dinsdag 25 november 2014

HUGS

Goeiemoggu creatievelingen,


Allereerst wil ik jullie vertellen dat het een af en toe een klein beetje beter gaat. De pijn heeft nog wel zijn pieken en dalen, maar ik heb nu wel het gevoel dat de medicijnen tegen zenuwpijn zijn werk gaan doen. Ik leef nog wel met de dag en zie wel hoe het verloopt. Want de vermoeidheid hierdoor speelt ook parten, waardoor ik 's-middags een schoonheidsslaapje nodig heb. Qua oogbeperkingen is er totaal geen verbetering en dan bedoel ik het dubbelzien met naar links en naar rechts kijken. Dit is zo vervelend, vooral met buiten even een wandelingetje maken. Dan lijkt het net of je hersenen de bewegingen niet bij kunnen houden en voel je je als het ware duizelig. :(

Ik hoop dat dit wel gaat veranderen. In ieder geval staat mijn tweede kuur a.s. vrijdag de 28ste weer op het programma en moet ik al om 9 uur in Utrecht zijn! Als alles goed verloopt dan ben ik aan het eind van de dag weer thuis. Ben benieuwd hoe ik zal reageren op deze tweede keer en het nog meer zijn werk gaat doen, tenminste als het al wat doet....

Ik probeer wel bezig te zijn met mijn kaartjes, al staat het op een laag pitje en doe ik dagen lang over omdat ik of te veel last heb, of te moe, of geen inspsiratie... maar toch komt er af en toe wat uit mijn mouw geschud! hihih...want.....

Ik ben helemaal in de ban van het nieuwe Glace papier. Zo leuk en mooi om er mee te werken....Het lijkt net of je kan toveren, haha... Het papier is al bewerkt met een mooi wit glimmend patroon. Bewerk het met chalks, Panpastels of zoals ik met distressinkt. en het ontwerp komt naar boven! Dit keer heb ik felle kleuren gebruikt naar aanleiding van het mooie vlinder plaatje in het groen met paars en een vleugje zwart.


Het Glace papier is gemat op zwart, paars glitter en wit karton. Bij de vlinder afbeelding is gebruik gemaakt van het nieuwe Lin & Lene stencil met een prachtige swirl borderrand. Uit roze glitterkarton is dit stencil nog een keer alleen geëmbosst en uitgeknipt om als achtergrond te dienen en daarna gemat op zwart.

Gebruikte materialen:
1201/0092 Lin & Lene stencil frame
6002/0031 Cutting & embossingstencil label
6002/0245 Cutting & embossingstencil vlinder
6002/0407 Cutting & embossingstencil vlinder tak
6020/0001 Joy!zelfklevende parels parelmoer
6020/0005 Joy!zelfklevende parels donker paars
6410/0090 Clear Stamp -flowers 2 congrats-hugs
6013/0529 Glace paper - flowers
6300/0012 Organza 6mm box à 5 stuks herfst
6300/0017 Organza 6mm box à 5 stuks bloemen
6370/0052 Artificial flowers
6370/0055 Artificial flowers
6370/0060 Artificial flowers
8011/0602 Glitterkarton A4 set 2
8013/0011 Hobbykarton A4 intensieve kleuren
8099/0001 Linnenkarton A5 wit


Op deze afbeelding zie je nog even hoe mooi glimmend je creatie wordt en met de bijbehorende kleuren een sprekend geheel is.

Fijne dag vandaag en jullie horen van mij hoe het vrijdag gegaan is in het ziekenhuis. Hugs van mij...

woensdag 19 november 2014

UPDATE OOGJE

Dag creadinnen,



Kom jullie weer even een update geven ...Qua oogherstel is er nog geen verbetering ik heb nog steeds mijn beperkingen met naar links en naar rechts kijken met daarbij pijnlijk dubbelzien. Op sommige dagen is de pijn wat meer uit te houden dan andere dagen. Ik heb een vermoeden dat de medicijnen tegen zenuwpijn nu een beetje gaan inwerken. Maar merk wel wanneer de morfinepleisters uitgewerkt zijn, zoals vandaag, wat kan een mens zich dan beroerd voelen joh! Ben ook wel wat meer in de normale kleding en wat meer over de vloer dan in bed of de hele dag op de bank. Alles bij elkaar valt het nog steeds niet mee hoor, ik moet gewoon maar 1 of 2 dingen op 1 dag plannen en dan niks meer.
Op Vrijdag 28 nov. moet ik weer naar het ziekenhuis voor mijn tweede infuuskuur in Utrecht..om 9 uur mag ik al aantreden. Ben benieuwd hoe dat weer gaat verlopen ???


