vrijdag 30 januari 2015

RESTAURANT STOOT JE HOOFD NIET ***

Hellu luitjes,


De soep en de cake van afgelopen week ging er in als koek! Het was smullen geblazen en denk er over om zometeen bij de boodschappen weer spullie mee te nemen om soep te maken. Altijd wel ff lekker een kommetje om een uur of vier smiddags als de lekkere trek op komt zetten...


Nu vroegen ook een paar bloggers hoe de cake gemaakt was en uit wat voor een pak het kwam. Het is een pak Koopmans Stroopwafelcake met caramelstukjes heet het. Maar je hebt ook een pak stroopwafels nodig, want je moet wee stroopwafels in kleine stukjes door het beslag spatelen en twee stroopwafels bovenop het beslag verdelen als het in de vorm zit. Mmmmm krijg gewoon weer trek joh! Af en toe lijkt het ook net een restaurant hier, hahaha!
En deze gedachte bracht mij dan ook op het volgende idee: Etentje organiseren? Moeite met uitnodigingen maken? Geen nood...Joy!crafts heeft twee mooie series met stencils, namelijk Bille's Invitation en Bille's Garden, die daar perfect voor zijn. Deze maken je uitnodiging zeer aantrekkelijk en zeker weten dat er veel eters komen! Dus aan de slag en maak er een geslaagd diner van. Ik ben alvast begonnen met het dekken van de tafel...


Deze kaart heeft als ondergrond wit linnenkarton en daarop is het nieuwe designpapier uit het Spring papierblok gemat. Prachtige pastelkleurige patroontjes in het groen en roze. Uit bijpassende groen glitterkarton is Bille's bestek gestanst en het elegante takje. De Artificial Flowers hebben  precies de kleurencombinatie van de roosjes op het designpapier.

Voor de uitnodiging zelf, is Lin & Lene's Frame gebruikt en ook gestanst uit een barokachtig patroontje van het Spring papierblok. De Clear Stamp met de nederlandse tekst is mooi verdeeld over het kader. Natuurlijk mag een mooi gedekte tafel niet ontbreken en zijn de tafel en de stoel uit Bille's Garden een uitkomst. Natuurlijk beginnen we met een aperitiefje,waarbij champagne niet mag ontbreken! Proost hoor , lekker bubbelen!

Gebruikte materialen:
1201/0089 Lin & Lene Cutting & embossing stencil - frame
6002/0263 Cutting & embossing stencil tak nr.1
6002/0374 Cutting & embossing stencil Bille's Invitation
6002/0375 Cutting & embossing stencil Bille's Invitation
6002/0376 Cutting & embossing stencil Bille's Garden
6011/0401 Papierblok Spring
6020/0007 Joy!zelfklevende parels donkergroen
6300/0264 Ribbon Cheer check jacquarded
6370/0052 Artificial Flowers
6370/0055 Artificial Flowers
6370/0058 Artificial Flowers
6410/0084 Clear Stamps - tekst NL bakery
8011/0604 Glitterkarton A4 - set 4
8013/0021 Paper for carmaking -white cardstock


De prachtige chique samenstelling van papier, kleur en glitter zorgt er vast wel voor dat deze uitnodiging voor een heerlijk diner echt niet in de soep loopt, hoor! hahaha....

Ik denk dan ook dat het dit keer kippensoep wordt i.p.v. tomatensoep. Op naar de Jumbo dan maar voor de weekboodschappen. Heel fijn weekend en eetsmakelijk, wens jullie een fijne avond. Doeidoei... O ja, ruimen jullie ff de tafel af en daarna de afwas? Bedankt meiden , hihihi!


vrijdag 23 januari 2015

NOG STEEDS BELOOFD.....KERSTKAARTEN!

Goedenavond creamutsjes,

Wat is het toch ineens koud buiten hè? Kep het de hele week al koud ook al staat de verwarming aan. Fleecedekentje om mij heen met extra kopje chocolademelk helpt maar voor even, snap er niks van, hihihi! 

