woensdag 26 augustus 2015

WILD WEST

Hallo allemaal,

Eén van de roerigste periodes uit de geschiedenis van de Verenigde Staten is het tijdperk waarin het toen nog onontdekte westelijke deel van het land gekoloniseerd en bevolkt werd. Dit gedeelte werd ook het Wilde Westen genoemd, omdat er in dat gebied nog geen wetten en regels heersten zoals in de beschaafde wereld. Het was de tijd van de desperado’s, cowboys, indianen en revolverhelden. We kennen natuurlijk allemaal de namen van beruchte figuren uit het Wilde Westen zoals Jesse James, Billy the Kid, Wyatt Earp en Buffalo Bill. Mijn drieluikkaart laat dan ook zien dat alles in het teken van dit tijdperk staat en kun je je in het woeste wilde westen wanen.


Op het drieluikje zie je een aantal items die onmiddellijk aan het Wilde Westen doen denken zoals o.a. de onvermijdelijke cowboy hoed, pistolen, cowboy laarzen en het symbool van de persoon die de wetteloosheid van die tijd zoveel mogelijk in moest dammen, de ster van de sheriff!


De Wild West clear stamps zijn gestempeld met Versamark en bewerkt met goud embossingpoeder welke verwarmd is met de heattool. En kijk eens , wat een superstoer effect je krijgt! De stierenkop is twee keer gestempeld, waarvan van de ene bruine afdruk alleen de kop is uitgeknip en op de crème kleurige is geplakt.


Nog een heel herkenbaar Wild West kenmerk is natuurlijk, de huifkar met de paarden. Ik heb ze alvast opgetuigd, zodat deze familie klaar is voor vertrek om de woestijn te doorkruisen. Nog niet zo bekend met paarden en rijtuigen? Hierboven tref je 3 foto's met de volgende werkwijze:

Foto 1:
Maak van een stukje jute touw een lus met een knoop, maar trek hem nog niet aan. En maak met een naald of met je Double End Pic tool een gaatje in de "draagbalk".

Foto 2:
Doe de lus over het hoofd van het paard en zorg dat het touw op de juiste plaatsen zit. Dus net voor de manen en stukje boven zijn neus. Trek het touwtje voorzichtig aan en maak het aan de achterkant vast met plakband. Het korte stukje touw, wat aan de voorkant zit, knippen we af bij het knoopje.

Foto 3:
Het lange stuk, wat nu nog over is, halen we via de achterkant van de "draagbalk"  door het gaatje naar de voorkant. Haal het vervolgens langs/over de buik van het paard en plak deze ook weer vast aan de achterkant. De balk kunnen we vervolgens ook vastlijmen aan het paard of d.m.v. foampads bevestigen kan natuurlijk ook.


Doe hetzelfde bij het tweede paard en... Voilà, je kan ze nu voor je karretje spannen!  Ze zijn er klaar voor, kijk ze vertrekken... Jieeeehaaa!

Leuk dat jullie een bezoekje brachten, fijne dag en tot de volgende keer.



Gebruikte materialen:
6002/0422 C & E stencil huifkar
6002/0423 C & E stencil laars
6002/0424 C & E stencil paard/zadel
6002/0425 C & E stencil saloon
6011/0053 Papierblok western
6300/0504 Decoratie
6350/0311 Metal charms
6410/0348 Clear stamps wild west
8089/0203 Kraftpapier bruin
8089/0221 Geribbeld papier metallic
8089/0243 Kraftpapier zwart
8099/0002 Linnenkarton crème


donderdag 20 augustus 2015

BLUB, BLUB, I LOVE SUMMER

Heyyy dames,

Nog 1 week en onze vakantie zal van start gaan... heerlijk 3 weken niks, alleen maar zon, zee en strand! Weer genieten bij en in het zwembad, wandelen langs de zee , kijken hoe bij vloed de golven tegen de rotsen beukt en de board surfers de gaafste capriolen uithalen op de golven. Meestal ben ik ook wel benieuwd hoe het nu onder deze zeespiegel eruit ziet. Ik heb geen duikbrevet, maar snorkelen kan heel goed op onze vakantie bestemming. Misschien toch maar duikbrilletje kopen...


Een tochtje onder zee en je ogen uitkijken van de prachtigste kleuren koralen en tropische vissen, die er geen erg in hebben dat jij speciaal naar hen komt kijken. Onder andere in de film Nemo zit een prachtig voorbeeld van al deze Amazing! kleuren....neem maar een kijkje...



