januari 2014

EEN BESTE VRIENDSCHAP

Dag iedereen,

Deze paars met rode kaart heb ik gemaakt om alvast in de Valentijnsfeer te komen. De drie hartjes heb ik weer van klei gemaakt in een siliconenmal. En heb ik de Bestie stempel ingekleurd, die Sherri Baldy speciaal voor Joy!crafts heeft ontworpen. Er komen er nog meer aan hoor, dus bereid je maar voor op deze grootogige lieverdjes!


De bloem heb ik gemaakt met de Floral Flourishes mal nr.1 en is gestanst uit hetzelfde vintage papierblok en daar heb ik de met distressinkt bewerkte takjes, Bille's Flourishes, aan toegevoegd. De lieve en leuke tekst komt van de clearstamp sheet Friendship. Bij de ovale mal, die ik verhoogd heb opgeplakt met foampads, heb ik er een een lintje doorheen gevlochten.


In de linker- en rechterbovenhoek heb ik de Love buttons van Mery Cozijnsen gebruikt en voor de vrolijke "noot" heb ik het woord "hug" laten dansen op één van de stempels van het Dance to the Music sheet.


Deze heb ik gestempeld met Versamark en met wit embossingpoeder verhit met de heattool. Zo krijg je een mooi en glanzend wit laagje op je gestempelde afbeelding.

Nou dit is eens heel wat anders dan de kleur blauw...! Maar dit zijn lekker spetterende kleurtjes en ik denk dat ik ze vaker ga gebruiken! Een hele fijne zondag, doeidoei...









donderdag 16 januari 2014

100% LIEF...

Hallokus bloggertjes,

Alleereerst weer heel erg leuk om jullie reacties te lezen op de pasta kaart! hahahaa...Bedankt en brengt mij ook weer hogere sferen. En ook nog een paar volgers erbij ...leuk hoor, kom uiteraard bij jullie ff bloggen.


Dit is mijn chalkkaart zijn voor het In The Picture Thema: Chalks op het Joy!craftsblog...vandaag hebben de andere dames ook hele mooie Picasso's gemaakt deze krijtjes. Als je op de link klikt kan je ze daar bekijken.

Als achtergrond heb ik het Lin en Lene Stencil gebruikt. Deze is van metaal en je kan deze alleen door je machine halen om mee te EMBOSSEN. Het artikelnummer is 1201/0073 voor de liefhebbers! Ik vond hem echt heel gaaf deze achtergrond.





De chalks aangebracht in 2 hele lieve kleurtjes op fluweelkarton en zag opeens dat er ook een libelle opstond. Toen ging Annietwanettie maar eens weer neuzen in haar magneetmappen...tadaaaa...libelletje van Noortje, hahahaha!


Nou dan ook maar zo een fladdergevalletje erbij...Op de andere twee vlinders heb ik twee piepkleine ovale glitterpareltjes geplakt. Was nog een gepruts ook, haaha... ik wilde ze iedere keer van het folietje afhalen en ze sprongen iedere keer weg... nou ga maar zoeken op je vloer of op je kleding...kortom folietje is nu leeg, nou.... :(


Rondom de kaart zie je hartjesrand mal ook van Lin en Lene. En de zijkanten heb ik gemat op blauw karton. Op een ovale mal heb ik de mooie bloemenstempel gebruikt. Eerst weer met Versamark gestempeld en dan voorzichtig tamponeren in dezelfde achtergrond kleurtjes met je tool...niet wrijven, want dan wrijf je de inkt weg en wordt het een vlekkerige boel! Als finishing touch heb ik hier en daar met een witte Sharpie pen stipjes in de bolletjes gezet.


Als je eenmaal wat meer bekend bent met chalks, door veel gegoogled te hebben, op pinterest gestruind hebt of leuke Youtube filmpjes gekeken hebt, is het daarna wat makkelijker oefenen met de chalks en is het best leuk om te doen en het is ook nog een goedkoper alternatief dan de inktpads.

Kort, maar krachtig is het een 100% LIEF kaartje geworden...toch?


dinsdag 14 januari 2014

KRIJT EN PASTA???

Goedendag meiden,

Hahaaha... wat hebben schoolbordkrijtjes en een overheerlijk bord met pasta nou met elkaar te maken? Krijtjes is nostalgie voor mij want was er vroeger op de lagere school al snel bij om op het schoolplein al mijn Picasso's laten zien, hihihihihi! Daarbij ben ik dol op pasta....ja maar dan alleen als mijn moeder het maakt...mmmmm lekkoll met hele lekkere saus waar van alles in zit aan groentjes en goed gekruid met knoflook natuurlijk! Als ik dan een dagje kom freubelen dan eten we meestal pasta, omdat Arjan daar niet van houdt en ik het dus voor mezelf thuis nooit klaarmaak. En dan zit ik gewoon te genieten aan tafel met een bord wat meestal twee keer vol ligt....haha! Nu zeggen jullie vast... daar kan je onmogelijk een kaart meemaken met deze twee ingrediënten. FOUTTTT... dit gaat absoluut lukken, lees maar gauw verder.