Maar goed, het avondeten zit er weer in. We hebben roerbakrijst met gewokte groente in teriyakisaus gegeten, was heeerlijk! Zometeen ga ik Anniesoep maken voor het weekend en dan stokbroodje met kruidenboter erbij en dan eens kijken of ik dan wat meer bestand ben tegen de kou, hihi. O ja, Anniesoep is tomatensoep op Antoinette's wijze ... Mmmmm


Kijk mijn pannetje staat er erg lekker bij en er kan een heel weeshuis van eten! Hihihi. 

En we zijn nig niet klaar hoor, in de oven staat een stroopwafelcake. Deze had ik vorige week al een keer gemaakt , maar heb hem maar weer meegenomen bij de Jumbo, want hij is zooo lekker.



Krijgen jullie al honger? Dan wordt het achteraan de rij sluiten , ohhhh das gemeen . ;) Over kou gesproken , ik zou nog mijn Winterse kerstkaarten laten zien. Het zijn er maar eenpaar die ik heb kunnen maken vorig jaar vanwege mijn oog. Daar komt ie... Komen ze, sorry.


De elfjes van MD vond ik zo gaaf , dat ik ze gelijk alle 2 heb gekocht samen met de ster van Memorybox en de strik van MD. Op deze kaart had ikbrechtsonder foutje gemaakt, grrrrr en maar opgelost door de tekst ergens anders op te stempelen en te embossen. Sssssst niks zeggen hè!


Bij deze kaart heb ik op de boompjes foamclay gedaan. Watveen raar , maar heel geinig spul is dat, joh. Tis een doosje met al die balletjes die aan elkaar zitten/kleven en het is dan best hard. Dus ik dacht: nou jaaa, tis uitgedroogd! Maar je moet gewoon wat met je vingers een plukje er af nemen en wat kneden tussen 2 vingers en dan kan je het op je kaart doen , klein beetje aandrukken en gewoon aan de lucht laten drogen. Het blijft echt zitten op je kaart.


Over deze kaart valt weinig te zeggen. Gewoon een gave Noor Kerstkaart!



En weer een lief elvenkaartje met zilver embossing . Kijk eens hoe mooi de letters erop liggen?

Als laatste een kerstkaartje met geluid, hihi. Vanwege het kerstbelletje. Bovenop heb ik structuursneeuw gedaan en in Viva Decor Eiskristall gedoopt. Rond het hert zie je mini elzenpropjes, gekocht bij tuincentrum. Maar vind het ook wel beetje op dennenappeltjes lijken, toch? Dit is weer een Joy!kaart met de pointsettiarandmal rondom en de kerstkrans.

Nou, dit waren ze dan. Vonden jullie het wat? Nu lekker genieten van het weekend allemaal, xxx en ....ik krijg het niet meer koud met mijn soeppie!

woensdag 21 januari 2015

BABY BOOM?

Hellu maatjes,


Vandaag zijn we helemaaal into de baby's! Eerst weer een lesje over dit kleine grut...
Babyboom is een term, waarmee verwezen wordt naar de geboortegolf die in veel West-Europese landen en de Verenigde Staten optrad vlak na de beëindiging van de Tweede Wereldoorlog. De euforie over de bevrijding leidde ertoe dat velen een gezin stichtten. Ook in België en Nederland trad een geboortegolf op: met name in 1946 en 1947, maar ook in de twintig jaar daarna, werden aanzienlijk meer kinderen geboren dan in de perioden ervoor en erna.

Hahahaa.... je zal er maar liggen in een boodschappenkarretje!!! 
De babyboom heeft aan het begin van de 21e eeuw nog steeds grote gevolgen voor de samenstelling van de bevolking. Zo kampen veel westerse landen met een vergrijzende bevolking, wat de financiering van de sociale zekerheidsstelsels in die landen onder druk zet.
Tis niet alleen een term , maar ook een titel van een hele leuke film. Babyboom ! uit 1987...Kennen jullie hem nog?
Superyup J.C. (Diane Keaton) krijgt van de ene op de andere dag een nieuwe huisbewoner. Het is de 13 maanden oude baby Elizabeth, haar toegewezen na de dood van een nicht. J.C.'s huidige partner ziet niets in het aandacht vragende schepsel en pakt subiet zijn spullen. De nieuwbakken moeder hoopt haar kind te slijten aan adoptieouders, maar op het moment suprême spelen haar moedergevoelens op en neemt ze het kind alsnog zelf mee. Ze stopt met haar baan, verhuist naar een mooie boerderij, vindt een nieuwe vriend en begint een onderneming in hoogwaardig babyvoedsel. Lekker zoete humor.
Dit is een grappige scene uit de film... en een "goede "les : Hoe doe ik een luier om... hahahaha.