Oh ja , kijk eens..... gekregen van mijn ventje voor mijn verjaardag helemaal blij met mijn Daglichtlamp van Restyle en de STAMPIN UP PAPER TRIMMER besteld via , Stampin Up demonstratrice, Henrike Heikoop ( http//: flowersbynight.blogspot.nl ) , bedankt hoor meid! Wat een super snijder : )



Ook wil ik iedereen bedanken die mij een verjaardagskaart en of een beterschapkaart . Ze staat mooi uitgestald in de huiskamer. Super leuk dames! Tot snel weer allemaal en hoop dat jullie duimen dat ik weer de oude wordt...



dinsdag 18 november 2014

KOEKJE ERBIJ ? NEE JOH...PAPIER!

 Dag lieve bloggers,


Als ik denk aan glace, dan krijg ik direkt trek in die overheerlijke roze koeken! En jullie? En dan moet er gewoon ook een bus slagroom in huis zijn , hoor. Zo lekkerrrr joh. Hihi...maar helaas kan ik jullie daarmee dit keer niet trakteren.

Wel kan ik jullie laten zien wat er mogelijk is met het nieuwe papierblok van Joy!, waarmee je zelf je eigen stijl bepaalt in je eigen kleurkleuze met verschillende bloempatronen. Met het prachtige "Glace" papierblok heb ik onderstaande kaart gemaakt.


Voor de basis is ribbel kraft samen met een gedeelte uit het Glace papierblok gemat op licht rose karton. Het stencil van Lin & Lene is hier een gedeelte gebruikt in alle 4 de hoekjes van de kaart.

Gebruikte materialen:
1201/0092 Lin & Lene stencil
6002/0407 Cutting & embossingstencil vlinder
6020/0005 Joy!zelfklevende parels donker paars
6410/0090 Clear Stamp -flowers 2
6011/0701 Papierblok 12 x 12
6013/0529 Glace paper - flowers
6350/0102 Metal charms
6370/0052 Artificial flowers
6370/0055 Artificial flowers
6370/0060 Artificial flowers
8089/0213 Corrugated cardbord ribbel flute klein


De mooie achtergrond van glace is bewerkt met pastelkleurige distressinkts welke afgestemd zijn op de afbeelding. En kijk eens hoe mooi het patroon naar boven komt en het glimt je tegemoet!


Als afwerking en passend stencil bij de bloemen die op de afbeelding te zien zijn, komt het takje met mini vlindertjes, welke je nog eens apart kan uitstansen, heel goed van pas. Deze is van Mery Cozijnsen met haar nieuwe Fantasy Love serie. Ook is er een te verkrijgen waarvan je schattige mini bloemetjes extra kan uitstansen.

Dit was mijn inspiratiekaartje voor jullie voor vandaag met glacekoek! ... Uhm , haha Glace papier natuurlijk. Ps Morgen volgt een update over hoe het met mij gaat! Xxx

vrijdag 14 november 2014

SEASON'S GREETINGS

Goeiedag allemaal,

Afgelopen maand hadden we al de schattige kerstserie van Mery Cozijnsen met haar adventsboom en symbooltjes. En deze maand zijn er weer twee sfeervolle kerststencils in de vorm van een prachtige pointsettiarand en een mooie hulstkrans. Het kan niet op, dames...zo worden we wel heel erg verwend om onze kerstkaarten te maken, toch?


Het mooie kerst designpapier is gemat op kraftpapier, de kerstkrans gestanst uit groen glitterkarton en verhoogd opgeplakt met foampads. Zo kunnen de leuke kaarsen mooi blijven branden en krijg je wat meer diepte in je kaart. Van muzieknootjes papier een rolletje gemaakt en bewerkt met rode distressinkt en een jutestrikje.


