vrijdag 28 juni 2013

NOG EEN VINTAGEKAART GEMAAKT!

Goedemorgen op deze super vrijdag,

Allemaal een heel hartelijk bedankt voor al jullie toffe berichtjes die jullie achterlaten. Elke keer is het een feestje om dit te lezen...SMILE! Eerst wil ik een leuk berichtje delen. Op het KIC blog ben ik in de top drie terecht gekomen met mijn kaartje FLESSENPOST. Das een hele eer en mocht deze badge plaatsen. Leuk toch ? Kijk voor de winnende creatie bij KIC



Na mijn Roze Tante Til kaart, heb ik nog maar een roze kaart gemaakt. Dit keer weer een vintage kaart voor de nieuwe challenge bij We Love Vintage Challengeblog, de opdracht van challenge nr. 5 is:
maak een vintagekaart/creatie met dieren als extra..... dus niet alleen dieren maar bijvoorbeeld een jongetje met een hondje of een meisje met een paard.......enz. Ik heb weer veel Noor! items gebruikt!

High Tea met poessie mauw in de tuin!!!

Joy! Crafts - Noor! Design - Hoek Franse lelie 6002/0135
* Joy! Crafts - Noor! Design - Midden Franse lelie 6002/0134
*Joy! Crafts - Noor! Design - Cutting & Embossing stencil
 rond nr. 2, 6003/1002
* Cheery Lynn Exotic butterfly snall DL 113
* MD Creatable Vranch and Flower LR 0257
* MD Creatable Swirls LR0116
* Vintage Knipvel van Nellie Snellen

Alles natuurlijk weer gedistressed met Vintage Photo en vleugje Worn Lipstick. Roze en parelmoer parels toegevoegd. De vlinders zijn drie keer gestanst... pfffttt allemaal in wit, roze en kraft.. hihihi..RSI krijg je er van! En het niet te missen kant bij een vintagekaartje is van MD. De designpapiertjes heb ik van het internet geplukt. 

 En dit is mijn favoriete dier...de Golden Retriever. Wat een schatje is het toch...Ik heb zelf geen huisdieren, maar zou dolgraag dit hondje willen. Ik woon zelf dichtbij een recreatiegebied en met de tuut ben ik zo bij het strand en daar kunnen we dan lekker ravotten...toch Arjan maar weer voor de ZOVEELSTE keer lief aankijken???


Mijn vintage kaart heb ik ingeschreven bij:
Hobbyvision: kleuren en vlinders
HobbyHome: Alles mag
KIC: Bingo, keuze:  Roze, afbeelding , kant

Nu moet ik niet vergeten om mijn nieuwe volgers een warm welkom te heten ... bij deze ! En een  heel prettig weekend gewenst voor iedereen.








donderdag 27 juni 2013

KLODDERTJE ROZE HIER... KLODDERTJE BLAUW/GROEN DAAR!

Ajoo Altesaam!

Dit was een van de bekendste uitspraken uit het jeugdprogramma "Familie Knots"en werd uitgezonden begin jaren '80 door de NCRV. Deze uitspraak was op het lijf geschreven van Neef Herbert. Kennen jullie het nog, vast wel! Bijna alle personages uit deze serie werden door slechts drie acteurs gespeeld.  ..... Hahaha weet het nog goed hoor, keek het altijd op de woensdagmiddag met een bakkie chips en limonade met een rietje!


Tante Tilly!!
Het speelde zich af in het huis van de familie Knots waar Tante Til kunstschilderes is. Ze draagt altijd een grote roze jurk, een roze hartjesbril en ze rookt haar sigaretten uit een sigarettenpijp.Tante Til is min of meer de kostwinner voor de familie, voor ieder schilderij krijgt ze naar eigen zeggen "een slordige duizend piekjes".

In de keuken treffen we opa Herman en oma Johanna Knots, de ouders van Tante Til. Opa Knots (de ouwe zemelaar) moppert altijd op oma Knots: "Hè mens, wat ben je toch onhandig!", en heeft een diepgewortelde hekel aan kinderen. 


