donderdag 26 juni 2014

KOMT ALLEN TOT RUST...

Yoho knutselaars,


Wat fijn dat Blogger het weer doet en dat je gewoon je totale leeslijst weer ziet! Wat irriant was dat zeg...het was gewoon niet te doen om een blogronde te maken. Nu alles weer hersteld is, ben ik ook weer tot rust gekomen op mijn eigen privéstrand met beachhouse!


Op dit eiland is het beachhouse gelegen in een RUSTIGE OMGEVING!! Hierbij zijn jullie uitgenodigd om ook even helemaal tot je ZEN moment te komen, hoor, kom een keer langs joh! Maar dan zal ik nu wel even een kleine rondleiding geven....



Dit is een van de privé beach houses waar jullie zullen verblijven met een eigen zwembad met whirlpool!


Uw MASTER BEDROOM heeft een view waar je U tegen zegt....zo komt u optimaal tot rust.


Waar het ook uitermate vertoeven is, is op mijn Private Beach! Luxe bedden met EIGEN MASSEUR NAAR KEUZE!


Numero UNO


Cutie Nummero DOS


Snoepje Nummer TRèS



Hunk Nummertje Quatro!

Nou dames, keus genoeg zou ik zeggen! hahahaaha en geen ruzie maken hè?

Voor een relaxed dagje uit , gaan we met mijn bootje een dagtocht maken langs de overige romantische eilandjes en in de tussen tijd kun je je vermaken op het bovendek of afkoelen in de Airconditioning ruimte benedendeks!


Om dit nu tropisch af te sluiten, heb ik, als aandenken van deze ZEN minivakantie, deze creatie gemaakt met de leuke zee stencils van Lin & Lene en het Under the Sea designpapier en heb daarbij het MDF vogelhuisje gerestyled tot een strandhuisje!

Voor dit zomers tafereeltje heb je een stuk Gray Board nodig voor de ondergrond van ongeveer 9cm bij 30cm. Natuurlijk kan je ook je eigen vorm bepalen. Om het huisje te laten staan is een gleuf gemaakt ter grootte van het huisje en rondom Tacky lijm gedaan om daarna het huisje in de gleuf vast te maken.


Het MDF huisje is beplakt met het designpapier uit het Under the Sea paperbloc van Joy!crafts met het toepasselijke streepjesmotief voor het strandhuisje. Daarbij is het dak afgewerkt met een Lin & Lene stencil. Het patrijspoortje is ingekleurd met distress inkt en in 3d opgewerkt en wat stickles op de golfjes toegepast. De Clear stamp Typewriter Keys zijn gebruikt om de naam van het luxe beachhouse te maken. Rondom het grayboard heb ik een leuke Lin & Lene rand gemaakt om de zee en de golfen na te bootsen. De ondergrond van het grayboard is bewerkt met frantage shabby blue, enamal white en verhit met de heattool, zo creëer je eigen strand!


Het crabje zoekt ook zijn weg naar verkoeling. Daarnaast is het strand aangekleed met lichtblauwe decoratiesteentje als rotsen, minischelpjes, mini flesje met schelpenzand en wat stukjes geverfd hout.


Het zeepaardje is door middel van een dun strookje papier bevestigd aan de achterkant van het lijfje en aan het huisje. In één schelpje is zelfs een prachtige parel te zien! En de kokosnoten groeien ook al goed aan de palmbomen.


Om het geheel romantisch af te sluiten heb ik een klein accubakje met decoratiezand gevuld en rondom een waxinelichtje op batterijen, een strook designpaper geplakt. Het Magnolia afdrukje is ook weer ingekleurd met distress inkt. Samen met haar vriendje kijkt ze uit over de zee.

Dit tafereeltje is natuurlijk super leuk om in de avond op de tuintafel neer te zetten met het sfeerlichtje knipperend op de achtergrond! Wat een heerlijke romantische avond zal dat worden met mooie herinneringen aan de masseur misschien??....hahaha!