De pointsettiarand is zo gemaakt dat de ene helft aan het papier blijft zitten en de andere helft echt helemaal uitgestanst wordt. Op het kraft zijn nog eens apart uit rood glanskarton de pointsettia's geplakt. Zo krijg je een heel leuk effect en het brengt je direkt in de warme sfeer van kerst door de traditionele kleuren in combinatie met wat glans en glitter!

Gebruikte materialen:
6002/0080 Cutting & Embossing stencil kaarsen
6002/2040 Cutting & Embossing stencil - krans
6002/2041 Cutting & Embossing stencil - rand
6011/0210 Papierblok Warm Wishes
6013/0265 Postzegel stickers
6300/0335 Ribbons Handmade collection 2 - set 4
6300/0504 Decoration
6370/0056 Artificial Flowers
6370/0057 Artificial Flowers
6410/0118 Clear stamps tekst ENG - Merry Christmas
8011/0106 Spiegelkarton winter
8011/0601 Glitterkarton A4 set 1
8089/0206 Kraftpapier 15 x30

Er zijn vast nog meer mogelijkheden met de kerststerrenrand, ben dan ook heel benieuwd naar jullie ideeën. Ik wens jullie een fijne dag en bedankt voor jullie bezoek!

dinsdag 11 november 2014

KOMT ER NOG WAT VAN? UPDATE

Hoi allemaal,



We zijn nu bijna 2 weken verder na mijn 1e infuus met biologicals in het UMC , welke ik krijg voor auto-immuunziekte betreffende mijn oogspier(en).  Merk helaas nog geen ene ....! Tegen de pijnlijke messteken in mijn oog met uitstraling in het gezicht heb ik Morfinepleisters, ibuprofen en  paracetamols nog steeds. Ben nu ook in mijn tweede week met de medicijnen tegen zenuwpijn bezig en moet nu 3 keer per dag 2 capsules nemen ... Ook nog geen seintjes dat het mij wat goed doet. Gisteren contact met oogarts gehad en "ik moet maar afwachten, afwachten, afwachten..." . Ja doeii, makkelijk gezegd, de dag duurt al voor mij eeuwen! Laat staan dat ik moet afwachten of de infuuskuren en het zenuwpijn medicijn wat gaan doen! Ik slik mij de tandjes aan rotspullen en er gebeurd nikssss. Ik ben nu beetje boos en machteloos, sorry :') De prednison moet ik wel afbouwen, daar was ik al bezig. De biologicals moeten het nu overnemen namelijk. Potver meiden, het valt niet mee om iedere dag en de héle dag die grote letter P . . . te hebben. Ontspannen om proberen de p... te laten zakken,  kan alleen als ik rustig lig met mijn ogen dicht en zachtjes muziek of tv op de achtergrond bijvoorbeeld. Ik val wel af en toe in slaap maar wordt dan nog rotter wakker. En alleen maar moe, moe,moe. Krijg beetje hulp van schoonmoeder met de strijk en mijn moeder voor allerhande hh klusjes en de "overheerlijke kippensoep" vorige week! Hihi
De oogarts laat binnen een paar dagen weten wanneer ik voor de tweede keer voor infuusopname moet komen (nu over ong. 2 weken al) en aankomende week sowieso ook weer telefonisch contact. Vandaag was er ook weer een DT DAG van Joy!crafts waar ik zo graag bij had willen zijn. Diny Sprakel is er ook om aan de meiden een workshop te geven. En aansluitend ook nog een diner. Zo jammer dat ik dit allemaal moet missen. :( Nou, jullie zijn weer voorzien van al nodige...vinden jullie niet? Hoop echt de volgende keer met wat beter nieuws te komen bij jullie,hoor, maar tot nu toe lijkt het een gevecht wat ik nog niet ga winnen. Xxx en


CHRISTMAS BALLS

Dag blogdinnetjes,


Deze maand staat op ons Joy!craftsblog,  "in the Picture" het Cutting & Embossingstencil Paper Balls 6002/0105, centraal. Dit is een stencil, die je met een handomdraai door de machine haalt en de benodigde delen uitstanst.


Er zitten in de verpakking 3 verschillende maten, voor 3 verschillende maten Paper Balls. Ze zijn heel leuk om te maken, ter decoratie voor kerst, maar ook neutraal, voor huwelijk, baby of verjaardag.