Oma kookt bizarre soepjes en maakt een potje van het huishouden. Beneden heeft de familie Knots een stripboekenruilwinkel, waar het nichtje Hansje achter de toonbank staat. Hansje heeft haar middelbare school niet afgemaakten ze doet dan ook de avondschool, waar ze een oogje op de onderwijzer Arend Vogel en die huurt op zolder een kamer.Tot slot is er nog neef Herbert, de ambtenaar. Hij komt vaak langs bij zijn familie en is gek op speledingetjes.

Tante Til heeft de gave om mensen met de roze verf te bedwelmen om ze zo weer op het rechte pad te brengen of om ze van hun problemen te verlossen. En dan komen er in de winkel natuurlijk regelmatig kinderen langs , waarop Opa weer een geniale uitspraak heeft zo vannu....:"ettertjes" of "hyena's". Soms willen ze alleen iets kopen of ruilen, soms ook hebben ze een probleem waar in de aflevering nader op wordt ingegaan. Dussss... allemaal afleveringen met wijze lessen erin of het was op een thema gebaseerd. Was heel leerzaam voor kleine Annietwananettie!

Jullie begrijpen wel dat mijn kaartje heeel erg ROZE is geworden, hahahaha! Tenminste dat vind ik wel,hoor! Je kan weer klikken op de foto voor een vergroting!



GEEF ME MIJN ZONNEBRIL!!!!
Het is een Criss Cross kaart met designpapier van MD Prettypaperbloc Beautiful Butterflies, PB 9089 en PB 9090 Cafe La Patisserie.Een papieren bandje eromheen gemaakt die je er af kan schuiven met een borderrand mal van X-cut.... hihhihi sorry voor het woord... ja kan er ook niks aan doen! Roze kant en twee MD Knoopjes en op het uithangbord een tekststempel van Noor! Design. Uiteraard de HOT ITEMS van de mallen en stempels op dit moment zijn de Vlinderstans en stempel Silhouettes Flowers nr 3 van Noor!Design, die MOESTEN er gewoon echt bij! Ik laat de Tante Til kaart mee doen bij:

Miekelotte: Criss Cross kaart
Creative Cutting Challenges: knoopjes en/of stiksteekjes
Marianne Design Divas: Lace and Pearls

Als afsluiter show ik mijn allereerste Tante Annie à la Tante Til creatie. Gemaakt op de peuter-speelzaal...hahaha. Mijn moeder heeft het al die jaren voor me bewaard en toen ik samen ging wonen, heeft ze die ingelijst aan me gegeven. Jullie zullen het niet geloven maar de kleuren die erop zitten, (kobalt) blauw en (zee)groen met een vleugje (beuken) bruin, zo is ook EXACT al 17 jaar lang onze huiskamerinrichting!!!!!



 Jaaaa... toen wist ik al hoe ik later mijn huisje wilde inrichten hoor... hihihhi! Ongelofelijk, toch?

Nou voor nu zegt Tante Annie...nog een fijne avond en een heel creatief weekend, misschien totziens a.s. zaterdag in Spijkenisse op het Summerevent, daaaagggg allemaal!!!







zaterdag 22 juni 2013

DON & DAISY DAGEN JE UIT DEZE ZOMER!

Weten jullie het nog?.......

Dat ik voor 1 keertje als gastdesigner een voorbeeldkaartje mocht maken voor het Don & Daisy blog...Nu is het eindelijk zover dat ik mijn bijdrage mag showen, want vandaag begint de nieuwe Challenge, nummer 9 alweer met het thema: maak een zomerse tag/labelkaart! Bedacht door Sigrid KlingenbergDoe gezellig mee aan deze uitdaging om in een lekkere vakantiestemming te komen! De challenge duurt tot 13 juli a.s en de prijs is ook weer om van te smullen. Het receptje voor deze zomerse creatie is:

Lekker relaxen in de zon met een spannend boek en een tropische cocktail!!