Ik hoop dat ik jullie een onvergetelijke vakantie heb bezorgd en dat jullie nog nagenieten of misschien al voorpret hebben , omdat de vakantie nog voor de deur staat! Een hele zonnige dag en genietse!

donderdag 19 juni 2014

KAART VOOR ONS MAM

Hoi blogvriendinnen,

Een kaartje voor mijn moeder??? nee joh.... voor ONZE ENIGE ECHTE MAM van Blogger natuurlijk! Wie kent haar niet...getrouwd met Edje en woont in Hoogeveen...nou kom op dames, zo moelijk is het niet! hihihihi. Prachtige vintagekaarten maakt ze hoor, super mooi, Ans Gilbert. Tis altijd weer een feestje om een blogbezoekje bij jouw te brengen.

Nu mocht het helaas zo zijn, dat ze geopereerd moest worden en tegelijkertijd jarig was. Je verjaardag in het ziekenhuis vieren, dat lijkt me nou heel vreemd. Dus om haar beterschap en een hele fijne verjaardag te wensen, heb ik deze kaart voor haar gemaakt! Ik heb hem in blauw met wit gemaakt en het strandthema gekozen.


De basis is een Go Kreate mal en het designpapier is van Marianne Design, Eline's Beachhouse.


Het plaatje herkennen we allemaal wel, van Nellie Snellen. Aangezien de stans niet groot genoeg was, viel het schattige schildpadje van de kaart! Ahhhhhh.... hij lag met zijn pootjes omhoog te trappelen, zo zieluggggg...ik heb hem ook maar even op de EHBO behandeld en hem alsnog terug geplaatst op zijn favoriete strandje...hij wist niet hoe gauw ie het water in moest duiken hihihih!

De vlindertjes zijn van DutchDooBaDoo, de rest van de mallen zijn, hoe kan het ook anders, van Noor!design inclusief de stempel.


Afgewerkt met mini schelpjes en een strik van wit Tule met een reepje lichtblauw crisp lint, een parel strengetje en een gave blauwe brad!



Mijn  kaart  doet mee bij:

En we gaan gewoon weer verder aan de knustel, hoor! Veel plezier creabea's...

zondag 15 juni 2014

VADERDAG UNDER THE SEA

Een supergoeiedag dames,


Hartstikke bedankt voor jullie opmerkingen over mijn zonnige zonnebloem kaart. Nu heb ik jullie nog een zonnige kaart te laten zien...maar eerst in de stemming komen...hier word ik altijd vrolijk van en in een vakantiestemming ben je gelijk hoor, hahaha.....


Vandaag Vaderdag....! Dus we gaan even twee bezoekjes afleggen uiteraard. En daarbij hoort natuurlijk een kaart. Voor 1 van de twee vaders heb ik een deze Under the Sea side een Triple Sidestep kaart gemaakt met spullen van Noor!design. ( de andere kaart is de Steampunk kaart geworden , zie 2 posten terug)


Deze is gemaakt uit een A4 formaat, waarvan je alleen de kant van 29,7 afsnijdt tot 28 cm. de rest laat je zo. Dan vouw je hem doormidden op 14 cm. Teken nu het triple gedeelte af op: 2,5cm, 5cm, 9,5cm, 14 cm (deze lijn stond er al) en als laatste op 21cm. Alle triples worden 7cm breed. Dus hou je 14 bij 14 over voor het gedeelte van je grote kaart. Dan snij je het gedeelte vanaf 7 cm vanaf de kant , beginnend bij de 21cm naar beneden IN, totdat je aan 2,5cm bent aangekomen. Daarna kan je de kaart gaan vouwen. Hieronder een voorbeeld welke insnijding ik bedoel. (let niet op de maten, want hier is het andersom...7 cm voor je grote kaart en 15cm voor de triples)





Het frame is van Lin & Lene en de achtergrond heb ik op het gave Under the Sea papier gestempeld. Het zeepaard blaast parelmoer belletjes en houdt zich vast aan een zeester, terwijl de krab zich goed wil doen aan de visjes die voorbij zwemmen. De golfrand heb ik bewerkt met 3d Effekt Schnee en wat Shabby Blue enamal frantage erop gestrooid en daarna verwarmd met de heattool.


Ook heb ik een ieniminnie flesje gevuld met vogelzand en hele kleine schelpjes. Het witte "koraal" komt van een Joy!crafts mal. En in een schelpje een parel geplakt!




Voor de rest heb ik de kaart aangekleed met eyelets, touw en een reep grove jute. Alles is bewerkt met distress inkt Ever Green Bough en/ of Peacock Feathers.