Dit is mijn bijdrage geworden:


Nog even de gebruikte materialen:
6002/0105 Cutting- & Embossing stencil 3 Paper ball (3 st)
6002/2001 Cutting- & Embossing stencil Kerst - 3 sneeuwvlokken
6011/0019 Papierblok Winter
6011/0047 Papierblok Winter Wonderland
6300/0328 Ribbons Handmade collection 1 - set 1
6300/0332 Ribbons Handmade collection 2 - set 1
6300/0340 Ribbons Forest Friend collection 2 - set 1
6370/0050 Artificial Flowers
6410/0317 Clear stamps postage stamps
8099/0001 Linnenkarton A5 Wit
8011/0424 Papierset A4, glitter wit 8 vel
8011/0601 Glitterkarton A4 -set 1

Onze andere Joy!dames zijn met dit stencil ook aan de slag gegaan, kijk en laat je inspireren! Ga hier naar het blog en onder degene die een reactie daar achterlaten, zullen we het stencil verloten. Dus laat ons weten wat jullie ervan vinden , want Vrijdag 14 november wordt de winnaar getrokken!
Natuurlijk ook niet vergeten , in een reactie hieronder, wat jullie van mijn BALLENNN vinden hè??? :) :) :)

vrijdag 7 november 2014

SNUGGLE IN THE SNOW...

Hallo allemaal,

Dit is een automatisch ingepland berichtje...

We hebben er misschien allemaal wel een keer mee te maken gehad. Bijvoorbeeld dat het hobbybudget het even niet toe laat om juist die kerstkaarten te versturen met de nieuwste trendy hobby items. Tijdsgebrek zal ook wel eens een rol hebben gespeeld of misschien een hele andere kant: jullie hebben deze hobby van het kaarten maken net ontdekt en willen graag een leuke "start" maken.




Vanaf deze maand zijn er dan ook 8 luxury starters sets uitgekomen bij Joy!crafts, waarmee de mooiste winter- en kerstkaarten gemaakt kunnen worden.  Met de twee soorten vellen designpapier en een prachtig vel met voorgestanste labels, afbeeldingen en tags zullen in ieder geval 2 van genoemde problemen als sneeuw voor de zon verdwenen zijn!

Alvast de gebruikte materialen:
1201/0082 Cutting & embossing & debossing bloem 5 blad rond
6012/0507 Christmas Stans Set - Snuggle in the Snow
6020/0001 Joy!zelfklevende parels parelmoer
6020/0022 Joy!zelfklevende parels zilver
6300/0021 Organza 9 mm à 5 rol kerst
6350/0103 Metal Charms
8099/0001 Linnen Karton A5 - Wit


Deze stansset heeft bijvoorbeeld schattige afbeeldingen van moeder ijsbeer met haar kleine in de sneeuw, lekkere knuffelen in de sneeuw. Deze zijn verwerkt op een easelkaart, waarvan de randen bewerkt zijn met blauwpaarse distressinkt.


Er is gebruikt gemaakt van een witte organzastrik, pareltjes in parelmoer, zilver en een metal charm om de kaart chique aan te kleden. De bloemetjes zijn van Lin & Lene welke ook uit hetzelfde designpapier zijn gestanst. Als "stopper" voor de easelkaart is het label , Festive Wishes, verhoogd opgeplakt met foampads.


Het liggende gedeelte is beplakt met het tweede soort designpapier met een prachtig winterspatroon. En heeft voor de rest dus weinig nodig. Dus echt een uitkomst voor de beginnende kaartenmakers onder ons! Plezier verzekerd dames.

Alhoewel... In mijn hobbyla gaat deze ook niet ontbreken hoor, hahaha. En bij jullie? Ben wel heel benieuwd...!



zaterdag 1 november 2014

WEER THUIS...

Goedenavond lieve volgers,




Nou, mijn eerste bezoek is achter de rug. Vandaag ongeveer half twee was ik weer thuis.... Was alweer gauw onder zeil. Heb nu een warme beker kippen drinkbouillon, ohh ff bijkomen hihi. Ga zo maar wat makkelijkers aantrekken en met dekentje op de bank. Op facebook heb ik mijn ziekenhuis verhaal gedaan in de tussentijd. Voor degene die geen fb hebben volgt hier alsnog mijn verslag.  Oh, eerst nog even dit: Jeanet Tiemessen , heel erg bedankt voor je beterschapskaartje heb hem ontvangen hoor !