* Paperbloc Fancy Flowers Pk9088
* Creatable Branch and flower 1: alleen de bloem LR0256 
* Creatable Branch and flower 2 :alleen de bloem LR0257 
*Tiny's butterflies Col1319
 *Creatable decoratieve elegantie LR0157
* Clear Stamp Don & Daisy In het zonnetje - Marianne Design DDS3320
* Craftable Caroussel mal : alleen het verbindingsstukje om het lintje erdoorheen te doen  CR1236

Andere materialen die ik heb gebruikt zijn, roze linnenkarton, lichtblauwe parelpen, roze embossingpoeder voor de vlinders en de stempels SUMMER en het ienimienie cocktailglaasje zijn van collectie van Joycrafts, verhit met de heattool. Wolkjes van Noor!Design. De ananas en rechtsonder het cocktailglas zijn van internet en heb ik 3D gemaakt. Het lint is gevlochten. En als laatste een Nestibility van Spellbinders waar Tracy in de spotlight staat... of eigenlijk in de SUNlight!

Ik vond het super leuk om dit te maken en voor hun bezig te zijn. Ook wel heel spannend hoor! Want ja, je weet nooit of het in de smaak zal vallen, of dat je het een keertje verprutst ? Ben benieuwd wat jullie ervan vinden. Maar ik ben er super tevreden over! Ik laat mijn label meedoen bij:
HobbyHome: Bloemen
Crealing: Bloemen

Tevens een warm welkom aan mijn nieuwe volgers en heerlijk, hoor, nog steeds dat bloggen! 


Follow on Bloglovin

donderdag 20 juni 2013

MY BONNIE IS OVER THE OCEAN...

My Bonny is over the sea,

En..... Breng hem maar back To me, To me.. .hihii! Nog ffies en Arjan komt weer thuis uit Canada. De dagen zijn gelukkig omgevlogen en die twee weekjes zijn lang zat hoor, Langer mag ie niet weg van me...hahaha!

Alleen hoop ik niet dat door het weer hij verder moet met de boot met een Noordwesterstorm ofzo...Door weer en wind en hoge golfslag! Ohhh zie het al voor me wat hij kan er heel slecht tegen, hij is snel zeeziek. Hij is 1.90 meter en volslank en hij wordt zelfs al met een LUCHTBEDJE op zee ziek...hahahaaha! Ahhh zo sielugggg. Mijn kaartje is er dan ook weer op gebaseerd voor onze mannen met stempels EC 0144, Eline's Beach House en design papier Eline's Beach House PB 7043 van MD. Schelpjes en frantage mochten ook weer niet ontbreken. Scheepsknoopje er bij en weer helemaal blij!

Hopelijk geen zwaar weer opkomst??

Aan de andere kant waait ie wel weer met alle winden mee...maar met welke?

Met de borawind misschien? Dat is een droge, vaak snijdend koude valwind uit noordoostelijke richting. Deze wind laat zich vooral voelen tijdens de winter over de Adriatische Zee. Plaatselijk kunnen er dan windstoten tot 180 km/u kunnen ontstaan! Oepssssie...die moet groen zien van misselijkheid, dat wordt um nie hoor. Oh en wacht eens even, de Volkswagen Bora is ook naar deze wind genoemd, zou ie dan met de auto komen, neeehhhhh joh!

Dan maar met de chinookwind. Dit is een droge en warme wind, vergelijkbaar met een föhn in de Alpen. Deze wind waait vanuit het westen over de Rocky Mountains en over de prairies in het westen van Canada en de Verenigde Staten. De naam chinook komt van het Chinook-indianenvolk in het noordwesten van Noord-Amerika. Kijk we komen in de buurt...