Zeg het nou zelf, dit thema is gewoon super leuk om mee te werken...!!! Allemaal een hele fijne zondag, dames...

 

woensdag 11 juni 2014

HAVE A BLOSSOM DAY

Hallo allemaal,

Met de mooie nieuwe bloemenrand stencils van Lin & Lene worden je kaarten wel heel vrolijk! Kennen jullie ze al? Deze stencils hebben iets extra's en dat is, dat je er niet alleen mee kan snijden en embossen, maar zelfs mee kan DEbossen. Deze kaart is gemaakt met de zonnebloemen rand en kijk eens wat een leuk effect het heeft!

De basis van de kaart is kraft karton, wit linnen karton en designpapier uit het Paperbloc At The Movies in bijpassende kleuren. Het EMbossing effect kan je terugzien bij Bille's Circle. het verhoogde groene gedeelte en de bruine inkt stippeltjes. De Clear Stamps en de vlindertjes maken het tot een zonnig kaartje. Ik geef jullie ook een kleine uitleg over debossing, welke hieronder te zien is.


Het debos proces is het hetzelfde als bij embossing. Het verschil is: Bij embossing komt de afbeelding omhoog van het papier, er ontstaat dus een reliëf. En bij debossing wordt de afbeelding naar beneden IN het papier gedrukt, zodat de rest eromheen of binnen in omhoog komt. In bovenstaande  foto is dat goed te zien.


De rand is ook nog een keer uitgestanst en de bloemetjes losgeknipt om te verwerken op het stencil van Mery Fantasy Flowers. Hierbij is te zien dat ook andere stencils hierbij goed te combineren zijn. Kijk maar naar de blaadjes. Ze passen precies bij de zonnebloemen.

Gebruikte materialen:
Kraftpapier 15cm x 30cm 8098/0206
Linnenkarton A5 Wit 8099/0001
Paper bloc At The Movies 6011/0036
Lin & Lene Stencil Cutting, Embossing & Debossing bloem 10 blad 1201/0084
Bille's Circle Franse Lelie 6002/0289
Cutting & Embossing 3D Fantasy Flowers 6002/0266 en -/0267
Gertie's Butterflies 6002/0312
Clear Stamps Cherry Blossom Tree 6410/0311
Ribbons Natural Sense Collection 1, set nr.4, 6300/032

Zo zie je maar, hoe leuk de nieuwe Lin & Lene bloemenrandstencils zijn en wat je ermee kunt. Echt een must have!


zondag 8 juni 2014

STEAMPUNK

Hoi dames,

Vaderdag komt er weer aan , dus moeten er weer mannenkaarten gemaakt worden... maritiem dit keer? of neutraal... of STEAMPUNK!!!



Steampunk? wat  is dat nou weer, hihi... ik zal het proberen uit te leggen door middel van veel leuke foto's.  

Steampunk is een fantasystroming die het Victoriaanse tijdperk combineert met Science Fiction (b.v. Jules Verne) en het Stoomkracht tijdperk (19e eeuw).


De Nautilus van Jules Verne

Stoomkracht tijdperk

In de verhalen worden futuristische uitvindingen en machines uitgevonden en gebruiken mensen mechanische onderdelen in kleding en gebruiksvoorwerpen.


Steampunk fotocamera

Steampunk ketting

Steampunk robotarm

De kleding bij steampunk doet vaak nog victoriaans aan maar kan ook richting post apocalypse gaan. De mooie klederdracht herinnert dus aan de Victoriaanse jurken en kostuums, welke zijn opgesmukt met fictieve wapens, stoomkracht machinerie, klokjes, radars, kettinkjes en goggles, leer, koper. 


Steampunk Lady

Ook hoeden worden versierd met wijzertjes en radartjes. Uurwerken en tandwieltjes staan centraal binnen de Steampunk. (weer terug koppelend aan "wat als electriciteit nu nooit was uitgevonden) 




Kortom in deze industriele revolutie, komen in de verhalen en illustraties, vliegende schepen, mensen met robotarmen etc .....voor. Wat toen nog eigenlijk niet bestond of mogelijk leek, werd toch omschreven in deze verhalen. 

