Bij deze laat ik jullie een vouwkaartje zien, waarin deze materialen allemaal terugkomen.
Het designpapier is gemat op wit cardstock. Het Lin en Lene frame is met foamblokjes verhoogd opgeplakt zodat de leuke afbeelding met het sfeerlichtje en de peperkoekmannetjes goed uitkomt. Met roze inkt is hier en daar het geembosste gedeelte ingekleurd.
Gebruikte materialen:
1201/0091 Proost
6002/0403 Basic vierkant
6002/0447 Cutting & Embossing stencil - Hartjes, cirkels, vierkantjes
6002/3003 Bloem
6002/3004 Bloem
6011/0061 Papierblok Merry Christmas
6011/0319 Papierblok Shabby Christmas
6020/0016 Zelfklevende parels roze
6370/0058 Artificial flowers
6370/0059 Artificial flowers
6380/1007 Add-ies Xmas ijskristallen
6410/0124 Clear stamps Kerst (ENG)
6410/0126 Clear stamps Kerst
8099/0101 Paper for cardmaking - linnen structure wit
Werkwijze vouwkaart:
* Snij een stuk cardstock van 13,5 cm x 26 cm
* Ril deze op 7, 11, 15 en 19 cm
* Vouw het kaartje als volgt: dalvouw, bergvouw, bergvouw en dalvouw
* Snij 2 stroken designpapier van 6,6 cm x 13,1 cm
* Snij 3 stroken designpapier van 3,6 cm x 13,1 cm
*Beplak de kaart met het designpapier en decoreer naar eigen inzichtDe grappige kerst clear stamps zijn gestempeld op het designpapier en gemat op de basic vierkanten stenciltjes. De "ijs"bloemetjes zijn verschoven op elkaar bevestigd om een voller effect te krijgen en is in het midden voorzien van een glinsterende ijskristal, die we kennen als de Add-ie voor de Band-it armbandjes. In bijpassende kleuren zijn de Artificial flowers toegevoegd en roze parels. Dus jullie zien het, een kerstkaart in traditionele kleuren hoeft niet altijd, want met deze trendy kleuren zullen jullie hoge ogen gooien, zeker weten!
We sluiten dit keer eens af met wat lekkers !! We gaan aan de bak dames... even wat lekkere geur uit onze oven toveren. We gaan gingerbread men maken, wat ????
Gingerbread Men zijn koekjes die vooral tijdens de kerst worden gemaakt. Deze koekjes zien er fantastisch uit en ze zijn ook verrukkelijk. Ze zijn ook erg leuk om met kinderen te maken omdat je ze goed kunt versieren.
Gingerbread wordt in het Nederlands meestal Peperkoek(en) genoemd. Deze koek bestaat vooral uit noten en kruiden, de koek wordt hierdoor gezien als 'pittig' en dat is waarom we hem Peperkoek noemen. Als je zelf peperkoek(en) wilt maken heb je bij voorkeur wel een mannetjes of vrouwtjes uitsteker nodig om het mooiste resultaat te krijgen. Je kunt natuurlijk ook andere vormen gebruiken maar dan krijg je geen mannetje.
Laten we beginnen met de Peperkoeken!!!
Ingredienten voor Gingerbread (peperkoek)
- 390 gram zelfrijzend bakmeel
- 1/2 tl zout
- 3/4 tl bakpoeder
- 2 tl gemalen gember
- 1 tl gemalen kaneel
- 1/4 tl gemalen nootmuskaat
- 1/4 tl gemalen kruidnagel
- 113 gram ongezouten boter, op kamertemperatuur
- 100 gram kristalsuiker
- 1 groot ei
- 160 ml melasse (stroop)
VOOR DE VERSIERING:
VOOR DE VERSIERING:
- 230 gram poedersuiker
- 130 gram ongezouten boter, op kamertemperatuur
- 1 tl vanille extract
- Meng in een grote kom het zelfrijzend bakmeel, zout, bakpoeder, en de kruiden.
- Meng in een aparte kom de boter en suiker totdat het licht en romig is. Voeg het ei en de melasse stroop toe aan het mengsel, meng door totdat alles goed doorelkaar is gemengd. Voeg langzaam het bloem mengsel toe en mix door totdat al het bloem is opgenomen.
- Verdeel het deeg in twee gelijke helften en pak ze in met vershoud folie. Doe de deegballen in de koelkast en laat ze koud worden totdat het deeg stevig is. (tenminste twee uur).
- Verwarm de oven voor op 180 graden en bekleed twee bakplaten met bakpapier
- Rol het deeg uit op een licht met bloem bestrooid aanrecht. Maak de lap deeg ongeveer 3cm dik. Steek nu de koekjes uit met een uitsteker, gebruik hiervoor het liefst een poppetjes uitsteker om het mooiste resultaat te krijgen. Leg de koekjes op de bakplaat, ongeveer 2.5 centimeter van elkaar apart.
Als de koekjes nu een beetje zacht zijn, kun je de bakplaat met koekjes en al nog even in de vriezer zetten, de koekjes moeten niet te zacht zijn want dan verliezen ze hun vorm tijdens het bakken.
- Bak de koekjes voor ongeveer 8-12 minuten. De koekjes zijn goed wanneer ze stevig zijn en wanneer de randjes bruin beginnen te worden. Haal de koekjes uit de oven en laat ze afkoelen op de bakplaat voor ongeveer een minuut. Het beste kun je ze dan verplaatsen naar een rooster.
- Als je de koekjes wilt versieren met rozijnen, bessen of snoepjes (bijvoorbeeld voor de ogen) kun je dat nu doen, nu de koekjes nog warm zijn, je kunt dan namelijk de versiering nog een beetje in het koekje drukken zodat het blijft zitten.
-Als de koekjes koud zijn kun je ze versieren met het glazuur. Je kunt eventueel het glazuur ook nog kleuren met kleurstof.
VERSIERING KLAARMAKEN
- Mix de boter totdat het mooi glad is. Voeg de vanille extract toe. Terwijl je de mixer op de laagste stand hebt staan, mix je de suiker er langzaam doorheen. Voeg de melk toe en ga verder met mixen op een hogere stand, ga door totdat de glazuur licht en luchtig is. Voeg meer melk toe als dat nodig is.
- Doe het glazuur in een spuitzak en versier de koekjes naar je eigen wensen.
Met dit recept kun je zelf heerlijke peperkoeken maken die een grote indruk zullen achterlaten op je kerstgasten. Maarrrrr let op als je er te veel van eet , dan krijg je dit!! Hahahaha...
Omdat deze peperkoek versnaperingen terugkwamen op mijn kaartje heb ik dit recept erbij genomen, zo was ik weer een blogpost rijker, hihihi! En ik hoop dat iedereen veel plezier heeft met dit recept, xxx
Omdat deze peperkoek versnaperingen terugkwamen op mijn kaartje heb ik dit recept erbij genomen, zo was ik weer een blogpost rijker, hihihi! En ik hoop dat iedereen veel plezier heeft met dit recept, xxx