Of de mistralwind met een koude, krachtige noorden- tot noordwestenwind, die windkracht 9 (stormkracht) kan bereiken....Uh, oh, brrrrr.
Dan komen we bij de moessonwindeen de periodieke wind in tropische gebieden die een halfjaar lang uit een bepaalde richting waait om dan ongeveer 180° van richting te veranderen. Hihihii, mannen zijn soms ook zo veranderlijk alswat! Nou, de passaatwind slaan we maar over en de siroccowind, die hebben we volgens mij dinsdag hier goed gevoeld... pfft wat vies hot was het!

Zullen we hem binnenkort dan maar gewoon gaan halen op Schiphol met de tuut?? Ja hè...doen we !

De challenge waar ik dit kaartje aan mee laat doen is bij Scrap@Card challenge blog: kleurenchallenge , Marianne Design Challenge blog:gebruik kraft en Krejateja:Strand




maandag 17 juni 2013

ITALIAANSE VADERDAG!!!

Yo lieve bloggers,

Hoop dat iedereen een fijn weekend heeft gehad en dat alle vaders weer voorzien zijn van nieuwe sokken, zelf gemaakte asbakken, een luchie hier en een aftershave-je daar..., een nieuwe aansteker en de nodige koffiemokken met Ai luf papa!

Voor mijn schoonvader wordt het een ittilieelliaaanse vaderdag ...hihihihi. En schoonmoeders natuurlijk ook, ja die mocht dan maar ook mee voor deze ene keer! Zondag langsgeweest ook om prettige vakantie te wensen en vanochtend zijn ze vertrokken naar Italië en verblijven twee weken aan het Gardameer. Ze hebben ook de elektrische fietsen meegenomen want daar houden ze zo van!

Lago di Garda

Ik heb mijn kaartje en kadootje natuurlijk daar op aangepast en het is een envelopdoosje met een informatief boekje over het Gardameer.En je kan de envelop aan de achterkant open en dicht doen door middel van een klittenbandrondje. Uiteraard weer aangekleed met de nodigde materialen:

CIAO SUOCERO!!

* Creatable Camera LR 0274
* Creatable Fiets LR 0233
Craftable Toren van Pisa  CR 1222
* Creatable Uithangbord LR 0191
* MD Clearstamps  Journey CS 0858
* Noor!Design alfabetstans nummer 3 6002-0141
* Clear stamps Noor!Design Summer Holiday 6410/0027

De achtergrond , het kaartje van de Laars van Italië, de kleine fotootjes, de postzegel en het Colosseum in het fototoestel komen allemaal van internet. Alles afgewerkt weer met distressinkt Mowed Lawn en Aged Mahony en beetje Vintage Photo. De achterkant heb ik niet zoveel aangedaan. De achtergrond komt ook weer van internet en het sluitzegel maakt hem dicht d.m.v. het klittenbandrondje aan de binnenkant!


Ik weet zeker dat ze het naar hun zin zullen hebben en niet zullen verdwalen en zich niet vervelen want ze hadden nog meer activiteitenboekjes meegenomen!! hahahhaahaa....
Ik mijn creatie laten meedoen bij:

De Creatieve Zebra: Alles mag
Ge-We hobby challengeblog: alles mag
Kleurenfestijn: vakantie
Hobbynu: vaderdag
Krea2Day: maak iets voor de mannen om ons heen

Als laatste hebben we ook weer een paar dames bij het cluppie, hoi...Kitty, Manuela, Mia , Annette en Sandra. Dan nog Eline en Machteld via Bloglovin, hebben jullie ook een blog, want die kom ik helaas niet tegen??

Dan wens ik iedereen een ARRIVEDERCI!!! CIAO, CIAO...MI AMORE!


dinsdag 11 juni 2013

FLESSENPOST

Hééé...kijk nou wat spoelt daar nou aan...post!

