donderdag 23 juli 2015

HAPPINESS IS... A WARM HEART ON A COLD DAY+ WAT LEKKERS!

Hallo allemaal,


Zoals jullie misschien wel gemerkt hebben worden jullie als kaartenmaaksters deze maand voorzien van een foto-papierblokje van Joy!crafts met het thema Merry Christmas  en een blok met Shabby Christmas designpapier in blauw/grijs tinten met een vleugje roze erin. Tevens maken de leuke kerstafbeeldinkjes en de winter wishes tekststempels je kaart tot een compleet geheel.

Bij deze laat ik jullie een vouwkaartje zien, waarin deze materialen allemaal terugkomen.


Het designpapier is gemat op wit cardstock. Het Lin en Lene frame is met foamblokjes verhoogd opgeplakt zodat de leuke afbeelding met het sfeerlichtje en de peperkoekmannetjes goed uitkomt. Met roze inkt is hier en daar het geembosste gedeelte ingekleurd.

Gebruikte materialen:
1201/0091 Proost
6002/0403 Basic vierkant
6002/0447 Cutting & Embossing stencil - Hartjes, cirkels, vierkantjes
6002/3003 Bloem
6002/3004 Bloem
6011/0061 Papierblok Merry Christmas
6011/0319 Papierblok Shabby Christmas
6020/0016 Zelfklevende parels roze
6370/0058 Artificial flowers
6370/0059 Artificial flowers
6380/1007 Add-ies Xmas ijskristallen
6410/0124 Clear stamps Kerst (ENG)
6410/0126 Clear stamps Kerst
8099/0101 Paper for cardmaking - linnen structure wit

 Werkwijze vouwkaart:
* Snij een stuk cardstock van 13,5 cm x 26 cm
* Ril deze op 7, 11, 15 en 19 cm
* Vouw het kaartje als volgt:  dalvouw, bergvouw, bergvouw en dalvouw
* Snij 2 stroken designpapier van 6,6 cm x 13,1 cm
* Snij 3 stroken designpapier van 3,6 cm x 13,1 cm
*Beplak de kaart met het designpapier en decoreer naar eigen inzicht


De grappige kerst clear stamps zijn gestempeld op het designpapier en gemat op de basic vierkanten stenciltjes.  De "ijs"bloemetjes zijn verschoven op elkaar bevestigd om een voller effect te krijgen en is in het midden voorzien van een glinsterende ijskristal, die we kennen als de Add-ie voor de Band-it armbandjes. In bijpassende kleuren zijn de Artificial flowers toegevoegd en roze parels. Dus jullie zien het, een kerstkaart in traditionele kleuren hoeft niet altijd, want met deze trendy kleuren zullen jullie hoge ogen gooien, zeker weten!

We sluiten dit keer eens af met wat lekkers !! We gaan aan de bak dames... even wat lekkere geur uit onze oven toveren. We gaan gingerbread men maken, wat ????

Gingerbread Men zijn koekjes die vooral tijdens de kerst worden gemaakt. Deze koekjes zien er fantastisch uit en ze zijn ook verrukkelijk. Ze zijn ook erg leuk om met kinderen te maken omdat je ze goed kunt versieren.

Gingerbread wordt in het Nederlands meestal Peperkoek(en) genoemd. Deze koek bestaat vooral uit noten en kruiden, de koek wordt hierdoor gezien als 'pittig' en dat is waarom we hem Peperkoek noemen.  Als je zelf peperkoek(en) wilt maken heb je bij voorkeur wel een mannetjes of vrouwtjes uitsteker nodig om het mooiste resultaat te krijgen. Je kunt natuurlijk ook andere vormen gebruiken maar dan krijg je geen mannetje.


Laten we beginnen met de Peperkoeken!!!

