zaterdag 27 juli 2013

ONTSPANNING, RELAX EN RUST...BIJ DE GEUR VAN???

Neem allemaal ff een goede snuifffff...

En ademen jullie allemaal maar ff goed in, want dan komen de aroma's je echt tegemoet, ik heb namelijk de primeur van de eerste GEURcomputer, hahaha! Nou ruiken jullie het al???... Ik wel, ik ga bijna van me stokkie. Wie heeft het niet een geurzakje of een een builtje met lavendel in de wc of tussen de kleding hangen en of liggen om de motten te verbannen? Gevuld met de lekkerste gedroogde geurige bloemen die je je maar voor kunt stellen...maar waar kan je ze nou het beste vinden? Ja duhh, bij een tuincentrum of nog beter bij andere mensen in de tuin, hier 1 straatje achter mijn huis, hihihi... ohhhhh, Antoinette toch!!


Het begint in Vive La France..en reizen we af naar de Provence om de lavendelvelden te ontdekken en in bloei te zien in de maanden van half juni tot met eind augustus. Lavendelplanten houden van de zon, maar niet van natte voeten. Daarom groeien ze het beste in landen rond de Middellandse zee of in landen met een soortgelijk klimaat. Jaarlijks worden er op zo'n 21000 hectares land lavendel verbouwd. De Alpes de Hautes Provence neemt hier het grootste deel in.
De plant groeit op een hoogte van 500 tot 1500 meter. Aan elke stengel groeit slechts één bloem. en vormde lange tijd de lavendelindustrie in de Provence. Voor 1 liter lavendelolie is 130 kilogram lavendel nodig!!!! Eén hectare lavendel geeft ongeveer 20 liter lavendelolie.

Lavendelolie wordt vooral gebruikt in de parfumindustrie, maar ook in de geneeskunde. Het werkt kalmerend, pijnstillend en ontsmettend. 

Lavendelolie werkt rustgevend na een drukke dag of tijdens een stressvolle periode...( Nou dat wordt inslaan ...hihihi)
* Bij een lichte hoofdpijn kan lavendelolie verlichting geven. ( Ben al aan de drugs...)
* Een druppeltje lavendelolie op een muggenbeet vermindert het jeukende gevoel ( Weet niet of dat of dat helpt, ze moeten altijd open bij mij!)
* Lavendelolie werkt erg goed als een luchtverfrisser. ( Hahaahha niet als Arjan naar de WC is geweest!!!)
* Lavendelolie houdt insecten op afstand ( Nou, de grootste insect krijg ik al 17 jaar lang niet het huis uit!! .... ohhhh)
* Lavendel draagt bij aan een goed humeur, omdat de geur doet denken aan de zomer en het zuiden van Frankrijk ( O, nou dan heb ik daar niet zoveel van nodig... denk zo al aan mijn vakantie...pfft nog bezig met aftellen!! En een goed humeur krijg je er gratis bij...)
* Lavendelolie kan worden gebruikt in een bad. Om te voorkomen dat de olie op het water blijft drijven doe je 8-10 druppels in een half kopje melk en voeg je dit toe aan het badwater. ( Nou jeetje, wat moet ik hiermee, ik heb geen bad, helaas...geen leuke tip, hihi!)

Veel leuker was om het bijpassende kaartje te maken, daar ik pas geleden op het blog van Joy!crafts een stans heb gewonnen in de vorm van een parfumflesje met mijn Aloha Hawaï kaart. En mijn fantasie sloeg weer op hol..op internet een heel leuk vintageplaatje gevonden, een vrouw met vleugels op haar rug en zeepbellen in haar hand! En voor de jongere kijkers onder ons, die moeten dan maar ff hun oogjes dicht houden, want ze is helaas naakt! Ik heb geen zwart balkje kunnen vinden, hihihi en zonde van het plaatje, moet kunnen toch?? Ik had haar eerst maar ff in de tuin geplant ,want ze had ook een fris briesje nodig na het warme weer van meer dan 30 graden!