Ik loop op het strand en zie ineens een fles liggen, wat moet ik daar nou mee! Oh, maar wacht even er zit iets in....en meestal betekent dat niet veel goeds! FF kijken.... en ik open het flesje en begin te lezen....mmmm iemand van een ver, ver onbewoond eiland heeft hulp nodig! Wat een rare manier van contact op te nemen in deze moderne tijd en je zou denken, die heeft toch geen schrijfgerei bij zich?
Hoelang zou dat geleden zijn, dat er voor het eerst iemand zou iets heeft bedacht...

Op een onbewoond eiland...???

Flessenpost: is een vorm van communiceren waarbij een briefje in een fles naar een onbekende ontvanger wordt opgestuurd via het water. Flessenpost is bekend geworden doordat zeelieden, als uiterste noodkreet, een fles met daarin een laatste wens overboord gooiden, in de hoop dat deze zou aanspoelen en een lezer zou bereiken.

Ugh Ughu ughhh!!!
De Indianen uit Amerika gebruikten rooksignalen om anderen mee te waarschuwen, bijvoorbeeld als er gevaar dreigde.Het waren simpele signalen die makkelijk te herkennen waren. Een korte rookpluim betekende bijvoorbeeld dat er vijanden in de buurt waren. Als de signalen achter elkaar herhaald werden, betekende dat er veel gewapende vijanden in de buurt waren. 
Als de rookpluim telkens weer werd gestopt en aangestoken, was dat een sein dat de Indianen op een bepaalde plek moesten verzamelen. De rookpluimen werden ook gebruikt als ze in de verte andere Indianen zagen aankomen, maar niet wisten bij welke groep ze hoorden. Als degene die het vuur aanstak links van het vuur ging staan, dan betekende dat: "Wie zijn jullie?".
En dan natuurlijk niet te vergeten de tam-tam trommels, postduiven en de morse-code die ook later werden gebruikt om berichten te verzenden. We werden steeds moderner met de televisie, radio, internet, het faxapparaat ...

Tegenwoordig ,als jij met iemand in Canada wilt praten, dan gebruik je een webcam of Skype. Zoals ik nu de komende twee weken zal doen, om dat mijn mannetje daar zit op het moment voor zijn werk in Toronto! Gisterochtend heb ik hem weggebracht naar Schiphol. Boehoeoooe... mis hem nu al! Dit is zijn uitzicht van het hotel op de Niagara watervallen die hij net aan kan zien...

Klik voor vergroting
Klik voor vergroting


















En wat dacht je van sms-en. Een SMS bericht versturen kost minder dan een minuut om het waar dan ook ter wereld te ontvangen. Tenzij het heel druk is op het netwerk, zoals met Nieuwjaar, dan duurt het wel even voordat je sms ontvangen is!!!!!! Grrrrrrr.... hihihihi. 

Maar er wordt nu gewoon ff geWHATSAPPT, natuurlijk... gratis en binnen 1 seconden is je berichtje weg...zomaar vervlogen over de Atlantische Oceaan, 8 uur vliegen en zes uur vroeger , huh??? hahahaha. 

Nou over tot de orde van de dag, mijn creatie:


Spelen aan het strand.... en een bijzondere vondst!

Het is mijn tweede vintage kaart geworden weer met een plaatje van Nellie Snellen. Verwerkt in een stans van MD en versierd met kant, een bedel in de vorm van een bloem/zeester en schelpjes. De bikini, slippertjes,stempel en de stans achter het flesje zijn van Noor!Design. Wondgaas gebruikt en hier en daar het nieuwe super gave spullie ,Frantage erop gestrooid en aan de onderkant verhit met de heattool. Alles weer gedistresst met blauw en bruin. Bij de volgende blogs zijn er leuke wedstrijden waarvoor ik mijn kaartje heb ingeschreven:

Hobbyhome: Bingo, vintage, kant en bedel rijtje
Scrap@Cards Challenge Blog: Kleurenchallenge
We Love Vintage Challengeblog:: maak een zomerse kaart
Kleurenfestijn: vakantie
Duymelot: Have fun at the seaside
Kaartjes-Inspiratie ChallengeBlog: bruin/blauw
Nou was dit keer wel een lange post en hoop dat ik jullie er niet mee heb vermoeid...dan maar nu lekker uitrusten op onze strandlakens en lekker bruin worden in de zon!




maandag 3 juni 2013

LEUK NIEUWTJE..!