Ingredienten voor Gingerbread (peperkoek)

-  390 gram zelfrijzend bakmeel
- 1/2 tl zout
- 3/4 tl bakpoeder
- 2 tl gemalen gember
- 1 tl gemalen kaneel
- 1/4 tl gemalen nootmuskaat
- 1/4 tl gemalen kruidnagel
- 113 gram ongezouten boter, op kamertemperatuur
- 100 gram kristalsuiker
- 1 groot ei
- 160 ml melasse (stroop)
VOOR DE VERSIERING:
-  230 gram poedersuiker
-  130 gram ongezouten boter, op kamertemperatuur
- 1 tl vanille extract
- 1 1/2 el melk

De KOEKJES:
- Meng in een grote kom het zelfrijzend bakmeel, zout, bakpoeder, en de kruiden.
- Meng in een aparte kom de boter en suiker totdat het licht en romig is. Voeg het ei en de melasse stroop toe aan het mengsel, meng door totdat alles goed doorelkaar is gemengd. Voeg langzaam het bloem mengsel toe en mix door totdat al het bloem is opgenomen.
- Verdeel het deeg in twee gelijke helften en pak ze in met vershoud folie. Doe de deegballen in de koelkast en laat ze koud worden totdat het deeg stevig is. (tenminste twee uur).
- Verwarm de oven voor op 180 graden en bekleed twee bakplaten met bakpapier
-  Rol het deeg uit op een licht met bloem bestrooid aanrecht. Maak de lap deeg ongeveer 3cm dik. Steek nu de koekjes uit met een uitsteker, gebruik hiervoor het liefst een poppetjes uitsteker om het mooiste resultaat te krijgen. Leg de koekjes op de bakplaat, ongeveer 2.5 centimeter van elkaar apart.
    Als de koekjes nu een beetje zacht zijn, kun je de bakplaat met koekjes en al nog even in de vriezer zetten, de koekjes moeten niet te zacht zijn want dan verliezen ze hun vorm tijdens het bakken.
- Bak de koekjes voor ongeveer 8-12 minuten. De koekjes zijn goed wanneer ze stevig zijn en wanneer de randjes bruin beginnen te worden. Haal de koekjes uit de oven en laat ze afkoelen op de bakplaat voor ongeveer een minuut. Het beste kun je ze dan verplaatsen naar een rooster.
- Als je de koekjes wilt versieren met rozijnen, bessen of snoepjes (bijvoorbeeld voor de ogen) kun je dat nu doen, nu de koekjes nog warm zijn, je kunt dan namelijk de versiering nog een beetje in het koekje drukken zodat het blijft zitten.
-Als de koekjes koud zijn kun je ze versieren met het glazuur. Je kunt eventueel het glazuur ook nog kleuren met kleurstof.

VERSIERING KLAARMAKEN
- Mix de boter totdat het mooi glad is. Voeg de vanille extract toe. Terwijl je de mixer op de laagste stand hebt staan, mix je de suiker er langzaam doorheen. Voeg de melk toe en ga verder met mixen op een hogere stand, ga door totdat de glazuur licht en luchtig is. Voeg meer melk toe als dat nodig is.
- Doe het glazuur in een spuitzak en versier de koekjes naar je eigen wensen.

Bewaar de koekjes in een luchtdichte trommel! 
Met dit recept kun je zelf heerlijke peperkoeken maken die een grote indruk zullen achterlaten op je kerstgasten.  Maarrrrr let op als je er te veel van eet , dan krijg je dit!!  Hahahaha...


Omdat deze peperkoek versnaperingen terugkwamen op mijn kaartje heb ik dit recept erbij genomen, zo was ik weer een blogpost rijker, hihihi! En ik hoop dat iedereen veel plezier heeft met dit recept, xxx

zondag 19 juli 2015

UNIEK STUKJE NEDERLAND MET MOLENS!

Goedemorgen meiskes,




We gaan direkt een stukje cultuur proeven... kom uit de veren! Opletten... hahahaha

De Zaanse Schans is een unieke woon-en werkbuurt vol werkende molens, oude ambachten, bijzondere musea en prachtige groene houten huizen.

Op de Zaanse Schans ga je even terug in de tijd. De tijd van molens, traditionele Zaanse houten huizen, kaas- en klompenmakerijen. Een uniek stukje Nederland. Met de verhalen van vroeger verbeeld in het Zaans Museum en het Verkade Paviljoen. 

Beleef, proef en ruik de sfeer uit de achttiende en negentiende eeuw!



Nou dat viel wel mee, toch? Leuk voor een dagje uit en nog leerzaam ook! 

Waar ook de molentjes een stukje erfgoed worden zie je vandaag op ons Joy!craftsblog de nieuwe In the Picture: Mills. Onze dames van het Joy!Crafts team zijn allemaal aan de slag gegaan met de leuke stencils molentjes en het mooie papier blok met hout structuur 6011/0038. 

Dit kaartje heb ik gemaakt als bijdrage.