Vintage Lavendel Bubbles ( Klik voor vergroting)

Het is een tag geworden in lichtblauw en wit, met designpapier van Maja en stansjes van Joy!crafts en Noor!Design en bloemenstansjes van MD. De ECHTE lavendel, ssstttttttt.....echt wel eerlijk gepiiiikk....oepss geplukt hihii.Alles gedistrest met Vintage Photo en Tumbled Glass en wat blauwe Frantage op de vlinder en op het plaatje. Kant, parels en een lichtblauwe Brad waren de finishing touch.

Mijn tag heb ik geplaatst bij:
We Love Vintage Challenge blog: Minimaal 1 vlinder
Hobbyvision Romantische kaart met kant


O ja, nog een laatste tip met lavendelolie:

* LAVENDEL DRAAGT BIJ AAN EEN BETERE NACHTRUST!! Moooi, dan wens ik iedereen nu welterusten en ik ga mijn kussen eens lekker besprenkelen....  droom zacht allemaal!


vrijdag 26 juli 2013

SNOESJE MET VAKANTIE!!!

Een hele goede plakkerige morgen allemaal,

Vandaag is het de drukste vakantiedag op Schiphol...en in het weekend verwachten ze ook nog een behoorlijke toestroom!! Wie vertrek er dan naar een zonnig oord??? Ze verwachten bijna een recordaantal van 180 duizend reizigers te verwerken...hoe krijgen we dat voor elkaar? En er vertrekken en landen ongeveer zo een kleine 1400 vliegtuigen vandaag, onvoorstelbaar, toch?

Nou,om deze mierenhoop zo snel mogelijk het land uit te verdrijven, begeleidt en informeert extra personeel het hele vakantieseizoen passagiers en wijst indien nodig de weg. Hihihii... follower the leader, leader, follow the leader....MIND YOUR STEP, MIND YOUR STEP...hahahahaa!

Het gaat om RUIM 500 man luchthavenpersoneel dat normaal gesproken kantoorwerk doet. Secretaresses, communicatiemedewerkers en directieleden worden achter hun bureau vandaan getrokken om op verschillende fronten mee te helpen. Zo he, he, doen die ook eens een keer wat !!! hahahaha.....
Ook diverse entertainers vermaken de vakantiegangers tijdens het wachten.  Zo kunnen kinderen zich vergapen aan goocheltrucs en verrassen zingende en dansende stewardessen de vakantiegangers,maar of we op dat gezang zitten te wachten, weet het nog zo net niet,hoor?? Nijntje is er ook voor het kleine grut en er worden Smurfenijsjes uitgedeeld....... mmmmm ff lekker een blauwbekkie halen,hoor!

En er is 1 cluppie slim geweest om eerder te vertrekken naar een tropisch oord met witte stranden en tuimelende dolfijnen! Juist, Snoesje, die is er al gearriveerd met haar zusjes...in haar eigen Beach Bar en een privéstrandje. IJsjes en cocktails in overvloed, picknicken onder een palmboom en lekker een verfrissende duik met de dolfijnen! 


Tropical Paradise with the SNOESJES

Een Easel-uitvouwbare-trapkaart...goed woord voor Scrabble haha! Plaatjes van internet, Snoesje 3d knipvellen en stans Craftable Scandanavian House CR 1217 verbouwd en verknipt zodat het een strandhuis is geworden! En Creatable leaves toegevoegd voor het dak en het strandje... En het vlindertje is van Joy!crafts. Met distressinkt Squeezed Lemonade heb ik het strand breder en en langer gemaakt.

Deze kaart brengt een bezoekje bij:
Hobbynu: Zomer
Miekelotte: Alles mag
Crealing: geen vierkant
Hobbyhome: Kleurenchallenge

Dan rest mij nog, mijn nieuwe volgers een warm welkom te heten, leuk dat jullie mijn blog hebben gevonden,gezellig! En kom gauw bij jullie buurten...en voor allen die nog op vakantie gaan, hele goede reis en genieten, genieten en nog eens genieten...want ik ben ook aan het aftellen!




vrijdag 19 juli 2013

WAAR IS DAT FEESTJE???