Vrijdag 31 oktober:
Goedenmiddag iedereen,
Redelijk geslapen, maar met veel pijn om 7:30 uur in de tuut richting Umc utrecht. Netjes om half negen al ter plaatse. Was ook snel al op de betreffende, helaas heel bekende afdeling B3 oost, lig zelfs op de zelfde kamer als toen ik voor het laatst lag. Met uitzicht op een kleine paardenrenbaan. Eerst een dosis bloed afgegeven, daarna moest er een longfoto gemaakt worden. Allemaal om te onderzoeken of ik geen infecties heb. Volgende stap: bij de anesthesie afdeling mijn infuus laten aanbrengen , omdat ik moeilijk te prikken ben. Dit ging dmv een echo apparaat, waarbij de aders en slagaders in beeld gebracht werden. Zo kunnen ze zien hoe dik of hoe dun ze zijn en waar ze zich splitsen en welke plek het geschikst is om in te prikken! Dit was totaal nieuw voor mij en wat een toptechniek, was interessant om te zien. Toen standaard bezoek aan oogarts met de bekende testjes. Daarna was het lunchtijd en was er gemeld dat ze om een uur of twee zouden gaan beginnen met het infuusmedicijn (tocilizumab) omdat dan alle onderzoekuitslagen binnen zouden zijn. Onderhand heb ik net arts van het pijnteam aan mijn bed gehad en weer een vragenvuur beantwoord en krijg eind van de middag al te horen wat het plan wordt van pijnbestrijding. 14:07 uur, Tevens loopt nu het medicijn naar binnen, hiervoor hebben ze twee uur uitgetrokken. De zuster heeft mij laten zien hoeveel dit medicijn per gift kost... Hihihi, jeetje schrok daar van!. Nu afwachten hoe het de komende uren gaat en natuurlijk vannacht gaat en hoe ik erop ga reageren. Lig met 2 andere dames die een oogoperatie op dit moment ondergaan. Dus nu alleen op kamer en denk ik dat ik mijn oogjes even sluit want de pijn is zwaar.. Jullie zijn weer helemaal bijgepraat xxx en horen weer snel

Zaterdag 1 november:
Hoi allemaal goeiemorgen,
Vannacht redelijk af en toe geslapen en geen rare dingen gebeurd. Was wel weer vroeg bij de pinken door pijn :( . Gisteren is er een halve dosis extra aan morfinepleisters bijgeplakt. Als dit ook nog steeds niet enigszins de pijn doet zakken om een beetje de dag door te komen dan is het voorstel van het pijnteam om maandag te starten met tabletten tegen zenuwpijn. Maar dat helpt ook niet direkt, dat moet voorzichtig opgebouwd worden in 3 weken , 21 dagen lang 3 keer per dag een bepaalde dosis, per week wordt het dan verhoogd! Pfffft.....
Nu is het de komende tijd/dagen afwachten wat deze eerste infuusgift bij mij zal doen. Voor het tweede infuus wordt ik vanzelf over 3 of 4 weken weer opgeroepen. Als alles dan goed gaat, hoef ik niet te blijven 1 nacht te blijven. Tis nu 10 uur 52 en ben voor controle naar oogarts geweest , gedoucht en aangekleed. Ik ben geen knip voor me neus waard, zo moe, kaarsje is op, mijn hele hoofd doet zeer door de uitstraling van de ontsteking. Mijn tas is bijna weer ingepakt. En lig nu weer even op bed....Arjan is onderweg om mij op te halen, dus vanmiddag rond twee uur zijn we zekers weer thuis.. Heb nog lange weg te gaan....met grote hoop dat dit nu eens letterlijk de KOP ingedrukt wordt of eigenlijk oog moet ik natuurlijk zeggen!!! Hihi.


Ik wil jullie allemaal super bedanken voor jullie lieve en ondersteunende reacties. Doet je goed om deze te lezen. Voor jullie dan deze knuffel xxx en komende tijd probeer ik af en toe te zeggen hoe het met mij gaat. Fijne avond nog....!