6002/0098 Rand
6002/0433 Cutting & Embossing stencil (1st)- Mills
6002/0432 Cutting & Embossing stencil (2st) - Mills
6002/0442 Cutting & Embossing stencil - Gefeliciteerd
6011/0038 Papierblok hout
6011/0059 Summer Lovin Paper & Pictures
6030/0003 Brads roze
6300/0334 Ribbons handmade collection 2 - set 3
6350/0105 Metal Charms
8099/0101 Paper for cardmaking linnen structuur wit


Neem snel een kijkje voor heel veel inspiratie met deze producten en als je een reactie achterlaat onder het bericht op het Joy!Craftsblog: www.joycraftsnl.blogspot.com, dan maak je nog kans op deze producten!!


woensdag 15 juli 2015

BLOTE VOETENWEER.... HEERLIJK!

Goededag iedereen,

Strandslippers, wie heeft ze niet en je kan er natuurlijk niet genoeg van hebben! Allerlei soorten, maten en flitsende kleuren voor bij ieder zomerse outfit.  Om snel met je blote voetjes in het zand te kunnen lopen of in de zee te gaan zwemmen.


Komen we nog aan de zomer toe?? De laatste tijd is het maar raar gesteld... laten we hopen dat het nog wat wordt met die zonnenstralen en dat we kunnen vertoeven op een Hollands strandje ofzo... Alleen, al dat zand in je oren, tussen je billen en dan ook nog op plaatsen waar je het nooit had verwacht.... hahahaha!!!!

Het wordt tijd dat we de hele dag met onze blote voeten kunnen lopen en geen schoenen met sokken aan hoeven. Wat voor soort slippers of sandalen hebben jullie? En hoeveel? Wat loopt het lekkerst op zo een zomerse dag....denk toch wel blote voetjes.....of toch.....


Toch maar weer sokken aan? Wie herkent dit? hahahahaa


Of stoere slipper, kan ook! Yeeehaaaa


Of multifunctioneel? Handig met de vloer dweilen  hihihihi.


Ik heb honger!!! Nou, dan eet je toch gewoon je slipper op? ;)

Of wat weer hip is tegenwoordig n.a.v. de nieuwe film die uit is....Minion flipflops!! Leuk he?


Dames, ik zou gewoon voor deze gaan! Vrolijke, relaxslippers met Hawaiiprintje.

Mocht het nu zo zijn dat er bij deze collectie niks van jullie gading bij zit dan treffen jullie het, want......

In de nieuwe zomereditie van Joy!crafts kom je ze weer tegen, een leuke inspiratie voor je zomerkaarten! Uitgebreide collectie flipflops, welke ik mocht plaatsen in deze 36 pagina's dikke magazine. Hoe je deze flipflops in elkaar zet, vind je hier terug.


Een slipperpaar zal ik uitlichten en toelichten. Dit paar is gewoon te leuk om voorbij te laten gaan!

Gebruikte materialen:
6002/0024 Cutting & Embossingstencil bloem 1
6002/0270 Cutting & Embossingstencil babyschoentje
6011/0016 papierblok Flower Power
6011/0701 Papierblok Colour Painting Style 12" x 12"
6030/0003 Brads Roze
6300/0241 Taffeta pulling ribbon


Voor dit slippertje is het Flower Power papierblok gebruikt en voor de bandjes het taffeta pulling ribbon. Dit is lint met een dun draadje er doorheen, waarbij je aan moet trekken om een gerimpeld effect te krijgen. Hier is het gecombineerd met een geel zooltje, geel madeliefje met een roze glitterbrad. Dit zijn nu typische Hawaiislippertjes en zijn dan ook mijn favoriet! Welke is jullie favoriet?

Nu dames, sokken uit en passen, maar!!! Hele fijne dag en xxx

dinsdag 14 juli 2015

65 KNOPEN!... O NEE 65 JAAR

Hey matroosjes,


Arjan's oom werd pas geleden 65 jaar en heeft zelf een boot waarmee hij samen met zijn vrouw heel veel gebruik van maakt en veel aan klust. Dus een verjaardagskaart in maritieme sfeer was dan ook snel geboren! De stempel met het leuke zeepardje heb ik achter een kaderstans van Noor! geplakt op het gave maritieme papier Seashore (6011/0312)

Challenges:
HobbyvisionDT: Gefelicteerd
Creapaleis: Alles mag


De scheepsbel, bootje en ketting is van DDBD. Heb knoopjes op de ketting bevestigd om de snelheid aan te geven,... hahahaaha! Wat is eigenlijk een knoop? 