En natuurlijk sinds de dag van vandaag op onze mannenkaarten!! Deze heb ik alvast gemaakt voor Vaderdag met de gears en de filmstrip van Noor!design en het plaatje komt van internet.




De gears zijn bewerkt met Frantage embossing enamel, goud, zilver en shabby white. De achtergrondstempel met Brilliance inkt.

Mijn kaart doet mee bij:
We Love Vintage Challenge Blog: Alles mag
KIC: Vaderdag

Ben benieuwd wat jullie van mijn aparte blogpost vinden, dit keer. Veel fotos dus weer eens wat anders, leuk toch? En zo krijgen we vast wel meer inspiratie voor de creaties voor onze mannetjes!

Wens iedereen nog een hele fijne pinksteren.... :)



dinsdag 3 juni 2014

TWEE MAAL DRIE IS VIER, WIEDEWIEDEWIET ...

Dag knutselaars,

 En ..... twee is negen! Eindelijk weer eens een kaartje gemaakt voor mezelf met , ja, ja, restjes. Ik vond nog een kaart waarvan ik ooit eens alles eraf gesloopt had, omdat ik er het er niet mee eens was, hahaha! En een afdrukje lag ook al maanden ergens te slingeren. Dus even gekeken aan welke leuke challenges ik mee kon doen en ben gaan recyclen! Maar eerst.... tijd voor weer wat nostalgie....



Pippi, jaaaa Pippiiii, wie kent haar niet niet met haar oranje peen haar en de de kleren die ze aan heeft, verschilende sokken en ongelijke kleding hihihi! Ik heb er jaren naar gekeken op tv en had volgens mij ook een paar boekjes er van!

Het eerste boek verscheen in 1945. Astrid Lindgren verzon fantastische verhalen voor haar dochter Karin, die zo goed in de smaak vielen dat Lindgren besloot ze op te schrijven en voor publicatie aan te bieden.



Het gaat over een meisje, Pippi , ook wel genoemd , let op daar komt ie , hihihihi....
 Pippilotta Victualia Rolgordijna Kruizemuntina Tafelkledia Efraïmsdochter Langkous, waarvan haar moeder in de hemel is en vader, Efraïm Langkous, piratenhoofdman en koning van het eiland Taka-Tukaland is. Bovendien is hij schatrijk en bijna even sterk als zijn dochter. Ze woont samen met haar aapje, meneer Nilsson, en haar paard Kleine Witje in Villa Kakelbont, tot groot ongenoegen van de meesten in het stadje, die vindt dat het gezin de basis van gezond opgroeien vormt en dat een kind niet alleen hoort te zijn, zelfs al wil het kind dat zelf.

Pippi is immens rijk, ze betaalt altijd met goudstukken, en haar schat trekt behoorlijk wat criminele elementen aan, die Pippi echter altijd weet af te slaan, want ze beschikt over superkracht. Met haar vriendjes Tommy en Annika beleeft ze allerlei avonturen.

Dan mijn kaart: lijkt ze er niet een beetje op ?? Hihihi, lange staarten en knopen in haar haar en wel bijpassende sokken , want dit is de moderne versie van Pippi. Vandaar mijn nostalgische verwijzing naar Pippi. Omdat ik natuurlijk van alles eraf gesloppt had, moest ik natuurlijk wel weer alles verdoezelen, nou is het mij gelukt, of niet?? 



Heb knoopjes toegevoegd en een puffy strik en veel pareltjes en uit de losse pols met een witte sharpie pen stik streepjes gezet.De rest is allemaal van Noor!Design. Dit is nou echt een kaartje VOOR DE BAK, zou Corry zeggen, haahaha jullie weten vast wie ik bedoel!

Mijn Bestie Langkous gaat de boel op stelten zetten bij:

My Bestie Challenge Blog: Colour challenge
My Besties Aussies Challenge Blog: Use stitching real or faux
My Besties Dutch Girls Designs: Gebruik knopen op je kaart
My Besties Norge: Pearls
My Besties Deutsland: alles geht
Duymelot: alles mag

Dus dames als jullie die oude video's of dvdtjes nog gaan bekijken vandaag , wens ik jullie veel kijkplezier. Doe maar lekker je eigen zin, zou Pippi zeggen!