Wat ook een mogelijkheid is, op dit vakantie eiland, is BOB Diving! BOB staat voor Breathing Observation Bubble. het is vergelijkbaar met een onderwater scooter en je helm is de Bubble, hahaaha! Je hoeft hier geen duik ervaring voor te hebben om zo tot maximaal 5 meter diep te kunnen en te genieten van de onderwaterwereld.



Zo dan wordt het nu tijd voor een zomerskaartje met wat verkoeling, die je laat verlangen naar vakantie. Duiken jullie mee naar de bodem van de zee? ...Haha.


Het is een schudkaartje geworden met uitzicht op de tropische onderwaterwereld, gemaakt met een lege plakband ring van 6mm breed, mica en het schudmateriaal is decoratiezand met hele kleine steentjes. De hele leuke add-ie visjes zwemmen net voorbij. Als je namelijk het ringetje aan de achterkant er afknipt, kunnen ze heel makkelijk op je kaart bevestigd worden op je kaart met tacky lijm. Maar deze zijn natuurlijk ook super geschikt voor een Band-it vakantie/zomer armband. Het decor wordt gekleurd door oranje koraal en de metallic blauwe luchtbelletjes.

Gebruikte materialen:
1201/0018 Lin & Lene zee items
1201/0095 Lin & Lene Travel
6002/0023 Blaadjes 2
6002/0031 Label
6002/0049 Dolfijnen
6002/0447 Cutting & embossingstencil cirkels
6011/0022 Papierblok Summer Lovin
6011/0701 Papierblok Colour Painting style
6011/0204 Papierblok
6300/0022 Organza herfst
6380/0003 Add-ies beaching it
6380/0007 Something fishy
6370/0056 Artificial Flowers
6410/0027 Clear stamps Summer holiday (ENG)
8011/0107 Spiegelkarton
8013/0011 Karton intensieve kleuren


Het travel stenciltje van Lin & Lene is gestanst uit geel papier en bewerkt met oranje distress inkt. Het dolfijntje komt van de dolfijnenrand van Joy!crafts, welke is losgeknipt en ook bewerkt met distress inkt. Ook heel gaaf uit de add-ie collectie zijn de slippertjes. Hier zijn ze gecombineerd met de artificial flowers, de calla's. 

Dit kaartje is een totaal pakketje van zon, zee en strand en ik verlang zeker naar vakantie, hoor, nog een paar daagjes. I love summer! xxx en ....



dinsdag 11 augustus 2015

In the Picture: Movie Tickets en Grachtenpandjes

Hallo allemaal,

Vandaag staan op het blog van Joy!Crafts de Lin &Lene huisjes en de nieuwe filmtickets "In the Picture". Er zijn 4 verschillende soorten huisjes. De movie tickets 6004/0001 is een stencil met daarbij clear stamps, met verschillende soorten teksten, die precies weer in het stencil passen.

Onder diegenen die op het blog van Joy!Crafts een reactie achterlaten wordt een setje movie tickets en een Lin &Lene huisje verloot. Maandag 24 augustus wordt de winnaar bekend gemaakt.
Dit is mijn bijdrage,


Ik heb de kaartvorm gemaakt van de omtrek van het linkerhuisje op de kaart en vergroot met een computerproggie. en daarna uitgeprint en uitgeknipt. Hetzelfde gedaan met het designpapier, maar dan iets kleiner. Gemakt met het nieuwste kerstpapier in een blok van 30,5 x 30,5 cm. Echt ideaal deze maten, en veel verschillende kerstpatroontjes. De Movietickets zijn hiernog achter de huisjes geschoven..hihihi wat een hoog huisnummer hè? En het heeft al gesneeuwt... brrr moet er eigenlijk niet aan denken, ik moet nog op vakantie!!!


Als je de tickets eruithaalt dan komt de kerstboodschap tevoorschijn. Gestempeld met Versamark en wit embossingpoeder bewerkt. Ook zijn beide tulp stansen gebruikt.