Deze week heb ik namelijk aardig met chalks zitten te stoeien en uitgeprobeerd om die zachte pastel kleurtjes op een zwarte ondergrond te gaan gebruiken. Nou pffffftttt wat een aantal voeten in aarde heeft dat gehad zeg...gewoon stempelen met Versamark en dan tamponeren, werd hem echt niet. Het werd 1 vlekkerige boel en je zag er niets van. Dus is mijn bovenkamer natuurlijk weer op hol geslagen want ik moest en ik zou het combineren met ZWART en kwam ik uiteindelijk op het volgende: DE COMBINATIE MET STRUCTUURPASTA is een perfecte manier om de kleurtjes van het krijt duidelijk naar voren te doen komen. Bij deze post wat meer uitleg voor jullie over het gebruik ervan.




De materialen die je nodig hebt:
* Polybesa Embossingstencil bloemen 6002/0817
* Een doos Decorative Chalks, keuze uit : 6200/0201 tot en met 6200/0206
* Structuurpasta van welk merk dan ook
* Spatel voor het opbrengen van de pasta
* Zwart kaart karton




Zorg dat je een ondergrond hebt wat makkelijk schoon te maken is, want het kan altijd zijn dat je een beetje pasta knoeit. Op de ondergrond heb ik mijn zwarte kaartkarton gelegd met daarop het polybesa bloemenstencil. Nu kan je met je spatel de structuurpasta over het stencil gaan verdelen.





Zodra het polybesa stencil hebt verwijderd zie je meteen de gave structuur. Nu even geduld hebben en laten drogen. Heb je geen geduld dan gebruik je gewoon de heattool. Ik heb het zelf een nachtje laten drogen.

Na het drogen kan je de afbeelding gaan bewerken met de chalks. Je neemt je applicator en het wattenbolletje met de gewenste kleur en begint zachtjes rondjes te draaien over de gedroogde pasta. 




Overtollig krijt kan je alsnog wegblazen en of zelfs weg gummen. Als laatste moet je niet vergeten je chalkkaart te fixeren met haarlak. Daarna kan je naar eigen inzicht je kaart verder afmaken.  Ik heb verder gebruik gemaakt van:
* Floral Flourishes bloem 6002/0157
* Stans stencil blaadjes 6003/0001
* Vintage Flourishes tak bladeren 6003/0026
* Clear Stamps Friendship 6410/0041

Bij deze hoop ik met deze tutorial weer wat inspiratie naar de andere kant van het beeldscherm gestraald te hebben en dat jullie zien dat het werken met chalks ontzettend leuk is om te doen en er zijn veel polybesa stencils verkrijgbaar met verschillende prachtige motieven om te combineren. Kijk maar hier in de shop van Joy!crafts.

Heel veel plezier bij het maken van een chalkskaart en ik ga nog even een bord pasta reserveren bij mijn moeder, eetsmakelijk allemaal!


woensdag 8 januari 2014

KLAAR VOOR EEN OLYMPISCHE WINTER

Een super hoi blogsters,

Begin februari begint de Olympische Winterspelen en dat vind ik altijd zo gaaf om te gaan bekijken op tv. Lekker met een bakkie choco met slagroom natuurlijk en dan voornamelijk naar kunstschaatsen kijken en onze mannelijke hardschaatsers natuurlijk niet te vergeten! En wat ik ook heel gaaf vind om te zien is de Giant Slalom skiën. Hoe die lui naar beneden zoeven en sprongen van meters hoog maken van een super steile helling...dat gaat hard!!!

Ik kan zelf helemaal niets op die latten en nog nooit gedaan ook, maar soms denk ik weleens dat wil ik nog wel eens proberen, wie weet? Hihihihi ik zie mij al gaan....zoef... zoefff... pangggg daaar lag ze ...hahahaha



Daarom heb ik eerst mijn Bestie maar naar de skischool gestuurd en ik moet zeggen ze heeft talent! Ze heeft direkt haar koffer gepakt en het vliegtuig naar de mountains in Sochi genomen. Zoals je ziet, sneeuwt het behoorlijk...helemaal goed dus. Heb de digi gedownload van Tiets haar cluppie meet de voorwaarden om er een kaart mee te maken. Uiteraard kun je de digi ook in de Etsy shop van Sherri Baldy verkrijgen.


De basis is de Go Kreate mal XXL Square Frame Frilly 5 en heb Winterwishes stempels gebruikt en achtergrondpapier gebuikt van Noor!design. De berg, koffer en vliegtuigje is van Joy!crafts. Ook de mal waar Bestie op zit is van Noor!design. Met twee kleuren parelpennen van Vivadecor heb ik de kaart verder aangekleed en ook nog weer heeeerlijk zitten kleien....wat is dat toch leuk om te doen! Kijk maar eens hoe gedetailleerd de sneeuwkristal is geworden.