Bij Tiets is dat feestje!!!,

Wie heeft er zin nou geen zin in een feestje met grote ogen en lekkere felle kleurtjes en overheerlijke cupcakes....Iedereen, volg mij en trek je beste feestjurk aan en dan gaan we gauw kijken op het gezellige cluppie Kaarten maken met Tiets !!! Deze bestaat 9 jaar en dat moet natuurlijk gevierd worden.. De club heeft een echte feestweek gehouden maar 1 dag was wel heel speciaal , want Sherri Baldi heeft een prachtige digi haar gemaakt zodat ze die mocht weggeven aan de leden van de club. Ze heeft in die jaren al 2250 leden op haar cluppie en dat bewijst wel hoe gezellig en creatief het er aan toegaat! Ben je nog geen lid, meld je aan, gewoon doen hoor!

Nattuurlijk ben ik weer helemaal verdronken in deze ogen en hem direkt aangevraagd.. Dit keer vond ik hem moeilijker om in te kleuren dan mijn eerste Bestie. Vooral het gedeelte met de taartjesss en de ruhes van har jurkje, want ik kon er maar niet van af blijven... en werd er iedere keer door afgeleid...hahahaha!

Let's Party Hardy!!
Ik mijn taartmixer erbij gehaald en de volgende ingrediënten erin gestopt:

* Creatables 4 LR0104 (lint rijgen)
* Creatable Frame Cirkel LR0112 (alleen de swirl)
* Creatables frames and swirls LR0116 (alleen de 2 swirls)
* Creatable Bloem Fantasie LR0128
*Paperbloc Eline's Dollhouse PB 7042
* Joy!crafts Bingo Stempels 6410-0029

Dit keer moest ik extra goed mixen joh...anders zou deze echt mislukken. Beetje van dit en beetje van dat...met mijn inktpads bezig geweest. Af en toe een snufje van een scheldwoord voor de smaak en een theelepeltje water voor bij de wijn... o nee, hihihi, voor bij de cupcakes. De kleuren distressinkt Peacock Feathers en Picked Raspberry vlogen me om de oren en als finishing touch is er Vintage Photo aan toegevoegd. Haar sokjes en schoentjes zijn er wel van opgeknapt..hahahaha!  En het resultaat van mijn allernieuwste combi-magnetron mag er wel wezen, toch? Ondanks dat ik nu helemaal onder zit met meel en deeg en glazuur, heb ik er weer veel plezier in gehad om deze kaart te maken en er volgen er heusss wel wat meer, hoor!

Mijn kaart doet mee bij:
Kaarten maken met Tiets: Feestdigi
Scrapbook Stamp Society: Use a ribbon and button
Marianne Design Divas: Layer it up
My Besties UK Challenge blog: Pink, brown and turqoise
GeWe Hobbychallenge: Kleurenchallenge

Ook nog even een hartelijk welkom aan mijn nieuwe volgers en heel heel erg bedankt voor jullie felicitaties en de complimenten over mijn vorige kaartje! Tot ziens op het volgende feestjuuuuuu...


zaterdag 13 juli 2013

HEB ERRUG "MIJN BESTIE" GEDAAN!

Ja, ja, allen,

Zo he he, daar ben ik dan weer....ben bij iedereen regelmatig langsgeweest om toch reacties achter te laten op jullie blogs, maar het meest ben ik druk geweest met oefenen en oefenen en NOG EENS oefenen met het inkleuren van stempels en een digi, vandaar. Ik doe dit met mijn inktpads van Tim Holtz en een waterbrush. Wat een uitzoekerij... het goede papier en het wel of niet door je printer heen passen, etc etc,....daar gaat veel tijd inzitten en joh! Ja, je wilt het toch gelijk goed doen, toch?

En OOK IK ben gezwicht voor onze GROOT OOGIGE LIEVERDJES van Sherri Baldy!! Wat een cuties toch allemaal, vinden jullie niet?  Er komen zoveel mooie ingekleurde Besties voorbij ... en dan denk ik, dat wil ik ook kunnen! Maar jullie weten vast nog wel dat ik beter ben in vingerverven.... hahaahaha. Maar ik moet zeggen dat ik het hartstikke leuk vind om in te kleuren en het valt me tot nu toe niet tegen.. hoor! Maar vond het echt een geconcentreerd werkje....pffft af en toe stond het zweet op mijn voorhoofd , hihihiii! maar hier komt ze dan..

Love Butterflies !!
Het is een vlinder easelkaart geworden met designpapier, bloemen en swirls van MD. Bingostempels, vlinderrand en losse vlinder van Noor!Design en heb het afgemaakt met kant en heel klein bloempjuss lint.
Alles is gedistressed met Worn Lipstick Brushed Corduroy en frantage met een touch roze erin! Ben er best wel mee in mijn sas...en wat vinden jullie?