Zullen we dit jaar een Baby-boom krijgen? Wie weet... in ieder geval hoeven we ons dan niet druk te maken wat betreft het kaarten maken voor deze kleintjes, die op de wereld gezet worden. Ontwerpster Daniella van Joycrafts heeft namelijk een schattige serie aan babystempels en berenstencils en bijpassend papier gemaakt. Kijk eens hoe leuk je ze kunt maken met inkleuren?!


Deze interlocking kaart heeft als ondergrond een fuchsia kleur met daarop wit linnenkarton en pastelkleurig designpapier gemat. Het kader is een stans van Lin & Lene deze is 2 keer gestanst en op elkaar geplakt met foampads. Een kleinere stans is gebruikt om de afbeelding op te verwerken. De schattige beertjes zijn ingekleurd met distress inkt. Als afwerking is gebruikt van de baby clear stamps van Daniella.


Hier zie je hoe mooi de kaart zich laat openen en sluiten.

Gebruikte materialen:
1201/0044 Lin & Lene stencil set 6 st.
6002/0084 Cutting- & embossing stencils, ster
6011/0040 Papierblok Baby roze
6300/0024 Organza 9mm box, pastel
6370/0052 Artificial Flowers
6370/0058 Artificial Flowers
6380/0508 Add-ies Baby
6410/0021 Clear stamps Gefeliciteerd
6410/0321 Clear stamps Baby
6410/0322 Clear stamps Baby
8013/0011 Hobby Karton A4, intensieve kleuren
8099/0001 Linnenkarton A5 wit


Twee prachtige addies zijn toegevoegd, die niet alleen voor Band-It! armbanden gebruikt hoeven worden, maar ook op je kaarten een beeldige uitstraling geven.


Tot slot nog de binnenkant van de kaart met ook weer de snoezige hondjes als clear stamps ingekleurd, verwerkt op sterren die 2 keer verschoven opelkaar zijn geplakt. Al met al genoeg pret en materialen om vrolijke babykaarten te maken.

Bedankt voor het langskomen en tot een volgend creatief moment!

dinsdag 13 januari 2015

ANEKDOTE MET GUPPIES!

Goeiedag allemaal,


Vroeger hadden we een vissenkom met guppen erin. Mijn moeder had mij de opdracht gegeven om een keer de vissenkom schoon te maken en het water te verversen...nou daar ging Annietwanettie met een krukje als opstap voor een aanrecht voorzichtig de vissen overzetten in een ander bakkie. Dat ging goed, gelukkig! Nu ff dat stinkwater weggooien, bleggghh. En aan de slag met sop ennnnn een lekkere grote scheut BLEEKWATER, hihihi! De vissenkom blonk weer als vanouds en Annietwanettie was trots dat deze opdracht gelukt was. Alleen het was helaas maar van korte duur.... Misschien raden jullie het al?
Precies, de volgende dag lagen de guppies op apengapen, hahaha... blijkbaar de kom niet goed omgespoeld en heb ik die arme guppies vergiftigd! Ohhhhhhh... :)

Dan gaan we nu maar over tot wat creatiefs wat ook met visjes te maken heeft,ok? Waarom vissen mannen eigenlijk? De man denkt : Als je een drukke baan en een druk leven hebt, dan is het heerlijk vertoeven aan de waterkant. In de natuur, aan de waterkant, vogels horen tjilpen,Het licht op het wateroppervlakte te zien spiegelen. De natuur is altijd in beweging, is nooit vervelend en saai. En als je dan lekker zit te genieten, en je hoofd lekker leegmaakt, en even je je zorgen kunt vergeten en dan ook nog beet krijgt........nou, dan kan je dag, als man, gewoon niet meer stuk! 