De berg heb ik in de mal laten zitten en met Versamark ingewreven zodat mijn witte embossingpoeder er op bleef plakken, daarna even met de heattool verwarmen en voilà SNOWY  mountain!


Bestie heb ik weer ingekleurd met distress inkt en de waterbrush met de kleuren Salty Ocean en Picked Raspberry. een zilver accentje aan haar skistokjes en haar skibril. Daar heb ik ook nog (niet goed te zien) glossy accents opgedaan.


Nou ik hoop dat ze er zo weer goed op staat met dur skipakje, maar eerst gaat ze nog even voorrondes doen bij:
Kaarten maken met tiets op clubs.nl
Creapaleis : Alles mag
Het freubelhonk van Geki: Winter
My Besties Norge: Winter
Scrapbook Stamp Society: Anything Goes

Alvast heel veel kijkplezier naar de Olympic Games en jullie gaan haar toch wel ff aanmoedigen hè? En neem allemaal die koeibellen mee want dat helpt haar enorm in haar snelheid om die finish te bereiken, hahaha!
Een hele fijne dag en tot freubels...


maandag 6 januari 2014

EEN FRISSE START MET EEN FEESTJE!

Hallo beste freubelientjes,

Eindelijk ben ik weer op de aardbodem. Allemaal een heel gelukkig nieuwjaar gewenst. Deze week begint alles weer volgens een normaal ritme, ben namelijk ook altijd de dagen af en toe helemaal kwijt tijdens de kerstperiode, hebben jullie daar ook last van? Heb een heerlijke blogpauze ingelast en een super leuke kerst en oud en nieuw gehad. Jullie ook vast wel!! Gesteengrilld 1e kerstdag en tweede kerstdag gegourmet. En met oud en nieuw bij mijn ouders geweest met weer de traditionele zelf gebakken oliebollen en appelflappen en de overheerlijk knoflooksalade, waar bij je de volgende dag wel even je tandpastatube helemaal leegmaken moet maken en 3 keer moet douchen, hahahaaha!

En dan ook nog om twaalf uur een joekel van een MOËT CHANDON-netje aanbreken... naar buiten natuurlijk, om de hele buurt nieuwjaar te wensen, heel gezellie allemaal!




Het nieuwe jaar, 2014, is aangebroken. We zullen allemaal wel benieuwd zijn, wat dit nu weer zal brengen. Ik hoop in ieder geval veel creativiteit, inspiratie en LOL! Dat er maar weer veel nieuwe creaties gepost mogen worden.

En wat is dat toch leuk om trots te zijn op je kaartjes en de reacties daarop geven je ook een enorme boost, echt wel. En dat er zoveel volgers waren in zo een korte tijd, dat stimuleert zelfs nog meer... heel erg bedankt allemaal!!!

We beginnen dit jaar maar eens met een feestje!! Deze heb ik gemaakt voor het Nederlandse Bestie blog. Ik was een van de winnaars en ben uitgenodigd om gastdesigner voor de 1e challenge van 2014 te zijn. Dit keer is het een opdracht om HB2 You kaart te maken.Maar als verrassing werd er gevraagd het wel met een persoonlijk tintje te doen. Hanny, het opperhoofd van het blog, was gisteren namelijk jarig en weet van niets, hahaha! Kijk maar op het blog wat de andere dames ervan gemaakt hebben en schrijf je zelf ook in om een HB kaart te maken voor de nieuwe challenge!

Het is een A5 kaart geworden, aangezien de muziekstempel al veel ruimte in beslag nam en Bestie er natuurlijk ook bij wilde horen. Daarom heb ik deze engel Bestie gekozen zwevend op haar wolkje en de vrolijke muziek!

HB2YOU  HANNY!

Ik heb HANNY laten dansen op de notenbalk, die ik heb gestempeld met Versamark en met wit embossingpoeder heb bewerkt.


Op de bloem en de Happy Birthday rand heb ik weer roze Frantage gedaan en de hoeken van de kaart afgewerkt met vlinders en floural florishes stans, die ik door midden heb geknipt.



Mijn kaart doet mee bij:
Hobbyhome: Alles mag , maar geen kerst
MyBestie Uk: New
Scrapbook Stamp Society: Anything Goes
Creative Cutting Challenge: Speciale gelegenheden

En wat was het weer heerlijk om te kleuren en even niet meer bezig te zijn met winter- en of kerstkaarten. Nou liep ik al totaal achter met kerstkaarten en heb dus mijn doel niet gehaald..bij lange na niet, dat vond ik wel jammer! Maar goed, misschien een goed voornemen voor dit jaar om elke maand 1 kerstkaartje te maken? Wie weet...

Oeps wat heb ik nu weer gezegd, hahaahaha...Nou dan ga ik maar alvast aan de slag!