Ja, dit zijn ook heeeele mooie knopen .....maar...
De knoop is een eenheid van snelheid die veel gebruikt wordt in de scheepvaart en in de gemotoriseerde luchtvaart. Een knoop is een zeemijl per uur. Een zeemijl is gedefinieerd als precies 1852 meter. Een knoop is dus een snelheid van 1,852 km/h of 0,5144... m/s
Zo, dan zijn jullie ook weer op de hoogte. ;)


De schelpjes komen weer uit mijn eigen Tenerifevoorraad. Het zeesterretje en bootschroef is weer van DDBD En het anker, stuurwiel, vuurtoren en reddingsboei van Noor!


Het feest werd gegeven hier in De Lier in "De Tuinderij", een feestlocatie aan het water. En er zijn ook verschillende activiteiten aanwezig, echt zo leuk! Klik maar ff op de link dan krijg je een overzicht van wat er allemaal te doen is. Oompje vond hem super gaaf  en het feest met veel familie was geweldig!

Zo dames, dan ga ik mij nu met 50 knopen ff douchen en aankleden!!!... fijne dag xxx


zaterdag 11 juli 2015

NEUSJE, NEUSJE...

Goededag allemaal,

Neusje, neusje.... ! hihihi... een eskimo kus noemen we dat...Ja meiden, we gaan het vandaag over zoenen hebben.


Waarom kussen eskimo's elkaar niet? Vroeger kreeg je te horen op school: Omdat anders de lipper aan elkaar vriezen! Onzin natuurlijk... Het is een manier om je genegenheid uit te spreken zowel tussen familieleiden  als geliefdes. Men drukt de neuzen tegenelkaar aan en ademt dan in, hierbij houd je je ogen open, want je wilt natuurlijk niet met je hoofden tegenelkaar botsen, hahaahaha. Kort maar krachtig, uit gewoonte.

Nog meer weetjes over kussen:
1. Een onschuldig kusje op de wang of lippen heeft als inzet maar twee spieren nodig van ons gezicht. Een passionele kus vierendertig spieren.

2. Slechts een op de drie stelletjes heeft de neiging om hun hoofd naar links te draaien als ze kussen.

3. Niet alleen maar vingerafdrukken zijn uniek voor elk individu. Iedere lip of tong afdruk is uniek.

4. Door kussen heb  je het zelfde feel good gehalte als bijvoorbeeld parachutespringen, springen of rennen. Dit komt doordat neurotransmitters tijdens het kussen vrij komen die hetzelfde effect hebben als stress volle activiteiten. Zoen dus hartstochtelijk, je hartslag verhoogt en je ademhaling wordt onregelmatig. Het zoenen geeft een gloed op je gezicht en is ook nog goed voor de gezondheid.


5. De langste kus ooit was tussen Regis Tommy en Jane Wyman in de film, You´re In The Army Now. De kus duurde drie minuten en vijf seconden. Ook in de film Don Juan werden er in totaal 127 kussen uitgedeeld, aan schattige kussen tot passionele kussen.

6.  Brieven worden vaak afgesloten met XXXXX jes. De oorsprong van die XXX en ligt in de Middeleeuwen. mensen gebruikten de X als handtekening omdat ze niet geletterd waren.

7. De Franse kus stamt af uit de jaren 20. het was aanvankelijk een bespotting naar de franse cultuur. Een Franse kus is niet zo maar een kus, het is een kus van de ziel. Een franse  kus voegt twee zielen samen tot een ziel.

8. Er wordt beweerd dat 95 procent van de mannen het lekker vinden om een Eskimo kus te krijgen. Een Eskimo kus is een liefkozing waarmee je elkaars neuzen tegen elkaar aan wrijft. je wrijft het puntje van je neus tegen de neus van de ander aan. In de taal van de Eskimo's het dit KUNIK.

9. Je verbrandt 26 calorieën in een lange passionele kus. Dus als je wilt afvallen dan kus er heerlijk op los!!!

10. De lippen zijn naar verluidt de meest gevoelige delen van ons lichaam.  Er zitten talloze bloedvaatjes in, zenuwen en kliertjes.

Daarom voel je zo veel als je geniet van een heerlijke kus! En natuurlijk een kus kaartje gemaakt n zomerse stemming met uitleg over de nieuwe Folfed flowers van joy!crafts.