Voor dit Fishing Fun avontuur zijn er dan ook passende stencils verkrijgbaar. In onderstaande creatie zijn deze leuke items terug te vinden om bijvoorbeeld onze fervente vissers te feliciteren met zijn gewonnen viswedstrijd!


Het begin van de kaart is grijs fabric karton als ondergrond en daarop is designpapier gemat uit het Winter Wonderland papierblok. De trapkaart is verder aan beide zijkanten bewerkt met de bijpassende stencilrand van Lin & Lene in de vorm van rondjes. De rondjes die overblijven uit het Lin & Lene stencil zijn alsnog gebruikt als luchtbellen voor de vissen.

Gebruikte materialen:
1201/0067 Lin & Lene stencil rand
6002/0155 Cutting & Embossingstencil - vishaakjes
6002/0334 Cutting & Embossingstencil - vis, haai, aal
6002/0335 Cuttingstencil - vissers in bootje
6011/0047 Papierblok Winter Wonderland
6020/0017 Joy!zelfklevende parels, azuurblauw
6300/0332 Ribbons Handmade collection 2 - set 1
6410/0303 Clear Stamp NL - vis thema
6410/0304 Clear Stamp ENG - vis thema
8011/0406 Papierset A4, fabric
8011/0409 Papierset A4


De haai laat zich meten door één van de ribbons uit de Handmade Ribbons set. Bijgestaan door de clear stamps uit dit plezierige visthema, denk ik wel dat iedere visser er van droomt om zo een goede vangst te hebben! Alle Fishing Fun stencils zijn gesneden uit fabric papier en bewerkt met een schuurpapiertje om zo de witte structuur naar boven te laten komen.


Geloven jullie het? De enige reden waarom mannen gaan vissen is dat ze van hun vrouw weg willen zijn! Ik vermoed dat wij vrouwen dit wel beseffen, maar dat we manlief toch liever achter een hengel zien zitten dan in de kroeg. Ja toch, dames? hahaha....


dinsdag 6 januari 2015

GEEN VIERDE KEER... WEL OPERATIE

Beste allemaal,

Gisteren voor controle weer naar mijn oogarts in Umc utrecht geweest.



Na oogtests heb ik een prismasticker op mijn ene brilglas gekregen om enige correctie te krijgen. Tis een doorzichtige ietwat dikkere plastic/rubber sticker of eigenlijk tape met lichte horizontale lijnen er in die ervoor moeten zorgen dat ik wat minder hoef te focussen en het dubbelzien ook ietwat gecorrigeerd wordt. Tot nu toe moet ik er erg aan wennen en het er niet gelijk afhalen.

Daarnaast zijn mijn kuren ten einde en volgt er geen 4de keer. De tests wezen uit dat mijn zicht al 2 maanden stabiel is. Het wordt niet beter en niet minder, daarom is besloten om mij op de lijst te plaatsen voor een oogspieropratie. Dit neemt pas plaats als de ontsteking stabiel en weg blijft  en dat moet juist blijken uit het afbouwen van de prednison tot een onderhoudsdosis van 20 mg p.d. Aangezien ik nog best hoog zit en ook langzaam moet afbouwen vanwege de bijnieren die heel lui zijn geworden door de prednison, zullen we pas 2 maanden verder zijn.

Over 6 weken vindt er een nieuwe meting/oogtest plaats om weer de stabiliteit in kaart te brengen en heb ook dan een afspraak bij de afdeling Pré-Operatieve-Screening in voorbedeiding op de operatie. Tegelijk zal bepaald worden of achteraan de wachtlijst moet aansluiten of dat het bespoedigd zal worden.

Ik probeer wel kaarten te maken, maar moet er wel veel energie insteken en kost dus meer tijd voordat ik er 1 af heb. Dat brengt nog wel enige frustraties met zich mee...hoop dat de toekomst uiteindelijk toch zal uitwijzen dat dit allemaal ergens goed voor is geweest.

Binnenkort ben ik terug met de paar kerstkaartjes die ik nog heb kunnen maken! Xxx en ...