Daarnaast wil mijn geluk ook niet op...de meeste hebben het vastwel op Facebook voorbij zien komen. Heb bij Noor!Design op het interactieve blog de CREATIE VAN DE MAAND JUNI gewonnen.. en de eerste prijs was een Trouvaille, deze heb ik inmiddels ontvangen en nog wel een roze ook! Wat een top apparaat en zo licht als een veertje draait hij. Mijn Double Do staat nu als reserve in de kast...Wil bij deze ook iedereen uit de grond van hart heel, heel hartelijk bedanken voor het stemmen op mijn kaart! Meld je ook aan en maak ook kans op mooie prijzen en op alle geplaatste kaarten kan je punten geven...


Dan nog een Candy gewonnen bij HobbyJanet, de Alfabet stempels van Joycrafts/Noor!Design. Op het blog van Tiets, de grote sneeuwkristal stans. Bij Joy!crafts met mijn bruine vintage ALOHA kaart, een parfumflesje stans en als laatste, bij Jolanda's scrap collectable bloemetjes van MD. Ik ben gewoon helemaal overdonderd van al dit moois...Er zullen weer leuke creaties mee worden gemaakt hoor!

Ik laat mijn kaart meedoen bij:
Noor!Design: Butterly challenge
BestieChallenge blog: Fabulous Flourishes
My Bestie UK Challenge blog: Anything Goes
My Besties Aussie Challenge: Anything Goes
My Bestie Dutch Girls Designs: alles mag


Doen jullie ook ff goed je "Bestie" om een leuke kaart te maken? En ik ga weer ff oefenen met de roos van Noor! ppff die is wat moeilijker... doei doei!

zondag 7 juli 2013

ALOHA HAWAÏ!!!

Wie pakt er nu zijn koffers,

Wie gaat er mee naar dit zonovergoten paradijs!! Zorg dat je je rietenrokje bij je hebt en je kokosnoten-BIKINI!!! Cocktails in overvloed en niet te vergeten de hawaiiaanse muziek met de kleine gitaartjes... hihii, zie me al staan..

Met de mooie stranden met spierwit zand en helder aquablauw water worden de berggebieden afgewisseld met wel meer dan 100 vulkanische eilanden  in het midden van de Stille Oceaan, Dit tropische oord hoort bij de Verenigde Staten en wordt omringd door de Grote Oceaan.  Wat wil je nog meer..???

En om het nog completer te maken krijgt iedereen een krans om met de bekendste bloem van Hawaï, de gele hibiscus of, op z'n Hawaiiaans: pua ma'o hau hele


En de bloem die symbool staat voor "the Big Island" , is de pua lea, een soort rode bloesem. 

In de zee leven tropische vissen, dolfijnen en walvissen. Ook de bossen herbergen tropische diersoorten. 


Er zijn ook uitermate giftige diersoorten zoals zwarte weduwen en schorpioenen.....?????? mmmmmm...Jakkieieieieiei...weet je wat we blijven maar thuis, hahahaha.


Tis nu zo lekker weer en dichtbij huis heb ik water genoeg en Arjan heeft nog wel een rietenrokje die hij past , hihihi... oohhhhh spannend...Mijn kaartje is er weer eentje die bij dit weer en mijn thema prima past, al zeg ik hetzelf...En neeeeeehhhh...jullie krijgen geen Arjan in rokje te zien...whahahahaa. Ik heb een Bendy Fold Card gemaakt in de bruin tinten.. Als je hier aanmeld bij een gloednieuwe facebookgroep van Krejateja dan kan je daar het patroon vinden van Thea Bouland.


Surfers Paradise!!

Alles is van Noor!Design/Joy!Crafts, behalve de roosjes en het kantje. Alles bewerkt net distress inkt Vintage Photo en heb frantage op de vlinders en slippers gedaan. De stempel is de finishing touch met wit embossingpoeder.



Bij de volgende uitdagingen staat dit kaartje in de rij bij:


Bij deze zeg ik ALOHA en geniet allemaal van deze ZON zondag en de aankomende dagen!