In de serie Folded Flowers hebben jullie vast wel al kennis gemaakt met de rozet stencils van afgelopen maand. Als je op de link klikt ,vind je alsnog een beschrijving. Maar we kunnen nog meer prachtige bloemen presenteren met de tweede uitgave uit deze serie, de tulip. Deze is zowel plat, voor onze kaarten, te gebruiken als "bol" voor bijvoorbeeld decoratie in een vaasje. Hier is de bloem "plat" gebruikt.


De vierkanten kaart is beplakt met Botanical designpapier, waarin je tevens handige labeltjes en minikaartjes aantreft. De afbeelding uit het paper & picture blok Under the sea past er qua kleurencombinatie perfect bij. Deze is gemat op de fleur de lis cirkel van ontwerpster Bille. Op de achtergrond is een strookje zelfklevend paper lace tape aangebracht in het patroon van een hekje.


De folded flower is zes keer gestanst, inelkaar gezet en afgewerkt met bijpassende metal charm en oranje distress inkt. Onze Anke heeft hiervan voor jullie een tutorial gemaakt. Om de kaart een geheel te laten zijn, zijn er artificial flowers, sierlijke hartjes en een mooi tekst als afsluiter gebruikt.

Bedankt dat jullie een kijkje hebben genomen, fijne dag en tot de volgende keer!

Gebruikte materialen:
1201/0093 Vlinder en blad
6002/0289 Bille's Circle franse lelie
6002/0446 Cutting & Embossing stencil 2 harten
6002/0470 Cutting & Embossing stencil Tulp
6011/0057 Papierblok Under the sea - paper & pictures
6011/0313 Paperblok Botanical
6300/0331 Ribbond Handmade collection 1 - set 4
6300/0405 Paper lace tape
6350/0103 Metal charms
6370/0054 Artificial Flowers
6370/0058 Artificial Flowers
6410/0312 Woorden (ENG)
8089/0203 Kraft Papier
8099/0101 Cardstock for cardmaking linnen structure wit



woensdag 8 juli 2015

NA WARMTE KOMT KOU

Goooodmorning knutselaars,


Zijn we allemaal een beetje aan het bijkomen van de warme dagen? Nu heb ik tenminste ff de tijd om wat huishoudelijke klusjes in te halen en weer even te bloggen. Want het was natuurlijk even niet te doen om je in het zweet te werken... nee hoor, lekker bij de ventilator filmpje kijken ofzo, niet bewegen anders vielen er al zweetdruppels, hihihi!

Ook had het geen zin om hier naar het strand te gaan, drukkkkkkk uiteraard... nee hoor lekker in de tuin ff bikini aan en onder de tuindouche. Gewoon de tuinslang met brushkop onder de parasol hangen met touwtjes aande stangen en je hebt de perfecte verkoeling!

Gelukkig konden wij ook alle dagen goed slapen, we hebben namelijk een mobiele airco op de slaapkamer en die stond dan aan totdat we naar bed gingen. En daarna lieten we een kleine ventilator draaien om de lucht wel weer te laten circuleren. Nouuuu...... heeeeeerlijk, als een blok vielen we inslaap!

Nu we dan weer even fris en fruitig zijn, laat ik jullie een kerstkaart zien die ik voor de ZOMERSPECIAL van Joy!crafts heb mogen maken met de nieuwe sterren (boog)rand van Noor!Design. (klik op de link en je kunt bladeren!!)


Als jullie deze special al in huis hebben staat deze op blz.7 ennuu O ja, hééél blz 22 ook nog hoor, hahaha! Zoooo, trots dat ik eindelijk een keer een bijdrage kon leveren, want i.v.m. mijn ogen kon ik iedere keer niet meedoen. En nu eindelijk....Yessss!


Het is een labelkaart geworden met de nieuwe kerst tekststempels en de sterrenboogrand, de wantjes en het mutsje zijn iets aangezet met grijze distress inkt. De ijspegels heb ik uit wit glitterkarton gestanst. het mooie kerstpapier is gemat op wit en kraftkarton. En het smalle ribbelkarton had ik ook maar weer eens uit de kast gehaald. Het perfecte plaatje heb ik op internet gevonden. Al met al een zeer verkoelende kaart, toch dames?

Een verfrissende dag en ik ga nu maar eens aan de slag in huis... doeidoei xxx