Gebruikte materialen:
1201/0096 Lin & Lene huisje
1201/0097 Lin & Lene huisje rond
6002/0405 Love fantasy
6002/0470 Cutting & Embossing stencil - tulp
6004/0001 Clear stamps/ Stencil - bioscoopkaartjes
6011/0703 Papierblok Happy Holidays 30,5x30,5cm
6020/0001 Zelfklevende parels parelmoer
6030/0007 Brads paars
6300/0023 Organza lila
6300/0328 Ribbons handmade collection 1 - set 1
8011/0408 Papierset A4 glitter
8013/0021 Paper for cardmaking cardstock wit 30,5x30,5cm






Één van deze huisje kunnen jullie dus winnen samen met de stempelset MET stencil...geweldig toch?



Hier 2 close- upjes van de dichte tulp


De huisjes zijn gemat op paars glitterkarton. Maar kijk, wie laat nou in de winter zijn ramen open staan? ! Nou ja... lekker koud brrr. hihihi.

Vergeet niet naar het Joy!blog te gaan door middel van de link die bovenin staat in het roze.. en maak kans op die mooie prijs. Lol... fijne dag, doei doei!

dinsdag 4 augustus 2015

THE SEAWEED IS ALWAYS GREENER.....

Aloha hoolagirls,


Voor degene die denken dit kaartje heb ik al gezien...kan kloppen, Vorige week foutje gemaakt door deze toen al online te zetten. Maar was nog niet de bedoeling..foutje bedankt!! Dus heb hem gauw weer in concept gezet en opnieuw ingepland.

Dit keer wanen wij ons op een tropisch strand met een wel heel speciaal uitzicht en neee, het is geen fatamorgana, hoor. Kijk maar eens wat daar opduikt.....


Meerminnen komen al vanaf de klassieke tijd in vertellingen voor. Deze mythische wezens, half mens, half vis, zien we voor het eerst voor in teksten uit Babylonië, zo rond duizend jaar voor Christus. De betoverende Sirenen uit de Odyssee kunnen gezien worden als zeemeerminnen. Middeleeuwse teksten staan vaak vol sterke verhalen over hele meerminsteden, niet in het minst gevoed door het bijgeloof van zeelui. In allerlei moderne fantasieliteratuur, van Peter Pan tot Harry Potter, spelen ze nog steeds een rol. En natuurlijk niet te vergeten, de Disney klassieker: De Kleine ZeemEermin! Zet het filmpje aan en geniet van de muziek.....



Het verhaal gaat over:
Ariël, een mooie, jonge zeemeermin, redt de knappe mensenprins Eric van de verdrinkingsdood. Ze wordt verliefd op hem en vraagt de heks Ursula om haar staart in benen te veranderen. Dat doet Ursula in ruil voor Ariëls hemelse stem. En Ariël moet Eric voor zonsopgang van de derde dag kussen, anders wordt ze weer zeemeermin en zal ze voor altijd Ursula's gevangene zijn.

Zodoende is Ariël ook op mijn kaartje beland....maar daarbij de volgende gedachte bovenkomt...

Wuivende palmen en een zeebriesje ... wie zou dit niet 365 per jaar willen? Ik wel, hoor! Lekker blote voeten en met hippe slippers flaneren langs het strand. Voor diegene die nog op vakantie gaan, hieronder alvast een zomers kaartje en voor diegene die al geweest zijn, nou, die kunnen nog even nagenieten!


De afbeelding is gemat op twee schuin opelkaar bevestigde Lin & Lene nest stencils, zodat er een gegolfde rand ontstaat. De palmbomen zijn bewerkt met groene distress inkt en later terug in het stencil geplaatst om de bruine accentjes te geven. Losgeknipt en bevestigd op een tweede stans welke van kraftpapier is.

Gebruikte materialen:
6002/0006 C & E stencil rand 6
6002/0470 C & E stencil tulp
6004/0001 Clear stamps/stencil bioscoopkaartjes
6011/0302 Papierblok vintage
6011/0308 Papierblok spring
6011/0701 Papierblok colour painting style
6020/0008 Zelfklevende parels lichtblauw
6030/0004 Brads turquoise
6410/0027 Clear stamps summer holiday (ENG)
6410/0304 Clear stamps visthema
8089/0203 Kraftpapier


De nieuwe tulp stans is hier in close up te zien in twee frisse kleuren. Zie hoe mooi hij in het midden naar elkaar toe valt? Het "bioscoop"kaartje is gecombineerd met een Summer Holiday afdrukje. De cijfers zijn gestempeld door de rest van de stempel af te plakken, zodat daarna clear stamp "beachmail"geplaatst kan worden. Zo maak je met iedere gepaste afbeelding een uniek labeltje voor jouw originele kaart!