Weer een nieuwe week,

Nieuwe week en nieuwe kansen, zeggen ze dan.

Weet jullie hoe leuk het is om op een blog te lezen dat je een voor 1 keertje gastdesigner mag zijn? Nou, héél leuk dus:) , en door mij is dat nog zacht uitgedrukt...



Ik zag dit weekend op het blog van Don & Daisy, dat ik gekozen was om gastdesigner te zijn voor de komende 9e challenge! Ik deed daar aan mee met mijn kaartje van twee posten geleden Dat was zo een fantastische mededeling, mijn weekend kon niet meer stuk en al helemaal niet door het prachtige weer.

Daisy had blijkbaar haar plantenbakje zo goed gevuld dat ze opeens bestookt werd met vlinders, hahaahha! Tevens kreeg ik van het weekend een mailtje van Neline van het blog van Don & Daisy ( klik op de link voor de uitslag van deze wedstrijd) van Marianne Design met daarin dus de uitnodiging om voor 1 keertje gastdesigner te zijn.

De volgende challenge zal starten op 22 juni ... dus heel even geduld allemaal als jullie mee willen doen.

Jullie zien het vast al wel voor je hoe ik hier nu staat te dansen en hoe ik mijn benen in mijn nek gooi ...gaaf om zoiets mee te maken!!!!!

Nu ga ik eerst wat energie en inspiratie opdoen wat ik ga maken voor deze Challenge! Een hele fijne dag allemaal, toedeledoki...

zondag 2 juni 2013

MIJN ALLEREERSTE SNOESJE

hallo, volgers, kijkers, bloggers, freubelaarsters... etc,

Mijn allereerste ontmoeting met Snoesje was in september 2009...Ik weet het nog heel goed... het was een dag ... hahahaha, nee hoor, ik ga jullie niet vermoeien met een verhaal over een dag die ik totaal niet meer weet!

Bij Marianne Design is alweer een tijdje een Challenge gaande met als kaskraker, gebruik een wat ouder snoesje op je creatie, waaraan je nog mee kan doen tot 5 juni.  Nou toen dacht ik, laat ik het maar gelijk goed doen en ben eens in mijn snoepwinkel gedoken bij de KNIPP-INN, jaaja, loopt als een tierelier, joh! En ik heb de enige echte eerste Snoesje-knipvel tevoorschijn getoverd, die uitkwam in september 2009. Das zoooo vintage, hihihihi!
Tevens doet dit kaartje mee bij Marianne Design Marianne Design Divas: Get you dies out.
Old School Snoesje!!
Het is  3DHM005 knipvel "Snoesjes Kerst" uitmakende van nog 3 stuks. Snoesjes Winter, Snoesjes Herfst en Snoesjes De Mooiste en natuurlijk allen ontworpen door Hetty Meeuwsen.

Mijn kaartje is dus in deze tijd van het jaar een kerstkaart geworden, ja dames echt, sorry , kan er niks aan doen! Het is een trapkaartje geworden, zodat ze door de bomen het bos nog kan zien...Voor deze terug-in-de-tijd-kaart heb je nodig:

Een nostalgische kerst in de maand juni 2013!
* 3DHM005 Snoesjes Kerst
* LR 0116 Creatables frames and Swirls
* LR 0134 Creatable  Kerststerren
*LR 0175 Kerstboom 2
* LR 0135 Kerstboom 3
*LR 0192 Creatable Leaves
* Lintje Kruidvat
* Perlenpen parelmoer
*Starform Stickers wit
* Rode sterpareltjes
* Designpapier van Avec
* Wit linnenkarton

Dit keer dus geen bloed, zweet en tranen voor een vintagekaartje, maar back to the beginning! Voor nu welterusten.. en tot snel...